Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(marakeš @ 2012 10 15, 22:09)
dirbu pagal ind.veiklos pažymą. vienas užsakovas išrašė sąskaitą faktūrą atliktiems darbams ir pagal ją man sumokėjo. ar taip galima? ką tokiu atveju aš turiu jam išrašyti ir kaip man tą iš jo gautą sąskaitą įsirašyti į pajamų žurnalą?  doh.gif

tai jeigu jus teikete paslauga, jus turejote israsyti saskait1 faktura atliktiems darbams
Atsakyti
dėl išėjimo iš darbovietės ir IV aš tik galiu pamąstyti, konkrečiai nežinau tiksliai. Jei darbovietėje parašėte, kad vaiko priežiūros atostogose esate iki kol jam sueis 3 metai, tai tada "eina" darbo stažas ten.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 16 spalio 2012 - 11:18
Gal kas pakomentuos tokia situacija:
vykdau invidualia veikla.
gavau uzsakyma is firmos, kuriai reikalingas dokumentas kad galetu pervesti pinigus. dabar klausimas ar tai turetu buti saskaita faktura ar prekiu (paslaugu) pirkimo - pardavimo kvitas (fr0508). VMI supainiojo mane, viena konsultante aiskino viena kita kita...
taip pat reikia kad jie man pervestu avansa, ka tokiu atveju jiems israsyti?
Ar dar yra kokiu niuansu del prekiu (mano gamintu) pardavimo juridiniams asmenim... galva susisuko beskaitant tuos istatymus... reikia kad kas zmoniskai pasakytu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratata: 25 spalio 2012 - 14:39
QUOTE(juratata @ 2012 10 25, 15:38)
Gal kas pakomentuos tokia situacija:
vykdau invidualia veikla.
gavau uzsakyma is firmos, kuriai reikalingas dokumentas kad galetu pervesti pinigus. dabar klausimas ar tai turetu buti saskaita faktura ar prekiu (paslaugu) pirkimo - pardavimo kvitas (fr0508). VMI supainiojo mane, viena konsultante aiskino viena kita kita...
taip pat reikia kad jie man pervestu avansa, ka tokiu atveju jiems israsyti?
Ar dar yra kokiu niuansu del prekiu (mano gamintu) pardavimo juridiniams asmenim... galva susisuko beskaitant tuos istatymus... reikia kad kas zmoniskai pasakytu smile.gif

kiek aš aiškinausi, tai jei pinigai mokami vėliau, tuomet išrašoma sąskaitą faktūra.
Dėl avanso nežinau, pagal sutartį gali pervesti manau
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 10 26, 09:43)
kiek aš aiškinausi, tai jei pinigai mokami vėliau, tuomet išrašoma sąskaitą faktūra.
Dėl avanso nežinau, pagal sutartį gali pervesti manau

ji atsiskaitymas nesutampa su paslaugos atlikimu, tada atlikus paslaugą išrašoma sąskaita faktūra, kurioje pažymima, kad atsiskaityta nebuvo, o gavus pinigus išrašomas kvitas FR0508.
jeigu gaunamas avansas, pinigu gavimo metu israsomas kvitas, o atlikus paslauga israsoma saskaita faktura ir joje pazymima, kad dalis pinigu buvo gauta avansu.
taip VMI aiškina
Atsakyti
Laba diena, noriu paklausti kaip yra su PSD, jei vienas is seimos dirba su verslo liudijimu (turi draustis pats), o kitas yra VPA (apdraustas). Reikalas tame, kad suzinojome, jog tokiu atveju gali viena is tevu apdrausti ligoniu kasos, bet ju internetiniame puslapyje rasoma, kad

<...> Valstybės lėšomis draudžiamas ir vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis vaiką iki 8 metų amžiaus ar auginantis du ir daugiau nepilnamečių. <...>

Tai dabar ir nezinome kaip sita traktuoti, ar tas vienas is tevu auginantis vaika iki 8 m. turi niekur nedirbti ir namuose vaika auginti, tokiu atveju jis bus draudziamas, ar cia gali buti ir dirbantis pagal verslo liudijima zmogus, tik turi kreiptis i ligoniu kasas g.gif

Gal kas su tuo esate susidure?
Atsakyti
tas vienas is tevu turi nedirbti, nebutinai auginti vaika, tiesiog iki 8 metu esi atleidziamas nuo to mokescio. Bet, jei uzsiimat veikla pagal liudijima, tai jau mokat mokescius 4u.gif

vienitele kur atleidzia nuo mokesciu, tai dirbant pagal pazyma, nereikia moketi kas menesi, o tik metu gale, bet vistiek susimoketi reikes, jei bus pajamu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murčikas: 04 lapkričio 2012 - 15:43
QUOTE(giedre_giee @ 2012 10 26, 08:50)
ji atsiskaitymas nesutampa su paslaugos atlikimu, tada atlikus paslaugą išrašoma sąskaita faktūra, kurioje pažymima, kad atsiskaityta nebuvo, o gavus pinigus išrašomas kvitas FR0508.
jeigu gaunamas avansas, pinigu gavimo metu israsomas kvitas, o atlikus paslauga israsoma saskaita faktura ir joje pazymima, kad dalis pinigu buvo gauta avansu.
taip VMI aiškina

bet jei pinigus gauni negrynais (pavedim į sąskaitą), tuomet gi jokio kvito išrašinėt nebereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 11 04, 22:18)
bet jei pinigus gauni negrynais (pavedim į sąskaitą), tuomet gi jokio kvito išrašinėt nebereikia  g.gif

na jei klientas praso niekas nedraudzia israsyti )
Atsakyti
Laba diena,
Tai kaip suprantu norint užsiimti internetine prekyba rekalinga individualios veiklos pažyma, o ji kainuoja kai nori išsiimti, ar yra koks fiksuotas mėnesinis mokestis?
Ir kaip jei aš esu vaiko priežiūros atostogose, pašalpa mažėtų nuo to?
Atsakyti
QUOTE(bordo @ 2012 11 13, 07:35)
Laba diena,
Tai kaip suprantu norint užsiimti internetine prekyba rekalinga individualios veiklos pažyma, o ji kainuoja kai nori išsiimti, ar yra koks fiksuotas mėnesinis mokestis?
Ir kaip jei aš esu vaiko priežiūros atostogose, pašalpa mažėtų nuo to?

nekainuoja, isduodama nemokamai, mokesciai mokami priklausomai nuo gautu pajamu
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 11 13, 08:34)
nekainuoja, isduodama nemokamai, mokesciai mokami priklausomai nuo gautu pajamu

Pridursiu, jog kol vaikui sueis 1 metai, esant pajamoms, tiek pat mažės ir pašalpa.
Atsakyti