Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

Sveiki, gal galite padėti, ar aš teisingai suprantu pajamų/išlaido žurnalo pildymą?ačiū.

1 2 3 4 5 6 7 8
1. 2013-01-21 2013-01-21 Sąskaita-faktūra nr.. pajamos 25,00 - - -
2. 2013-01-22 2013-01-11 čekis nr..... išlaidos 11,00 - - -

Man neaišku 6,7,8 grafos pildymai g.gif juos visada tuščius palikti? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auksiuke123: 02 vasario 2013 - 19:29
Sveikos, moterys, nu dabar nesijuokit...ta VMI ir Sodra man toli toli mano supratime, todėl klausiu paprastai. Dirbu pedagoginį darbą, nuo rugsėjo norėčiau išeit iš pilno krūvio iki pusės etato ir užsiimt legaliai korepetitoriavimu. Suprantu, kad galėčiau tai daryt vienu iš 2 būdų, pagal verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymą. Dabar paaiškinkit, kuris variantas yra parankesnis?Kitas klausimas, kaip bus su stažu, likus pusei etato su + VL ar IVP? Ar reikės dar tuos visokius sveikatos draudimus mokėt tokiu atveju ar ne?Žodžiu kokie mokesčiai dar be to patento ar pažymos manęs lauktų?
Atsakyti
SAkykit ar isigijus individualios veiklod pazyma ir auginant vaika iki 8 m nereikia moketi PSD?ir ar reikia specialiai kazkokia forma pildydi del to?Aciu
Atsakyti
QUOTE(Styley @ 2013 02 05, 15:46)
SAkykit ar isigijus individualios veiklod pazyma ir auginant vaika iki 8 m nereikia moketi PSD?ir ar reikia specialiai kazkokia forma pildydi del to?Aciu

Siaip tai reikia, bet galite kreiptis i ligoniu kasas, ir jie uz jus mokes (jie apdraus viena is tevu) iki vaikui sueis 8 m.
Atsakyti
Skaitau, skaitau, mąstau, mąstau... ir nepavyksta iki galo išsiaiškinti...

Gal galite kas protingesnis man atsakyt...

Kaip yra su Verslo liudijimu ir pardavimu kitiems asmenims turintiems individualią veiklą. Kaip šis dalykas skaitosi? Galima taip daryti ar ne?

Nelabai suprantu ir šios dalies:

Nuo 2012-05-01 įsigalioja nuostata, kad įsigijęs verslo liudijimą gyventojas gali parduoti prekes ir teikti paslaugas gyventojams, taip pat parduoti tik savo gamybos prekes ir teikti paslaugas (išskyrus gyvenamosios paskirties patalpų nuomą) juridiniams asmenims, jeigu iš juridiniams asmenims parduotų savo gamybos prekių ir suteiktų paslaugų gautos iš verslo liudijime nurodytos veiklos pajamos nėra didesnės kaip 15500 litų per mokestinį laikotarpį. Įsigytas verslo liudijimas suteikia teisę parduoti savo gamybos prekes ir teikti paslaugas juridiniams asmenims tik tuo atveju, jeigu veiklos, kuria gali būti verčiamasi turint liudijimą, rūšis nėra viena iš veiklos, kuria faktiškai verčiasi juridinis asmuo, rūšių;

Jei aš turiu VL ir parduodu įmonei savo gamybos prekes, tai aš negaliu vien tik iš to gyventi? Turiu turėti ir kitų pajamų? Ar bendros šeimos pajamos turi būt ne tik iš to VL?
Su kitais asmenim turinčiais individualią veiklą, niekur neradau aprašymo. Jiems gi reikia sąskaitos ar pinigų gavimo kvitelio, kad galėtų savo buhateriją vesti... Kaip čia toj vietoj yra...
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2013 02 05, 17:30)
Skaitau, skaitau, mąstau, mąstau... ir nepavyksta iki galo išsiaiškinti...

Gal galite kas protingesnis man atsakyt...

Kaip yra su Verslo liudijimu ir pardavimu kitiems asmenims turintiems individualią veiklą. Kaip šis  dalykas skaitosi? Galima taip daryti ar ne?

Nelabai suprantu ir šios dalies:

Nuo 2012-05-01 įsigalioja nuostata, kad įsigijęs verslo liudijimą gyventojas gali parduoti prekes ir teikti paslaugas gyventojams, taip pat parduoti tik savo gamybos prekes ir teikti paslaugas (išskyrus gyvenamosios paskirties patalpų nuomą) juridiniams asmenims, jeigu iš juridiniams asmenims parduotų savo gamybos prekių ir suteiktų paslaugų gautos iš verslo liudijime nurodytos veiklos pajamos nėra didesnės kaip 15500 litų per mokestinį laikotarpį. Įsigytas verslo liudijimas suteikia teisę parduoti savo gamybos prekes ir teikti paslaugas juridiniams asmenims tik tuo atveju, jeigu veiklos, kuria gali būti verčiamasi turint liudijimą, rūšis nėra viena iš veiklos, kuria faktiškai verčiasi juridinis asmuo, rūšių;

Jei aš turiu  VL ir parduodu įmonei savo gamybos prekes, tai aš negaliu vien tik iš to gyventi? Turiu turėti ir kitų pajamų? Ar bendros šeimos pajamos turi būt ne tik iš to VL?
Su kitais asmenim turinčiais individualią veiklą, niekur neradau aprašymo. Jiems gi reikia sąskaitos ar pinigų gavimo kvitelio, kad galėtų savo buhateriją vesti... Kaip čia toj vietoj yra...

tai vat, papasakosiu smile.gif

visų pirma svarbu, koks yra verslo liudijimas. Jeigu prekyba (tai yra parduosite ne savo gamybos prekes) tai tada iš viso negalima parduoti juridiniams asmenims (įmonėms). Taip pat negalima parduoti kitiems gyventojams, kurie irgi turi prekybos verslo liudijimą arba individualią veiklą (tai yra perka prekes perpardavimui). Vadinasi su tokiu verslo liudijimu galite parduoti tik gyventojams, galutiniams pirkėjams.

jeigu verslo liudijimas gamybai (tai yra parduosite savo gamybos prekes arba paslaugų (teiksite paslaugas), tai galite parduoti savo gamybos prekes visiems gyventojams (nesvarbu jie vykdo veiklą arba ne) ir įmonėms, jeigu įmonė neužsiima tokia pačia veikla. Tai yra jeigu jūs siūnate drabužius, negalite parduoti savo pasiūtų drabužių siuvyklai (nes sutampa veiklai). Tačiau galite parduoti drabužiu parduotuvei (nes jos veikla prekyba - veiklos nesutampa).
ir dar iš juridinių asmenų (įmonių) per metus negalite gauti daugiau kaip 15500 lt per metus. is gyventojų gauta suma neribojama. Ir aisku negalite viršyti PVM ribos, nes tada jau nebebus galima veikti su VL.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 02 05, 18:04)
tai vat, papasakosiu smile.gif

visų pirma svarbu, koks yra verslo liudijimas. Jeigu prekyba (tai yra parduosite ne savo gamybos prekes) tai tada iš viso negalima parduoti juridiniams asmenims (įmonėms). Taip pat negalima parduoti kitiems gyventojams, kurie irgi turi prekybos verslo liudijimą arba individualią veiklą (tai yra perka prekes perpardavimui). Vadinasi su tokiu verslo liudijimu galite parduoti tik gyventojams, galutiniams pirkėjams.

jeigu verslo liudijimas gamybai (tai yra parduosite savo gamybos prekes arba paslaugų (teiksite paslaugas), tai galite parduoti savo gamybos prekes visiems gyventojams (nesvarbu jie vykdo veiklą arba ne) ir įmonėms, jeigu įmonė neužsiima tokia pačia veikla. Tai yra jeigu jūs siūnate drabužius, negalite parduoti savo pasiūtų drabužių siuvyklai (nes sutampa veiklai). Tačiau galite parduoti drabužiu parduotuvei (nes jos veikla prekyba - veiklos nesutampa).
ir dar iš juridinių asmenų (įmonių) per metus negalite gauti daugiau kaip 15500 lt per metus. is gyventojų gauta suma neribojama. Ir aisku negalite viršyti PVM ribos, nes tada jau nebebus galima veikti su VL.

Ačiū, už tokį operatyvumą aciuks.gif

Tai, jei su VL galima bet kokiems gyventojams su IV, tai tarkim jei aš siuvu, tai galiu parduoti kitam žmogeliui su IV, kuris irgi siuva ar čia jau negalima?
Atsakyti
Sveikutes, turiu toki klausima. bandziau skambintis i VMI, bet nieko nepesiau smile.gif
Dirbu verteja 2 imonese pagal autorines sutartis. Pamaniau, ar nebutu geriau issiimti individualios veiklos pazymejima ar verslo liudijima ir moketi maziau mokesciu? Dabar is abieju atlyginimu nuskaiciuoja mokescius, bet esu nedirbanti autore, tad mokesciu isskaito maziau. Kokius mokescius reiketu moketi su minetu pazymejimu/liudijimu? Ar verta issiimti IVL, jei dabar, kaip nedirbanti autore, irgi moku maziau mokesciu?
Atsakyti
sveikos. gal kas greit atsakys blush2.gif nes kiek skaitau tai žalias miškas man čia doh.gif jeigu aš vieniša mama, prieš 6mėn gavau socialinį butą, dabar pradėčiau individualią veiklą pagal pažymą ar man kai prasitesinėsiu sutartį neatims to butuko?
Atsakyti
QUOTE(lagita @ 2013 02 05, 22:45)
sveikos. gal kas greit atsakys  blush2.gif  nes kiek skaitau tai žalias miškas man čia  doh.gif  jeigu aš vieniša mama, prieš 6mėn gavau socialinį butą, dabar pradėčiau individualią veiklą pagal pažymą ar man kai prasitesinėsiu sutartį neatims to butuko?

Sveika, bandyk pasidometi ten, kur tvarko butent socialinio busto reikalus, kokiam socialiniu reikalu skyriuj, kaip nuo tavo pajamu priklauso ar galetu ji atimti. 4u.gif Turbut turetum labai daug uzdirbti, kad taip atsitiktu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Styley @ 2013 02 05, 14:46)

PSD vistiek reikes moketi, tik ne kas menesi po 90lt, o metu gale nuo puses gautu pajamu. t.y. jei pajamu negausite, nieko nemokesite. o tie, kas nera drausti turi moketi po 90lt, ir dzin tures jie pajamu ar ne 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif gal galit papasakoti kaip reikia deklaruoti pajamas už individualią veiklą pagal pažymą?
Turiu darbą, o individuali veikla yra kaip papildomos pajamos. Įdomu kaip bus su sveikatos draudimo mokesčiu, jis kaip ir dubliuojasi, nes vieną kart nuskaito nuo darbo užmokesčio, ir + nuo individualios veiklos pajamų... ar deklaravus tai išeis kaip mokesčių permoka ir galiu tikėtis kad kažką gražins? Anksčiau viską deklaruodavau per el bankininkystę, o ar reikės dabar individualią veiklą deklaruoti atskirai, eiti į vmi, neštis užpildytą žurnalą, kvitus ir pan?
Atsakyti