Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(giedre_giee @ 2012 07 20, 06:56)
tokio verslo liudijimo net nera. bet jei ir butu, ir tai butu dirbama pastoviai, vistiek lieptu darbinti

Ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Mergaitės gal kas gali pakonsultuot dėl avancinių mokėjimų Sodrai turint individualios veiklos pažymėjimą?
Atsakyti
Sveiki,

Vykdau projekta. Sudarau autorine sutarti su zmogumi del katalogo leidybos. Ar jis turi issiimti individualios veiklos pazymejima ar nebutina (yra dirbantys autoriai ir nedirbantys)?
Atsakyti
Tai apsispręskit, ar autorinę sutartį sudarinėsite ar pagal ind. veiklos pažymą atsiskaitysite.
Atsakyti
QUOTE(*Eira* @ 2012 07 24, 17:07)
Sveiki,

Vykdau projekta. Sudarau autorine sutarti su zmogumi del katalogo leidybos. Ar jis turi issiimti individualios veiklos pazymejima ar nebutina (yra dirbantys autoriai ir nedirbantys)?

jis turi registruoti veikla jei jo veikla atitinka individualios veiklos pozymius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2012 07 24, 18:39)
Tai apsispręskit, ar autorinę sutartį sudarinėsite ar pagal ind. veiklos pažymą atsiskaitysite.

Kaip suprantu galiu ir taip paprastai sudaryti autorine sutarti, nebutinai reikalingas individualiosios veiklos pazymejimas, taip? (Pirma karta vykdau projekta, nelabai ka suprantu) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Eira* @ 2012 07 24, 18:03)
Kaip suprantu galiu ir taip paprastai sudaryti autorine sutarti, nebutinai reikalingas individualiosios veiklos pazymejimas, taip? (Pirma karta vykdau projekta, nelabai ka suprantu)  blush2.gif

taip
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 07 24, 19:48)

Ačiū! 4u.gif
Atsakyti
Dar gal tuo paciu galite parasyti, kokie mokesciai atsiskaiciuoja nuo autorines sutarties - 15 proc., 9 proc., 30.98 proc. sie, ar kiti?
Atsakyti
QUOTE(*Eira* @ 2012 07 24, 18:19)
Dar gal tuo paciu galite parasyti, kokie mokesciai atsiskaiciuoja nuo autorines sutarties - 15 proc., 9 proc., 30.98 proc. sie, ar kiti?

Čia spauskite "Gyventojų pajamų apmokestinimo tvarka nuo 2012", atsidarys Wordo dokumentas. Ga atsirinksite jums tinkamą grafą.
Atsakyti
Sveiki,

Labai reikia pagalbos dėl sąskaitų numeracijos. Esu naujokė, tad ne daug težinau. Iškilo tokia problema. Gegužės mėnesį atlikau vieną užsakymą, kurį pažymėjau 2-u nr. Taip jau išėjo, kad dėl tam tikrų nesklandumų šita sąskaita to mėnesio data nebuvo apmokėta. Kiti užsakymai gavo tolesnius numerius. O dabar nežinau, ką daryti su ta sąskaita, nes gegužės mėnesio data man atsisakoma mokėti, bet jeigu data bus vėlesnė nei gegužė, sutriks eiliškumas, nes nr. 2 gaus liepos mėnesį, kuris iššoks prieš birželį arba suteikus naują numerį, aš prarasiu 2-ą numerį. Kaip galėčiau išsisukti? Ar tiesiog turėti 2-ą numerį su liepos mėn data nepaisant to, kad liepa iššoks prieš birželį?

Dėkoju už pagalbą. 4u.gif
Atsakyti
paklausiu dar ir cia, gal kur nors sulauksiu atsakymo ax.gif
kai laukiausi pirmosios mane atleido del terminuotos darbo pabaigos. del to uz pirmaja dukra visas pasalpas gavau. dabar stoviu DB ir laukiuos antro, i dekreta guodzio pirmom dienom, tada dukrai bus 2,5m. isiklausinejau sodroj (ir musu mieste ir rasiau uzklausa i sodra el.pastu kur man per 15 dienu atsiunte atsakyma su parasu): jei i dekreta iseisiu niekur nedirbanti tai pasalpas skaiciuos is paskutiniu metu pries iseinant i dekreta (tada labai ne kas gausis), o jei iseisiu i dekreta dirbanti tai tada pasalpas skaiciuos is to DU kaip ir pirmai.

tai dabar mano klausimas toks: jei nerasciau darbo tai ar tarkim galiu issipirkti patenta arba dirbti pagal individualia veikla koki viena paskutini menesi pries dekreta ir ar tada skaitysis kad as i dekreta iseinu dirbanti? ar siuo atveju reikia butinai dirbti pagal darbo sutarti g.gif
gal dirbancios pagal ind.veikla ar turincios patenta zino kaip buna siuo atveju blush2.gif aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti