Sveiki, esu trecius metus motinystes atostogose, pajamu kaip zinia nebegaunu, gavau pasiulymaa dirbti pagal individualios veiklos pazymejima, ar man butina nutraukti motinystes atostogas? Nes i ta imone kuri mane isleido i dekreta ir motinystes atostogas vistiek nebegrysiu
Mergaitės, gal galit pasakyt kaip pildyt pajamų -išlaidų apskaitos žurnalą? Nu skaitau ir nieko nesuprantu... Ten reikia kiekvieną dieną jį pildyt? Pvz. aš prekiauju dėvėtais rūbais, tai kiekvieną dieną rašau savo pajamas? Tai yra tą sumą kur gale darbo gaunu nuėmus kasą? Bet išlaidų tai neturiu kiekvieną dieną. Ar pildau tik kartą per mėnesį, galinį mėnesio zetą ir išlaidas mėnesio? Nu tamsus miškas man
QUOTE(Sun1 @ 2012 09 11, 14:25)
Sveiki
Norėjau pasiklausti dėl individualios veiklos nutraukimo procedūros. Kaip suprantu, VMI turėčiau pateikti prašymą nutraukti veiklą. Žinau, kad reikia padaryti tai prieš 5 dienas, o ar galima anksčiau? Noriu savo veiklą baigti spalio 1 d. Ar galiu jau dabar pranešti, kad nebenorėsiu toliau tęsti veiklos? Be to, ką turėsiu jiems parodyti: ar reikės jiems pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalo? Pajamas deklaruoti turbūt reikės tik 2013 m., ar ne? Ačiū.
Norėjau pasiklausti dėl individualios veiklos nutraukimo procedūros. Kaip suprantu, VMI turėčiau pateikti prašymą nutraukti veiklą. Žinau, kad reikia padaryti tai prieš 5 dienas, o ar galima anksčiau? Noriu savo veiklą baigti spalio 1 d. Ar galiu jau dabar pranešti, kad nebenorėsiu toliau tęsti veiklos? Be to, ką turėsiu jiems parodyti: ar reikės jiems pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalo? Pajamas deklaruoti turbūt reikės tik 2013 m., ar ne? Ačiū.
Šitas klausimas ir man labai aktualus
QUOTE(Sun1 @ 2012 09 11, 15:25)
Sveiki
O kodėl prieš 5 dienas? Man mokesčių inspekcijoj sakė kad pvz, aš į dekretą jei išeinu 15d., tai prašymą rašau diena anksčiau. Kai parašai, rytojaus duieną ir įsigalioja.
Dirbu IV pagal pažymą, dukrai reikia parodyt mano pajamas už 3 mėn dėl nemokamo maitinimo. Tai ką man rodyt jei mokesčius mokėsiu ir pajamas pateiksiu tik gale metų?
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 09 17, 21:27)
Dirbu IV pagal pažymą, dukrai reikia parodyt mano pajamas už 3 mėn dėl nemokamo maitinimo. Tai ką man rodyt jei mokesčius mokėsiu ir pajamas pateiksiu tik gale metų?
Nu parašykit kas nors, gal buvot kas nors su tuo susidūręs? Mokesčių inspekcijoj jokios pažymos neduoda. Ką tai mokyklai rodyt? Kasos knygą ar ką?
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 09 18, 20:55)
Nu parašykit kas nors, gal buvot kas nors su tuo susidūręs? Mokesčių inspekcijoj jokios pažymos neduoda. Ką tai mokyklai rodyt? Kasos knygą ar ką?
kiek tą mėnesį pagal kvitų knygelę išrašėt kvitų, tokias sumas ir parašykite į pažymą.
QUOTE(Ronny @ 2012 09 19, 07:21)
kiek tą mėnesį pagal kvitų knygelę išrašėt kvitų, tokias sumas ir parašykite į pažymą.
Dirbu su kasos aparatu. Tai aš pati galiu laisva forma tą pažymą parašyt?
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 09 19, 08:49)
o tai kas jums parašys, jei pati sau dirbat
Pas mus gi dažnai svarbu popieriukas yra
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 09 19, 08:49)
taip. pati pasirašykite pažymą, su visais rekvizitais ir pan., sudėkite reikiamų mėnesių pajamas, pasirašykite ir viskas.
QUOTE(Sun1 @ 2012 09 11, 15:25)
Sveiki
galite pateikti prasyma ir anksciau irasydama data, nup kada nebevykdysite. žurnalo VMI nešti nereikia, turėkite sau (reikia saugoti jei neklystu 10 metų). Deklaruoti pajamas ir išlaidas turėsite 2013 metais.
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 09 14, 22:31)
Mergaitės, gal galit pasakyt kaip pildyt pajamų -išlaidų apskaitos žurnalą? Nu skaitau ir nieko nesuprantu... Ten reikia kiekvieną dieną jį pildyt? Pvz. aš prekiauju dėvėtais rūbais, tai kiekvieną dieną rašau savo pajamas? Tai yra tą sumą kur gale darbo gaunu nuėmus kasą? Bet išlaidų tai neturiu kiekvieną dieną. Ar pildau tik kartą per mėnesį, galinį mėnesio zetą ir išlaidas mėnesio? Nu tamsus miškas man
jei naudojate kasos aparata, kiekviena diena klijuojat z ataskaitas. Išlaidų dalį reikia užpildyti iki kito mėnesio paskutinės dienos. Lengviausia ir pagal tvarka teisingiausia pildyti taip. PVZ. nusipirkot prekių pardavimui, mokėjot 1000 Lt. Į žurnalą tą mėnesį ir įrašote išlaidos 1000 Lt. Metų gale reikia atlikti inventorizaciją, suskaičiuoti kiek ko nepardavėte. Jeigu tų prekių kurias pirkote pardavėte ne visas, pvz liko prekių už 200 Lt, tada metų gale darote įrašą prie išlaidų -200 lt. Kitų metų pradžioje į žurnalą rašote Išlaidos 200 Lt.
dirbu pagal ind.veiklos pažymą. vienas užsakovas išrašė sąskaitą faktūrą atliktiems darbams ir pagal ją man sumokėjo. ar taip galima? ką tokiu atveju aš turiu jam išrašyti ir kaip man tą iš jo gautą sąskaitą įsirašyti į pajamų žurnalą?