Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(kartuske @ 2012 12 21, 23:10)
Ir dar vienas klausimukas, dabar skaitau tuos istatymus kas ir kaip ir ziuriu mokesciu inspekcijai reikia 15 % sumoket nuo pelno , o kartais ne 5% buvo? nes sodroj kai buvom sake 5 % nuo pelno. Ot gilus miskas ne duok dieve doh.gif

5 ar 15 priklauso nuo veiklos rūšies 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,sakykit ,jeigu pajamos nedideles gal naudingiau dirbti pagal verslo pazyma,o ne pagal verslo liudija (patenta)? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Patarkite, ka reikia tureti norint pradeti internetine prekybe? Buciau lb dekinga, jeigu nuoroda kokai duosite,kur issamiau apie tai galeciau suzinoti (nuo ko pradeti ri t.t.) Nes visai naujoke siame kelyje ax.gif 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maj4onok: 02 sausio 2013 - 23:31
Gal kas galit man blondinei atsakyt: įforminus IV, kanceliarijos parduotuvėj nusiperki prekių pirkimo-pardavimo kvitų knygelę ir prekių apskaitos pildymo žurnalą, tai juos reikia nešti į VMI užregistruoti ar tiesiog imi ir naudoji? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indica: 07 sausio 2013 - 19:49
QUOTE(indica @ 2013 01 07, 19:49)
Gal kas galit man blondinei atsakyt: įforminus IV, kanceliarijos parduotuvėj nusiperki prekių pirkimo-pardavimo kvitų knygelę ir prekių apskaitos pildymo žurnalą, tai juos reikia nešti į VMI užregistruoti ar tiesiog imi ir naudoji?  blush2.gif

tiesiog imi ir naudoji, ir saugai 5 metus, nes gali patikrinti. o siaip nieko niekam rodyti nereikia, tik metu gale viska susiakiciuoti ir susimoketi mokescius.
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2013 01 07, 19:56)
tiesiog imi ir naudoji, ir saugai 5 metus, nes gali patikrinti. o siaip nieko niekam rodyti nereikia, tik metu gale viska susiakiciuoti ir susimoketi mokescius.

dėkui už tokį greitą ir gerą atsakymą! 4u.gif aš jau gerą pusmetį tai darau, dabar skaitinėjau apie deklaravimą ir vienam senam forume radau užuominą, kad tuos dalykus nusipirkus, reikia užregistruoti, tai vos infarkto negavau karsta.gif
Atsakyti
Gal galėtumėte atsakyti į keletą klausimų, susijusių su individualia veikla. 4u.gif
Dirbu pagal darbo sutartį ir pagal individualios veiklos pažymėjimą (laisvoji profesija). Kokius mokesčius turėčiau mokėti VMI ir "Sodrai"?
Skaičiau apie 30 proc. leidžiamus atskaitymus - nesupratau, ar ir aš galėčiau galėčiau tuos atskaitymus taikyti. Jei taip - kaip ir kada ? smile.gif
Ir dar dėl pajamų išlaidų žurnalo - skaičiau, kad galima pasigaminti patiems pagal pavyzdinę formą. O kur tą pavyzdinę formą rasti?
Atsakyti
QUOTE(Kedrė @ 2013 01 10, 12:52)
Gal galėtumėte atsakyti į keletą klausimų, susijusių su individualia veikla.  4u.gif
Dirbu pagal darbo sutartį ir pagal individualios veiklos pažymėjimą (laisvoji profesija).  Kokius mokesčius turėčiau mokėti VMI ir "Sodrai"?
Skaičiau apie 30 proc. leidžiamus atskaitymus - nesupratau, ar ir aš galėčiau galėčiau tuos atskaitymus taikyti. Jei taip - kaip ir kada ? smile.gif
Ir dar dėl pajamų išlaidų žurnalo - skaičiau, kad galima pasigaminti patiems pagal pavyzdinę formą. O kur tą pavyzdinę formą rasti?

jei pasirenkat paprastesnę apskaitą ir nedeklaruojat išlaidų, tuomet prieš skaičiuojant pajamų mokestį atmetat 30 proc nuo pajamų ir tik tuomet dauginat iš mokesčio tarifo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 01 10, 15:25)
jei pasirenkat paprastesnę apskaitą ir nedeklaruojat išlaidų, tuomet prieš skaičiuojant pajamų mokestį atmetat 30 proc nuo pajamų ir tik tuomet dauginat iš mokesčio tarifo  4u.gif

Ačiū už atsakymą. 4u.gif
Tai teikdama gyventojo pajamų mokesčio deklaraciją aš turiu nurodyti jau 30 proc. mažesnes individualios veiklos pajamas?
Atsakyti
QUOTE(Kedrė @ 2013 01 10, 14:55)
Ačiū už atsakymą.  4u.gif
Tai teikdama gyventojo pajamų mokesčio deklaraciją aš turiu nurodyti jau 30 proc. mažesnes individualios veiklos pajamas?

ne. nurodote visas pajamas , o išlaidu eiluteje irasote 30 proc. nuo pajamų.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 01 10, 17:26)
ne. nurodote visas pajamas , o išlaidu eiluteje irasote 30 proc. nuo pajamų.

Ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Kedrė @ 2013 01 10, 12:52)

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=373429
Atsakyti