Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

Ačiū. Gal dar kas parašys blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 06 30, 19:36)
Sveiko,s, ar galima pirkti kompiuterį užsiimant ind. veikla pagal pažymą?el.prekyba.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 07 14, 16:39)

Be abejo. Kaip be komiuterio patalpinsite duomenis į internetą?
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 07 14, 15:28)
Ačiū. Gal dar kas parašys blush2.gif

Jus tikrai visgi pasidomekite geriau Sodroje, nes vienu metu buvo taip, kad II savininkai neprivalejo moketi ligos ir motinystes mokesciu ir galejo tai daryti savarankiskai, pasirasius sutarti. lyg nuo 2012 metu turejo atgrazinti istatyma, kad vel tie mokesciai butu privalomi. tai jus issiaiskinkite, kokius mokescius jus mokate ir kokie jums yra privalomi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 07 14, 21:35)
Be abejo. Kaip be komiuterio patalpinsite duomenis į internetą?

Ačiū labai, o kaip dėl kuro?
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 07 14, 21:46)
Ačiū labai, o kaip dėl kuro?

Reikia užpildyti formą, kad naudojate ilgalaikį turtą, tada galėsite nurašyti kurą (tik čekutyje turi būti Jūsų rekvizitai ir degalinės antspaudas). Su kompiuteriu tai nesu tikra, ar galima visą įsigijimo sumą iš karto į sąnaudas nurašyti, ar irgi deklaracijoje pažymėjus tik nusidėvėjimą rašyti į sąnaudas. Čia jau reiktų VMI pasiteirauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 07 14, 21:54)
Reikia užpildyti formą, kad naudojate ilgalaikį turtą, tada galėsite nurašyti kurą (tik čekutyje turi būti Jūsų rekvizitai ir degalinės antspaudas). Su kompiuteriu tai nesu tikra, ar galima visą įsigijimo sumą iš karto į sąnaudas nurašyti, ar irgi deklaracijoje pažymėjus tik nusidėvėjimą rašyti į sąnaudas. Čia jau reiktų VMI pasiteirauti g.gif

Bet jei turi būti čekyje, tai kokie rekvizitai individualios pažymos numeris?
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 07 14, 22:07)

tas pat kaip ir sąskaitose, kurias išrašo tiekėjas: vardas, pavardė, asm.kodas ir registranimo adresas.
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 07 14, 22:07)

kssos cekis tinka iki 1000 lt, ten nereikia jusu rekvizitu
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 07 15, 18:41)
kssos cekis tinka iki 1000 lt, ten nereikia jusu rekvizitu

Kai skambinau VMI pasitikslinti, sakė, kad kuro čekiuose turi jie būti g.gif
Atsakyti

Sveiki,
Šeimos narys išsiėmė indvidualios veiklos pažymą kebabinės verslui, nori į tą veiklą įtraukti ir mane, mokesč.inspekcijoj sakė, kad įtraukti į šią veiklą manęs negali, gali tik įdarbinti, bet tada darbdaviui reikės už mane mokėti dar apie 300 lt/mėn. ar galima pasamdyti darbuotoją kažkaip kitaip, pvz ar kas nors pasikeistų (jei taip įmanoma) jei aš pasiimčiau verslo liudijimą ir dirbčiau kartu toje pačioje kebabinėje. Esu studentė, gal taikomos kokios nors lengvatos dėl to?
Atsiprašau jei pasirodys kvailas klausimas 4u.gif , nes net neįsivaizduoju ar taip galima, bet labai įdomu ar gali mane ,,pasamdyti" kažkaip kitaip, kad tik būtų kuo mažesni mokesčiai darbdaviui už mane...
Atsakyti
QUOTE(Veja Feja @ 2012 07 19, 22:59)
Sveiki,
Šeimos narys išsiėmė indvidualios veiklos pažymą kebabinės verslui, nori į tą veiklą įtraukti ir mane, mokesč.inspekcijoj sakė, kad įtraukti į šią veiklą manęs negali, gali tik įdarbinti, bet tada darbdaviui reikės už mane mokėti dar apie 300 lt/mėn. ar galima pasamdyti darbuotoją kažkaip kitaip, pvz ar kas nors pasikeistų (jei taip įmanoma) jei aš pasiimčiau verslo liudijimą ir dirbčiau kartu toje pačioje kebabinėje. Esu studentė, gal taikomos kokios nors lengvatos dėl to?
Atsiprašau jei pasirodys kvailas klausimas 4u.gif , nes net neįsivaizduoju ar taip galima, bet labai įdomu ar gali mane ,,pasamdyti" kažkaip kitaip, kad tik būtų kuo mažesni mokesčiai darbdaviui už mane...

tokio verslo liudijimo net nera. bet jei ir butu, ir tai butu dirbama pastoviai, vistiek lieptu darbinti
Atsakyti