Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(kartuske @ 2012 06 25, 15:59)
Sveiki, gal kas zino atsakyma i mano klausima, 4u.gif internete radau, kad legalizuojant prekyba internetu uztenka isigyti IV pazyma.o nuejus i mokescius, ten bobulytes sedi per langa ziuri ir karts nuo karto kazka sugeba islement, nieko neimano is ju suzinot, pasake internete yra visa info, o internete ir radau,kad verciantis tik internetine parduotuve jai atidaryt uztenka pazimos, bet siandien nuejus jos vel aiskina ,kad cia nesamone kad reikia imti individualios veiklos verslo liudijima, tosk dalykas kaip patentas isvis neusiminta o paklausus apie ta pazyma atsake kad nesamone reikia to liudijimo, ir ka tada tame verslo liudijime irasyt kuo uzsiimam, nes intenete raso,kad nuo siu metu geguzes menesio yra supaprastinti pavadinimai, nebera tu atsaku tiek, tai mum tiktu prekyba ne maisto produktais, o jos aiskina kad tokios isvis nera  unsure.gif .tai kaip cia dabar yra istikro, negana to atsispausdinom visus lapus nunese vyras ir padejo poniom ant stalo su istatymais su pavadinimais ,o jos net nesiteike ju vartyt ir ta pati kalba.
Papildyta:

O gal galit imest nuoroda kur rasti butent tokia info? nes mes niekaip neirodom o pateikus pluosta atspausdintu lapu is interneto jos net nepaziuri i tuos lapus ir gieda savo ir negana to siuntineja, eiti patenta isiimt nuejus patento is ten pasiusti bunam vel atgal pas tas pacias del to verslo liudijimo.nu jau kose makalose gavos o “rezultato vistiek jokio  doh.gif ir dar klausimelis ar i ta pazyma reikia irasyt koki konkretu pavadinima ar tiesiog visiem ja isiemusiem ji viendoa ir nesvarbu ka tu darai svarbu kad tik uztenka tos pazimos?ar visgi reikia sukonkretinti savo veiklos pavadinima ir ji irasyt i ta pazyma?

tai jus pasiskambinkit i vmi konsultaciju centra i Vilniu,jums viska paaiskins isaiskins,telefonas 1882.ir siaip viskas ju tinklapi aiskiai parasyta,pasiskaitykit.
Atsakyti
Tai as skambinau , ir ta tinklapi maciau net atsispausdine nunesem,bet beda,kad jos net neziuri ka atnesi o kai bande vyras net perskaityti ka atnese tai jos pasake,kad cia nesamones ir viskas.Tada net paprase duot dokumentus uzpildyt kad ta pazyma gaut ,sakom jei jau netinka tada rizikuosim bet bent duokit jos pakiso verslo liudijimui popierius pildyt ir viskas.sake nebenusisneket apie tas pazymas doh.gif internetinej parduotuvej tik verslo liudijimas o ne pazima. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kartuske @ 2012 06 25, 18:54)
Tai as skambinau , ir ta tinklapi maciau net atsispausdine nunesem,bet beda,kad jos net neziuri ka atnesi o kai bande vyras net perskaityti ka atnese tai jos pasake,kad cia nesamones ir viskas.Tada net paprase duot dokumentus uzpildyt kad ta pazyma gaut ,sakom jei jau netinka tada rizikuosim bet bent duokit jos pakiso verslo liudijimui popierius pildyt  ir viskas.sake nebenusisneket apie tas pazymas  doh.gif internetinej parduotuvej tik verslo liudijimas o ne pazima. doh.gif

taigi galima internetu užpildyt prašymą pažymai gaut.
Atsakyti
QUOTE(kartuske @ 2012 06 25, 18:54)
Tai as skambinau , ir ta tinklapi maciau net atsispausdine nunesem,bet beda,kad jos net neziuri ka atnesi o kai bande vyras net perskaityti ka atnese tai jos pasake,kad cia nesamones ir viskas.Tada net paprase duot dokumentus uzpildyt kad ta pazyma gaut ,sakom jei jau netinka tada rizikuosim bet bent duokit jos pakiso verslo liudijimui popierius pildyt  ir viskas.sake nebenusisneket apie tas pazymas  doh.gif internetinej parduotuvej tik verslo liudijimas o ne pazima. doh.gif

jeigu prekiausit ne savo gamybos prekemis, tai jum verslo liudjimas ne per kur netiks. schmoll.gif jei cia kokiam mazam miesteli tai buna jos nusisneka.. tiesiog registruokit veikla el, budu per EDS (forma FR0792) po 5 darbo dienu ateisit atsiimt ir viskas
Atsakyti
sveikos, man idomu, jei vyras dirba valdiska darba, ar galima jam issimti verslo liudijima prekybai drabuziais, o mane irasyti pavaduojanciu asmeniu, ir kiek tada ir kokiu mokesciu reiketu sumoketi? doh.gif as siuo metu stoviu LDB ir gaunu pasalpą.
Atsakyti
Viens klausimas:

Ar galima prie islaidu priskirti pasto paslaugas ( jei siunti klientams prekes pastu) ir muito mokescius (jei prekes is treciuju saliu)?
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 06 20, 12:44)
Reiks mokėti tuos 72 Lt, tik galite tai daryti ne kas mėnesį, o jei metų gale nesusidarys daugiau nei 72Lt*12, vis tiek juos turėsit mokėti, nes tai mažiausia suma.

Kas dėl apskaitos žurnalo tvarkymo, tai man verslo centre aiškino, kad aš galiu vienoje eilutėje traukti netgi viso mėnesio išlaidas arba pajamas (bendrą jų sumą), tik reikia dar pasidaryti lentelę su visom sąskaitom, ten jau surašau smulkiau ir prisegu prie to mėnesio sąskaitų tokią kaip suvestinę. Į žurnalą tuo tarpu rašau, kad Dok. pavadinimas pvz.: Išlaidos 2012/06, data 2012-06-31. Tikiuosi suprantamai paaiškinau blush2.gif

O jeigu aš auginu vaiką iki 8 m. ir dirbu pagal IVP ir 9 proc. PSD per metus susidaro 928 lt, tai kokia suma aš turiu mokėti per metus PSD: 928 lt ar 64 lt (928-72*12)? 4u.gif
Papildyta:
Ir dar klausimas: gal kas mokate įmokas į Sodrą avansu? Nes aš dirbu pagal IVP ir galvoju, jeigu planuosiu nestuke.gif arba susirgsiu, tai Sodra nieko nematys kol nepateiksiu deklaracijos iki 05 01. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aš Pelenė @ 2012 06 27, 10:57)
O jeigu aš auginu vaiką iki 8 m. ir dirbu pagal IVP ir 9 proc. PSD per metus susidaro 928 lt, tai kokia suma aš turiu mokėti per metus PSD: 928 lt ar 64 lt (928-72*12)? 4u.gif
Papildyta:
Ir dar klausimas: gal kas mokate įmokas į Sodrą avansu? Nes aš dirbu pagal IVP ir galvoju, jeigu planuosiu nestuke.gif  arba susirgsiu, tai Sodra nieko nematys kol nepateiksiu deklaracijos iki 05 01. g.gif

1. Mokėti reikia 928 Lt, tik dėl vaikos Jums palengvinimas, kad tai galite padaryti deklaravus pajamas, o ne kas mėnesį.
2. Taip, yra mokėjusių avansu. Sumokėti reikia iki mėnesio paskutinės dienos, SAV deklaraciją į skyrių pristatyti (jei neturit el.parašo) iki kito mėn. 15 d.
Atsakyti
sveikos, būtų labai malonu, jei atsakytumėte, matau yra toje sferoje žinančių ax.gif noriu prekiauti maisto produktais didmiestyje (tiksliau jau tuo užsiimu, tik noriu iteisiti), konkrečiai prieskoniais, ne turgavėtėje, o daugiau išnešiojamoje prekyboje. visiškai neturiu supratimo nuo ko pradėti, skaitau kelias dienas internete info ir konkrečiai niekur nerandu atsakymo. suprantu tik, kad mokėti reks visiems ir daug blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vawin @ 2012 06 27, 17:24)
sveikos, būtų labai malonu, jei atsakytumėte, matau yra toje sferoje žinančių ax.gif  noriu prekiauti maisto produktais didmiestyje (tiksliau jau tuo užsiimu, tik noriu iteisiti), konkrečiai prieskoniais, ne turgavėtėje, o daugiau išnešiojamoje prekyboje. visiškai neturiu supratimo nuo ko pradėti, skaitau kelias dienas internete info ir konkrečiai niekur nerandu atsakymo. suprantu tik,  kad mokėti reks visiems ir daug blink.gif

na tai verslo liudjijimas arba individuali veikla. verslo liudjimas suteikia teise prekiauti kioske, turguje, nuo laikinu irenginiu ir isveziojamoji/isnesiojamoji prekyba. Taciau negalit parduoti prekiu imonems ir kitiem gyventojmas, irgi uzsiimanciams individualia veikla. mokami fiksuoti mokesciai.
individuali veikla nera tokiu apribojimu, galit visur prekiauti ir visiem, taciau mokesciai priklauso nuo gauto pelno
Atsakyti
paaiškinkit man dar, ar aš gerai skaičiuoju, jei per mėn gaunu pajamų 1000 Lt,
čekiukų nerenku (pasirenku tą variantą, kur 30% galiu atskaityt)
tai mokesčiams mokėsiu 1000-30%*5%=35 Lt
sodrai psd (1000-30%)*50%*9%=31,50 Lt
sodrai (1000-30%)*50%*28.5%=99.75 Lt

ir kaip su tuo psd, jei dar be visos tos individualios veiklos pagal pažymą dar dirbu ir kaip samdomas darbuotojas?
Jį mokėt tiek kiek gaunas tie 9%
ar jei neviršija 72 Lt, tai 72 Lt?
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 06 27, 17:27)
na tai verslo liudjijimas arba individuali veikla. verslo liudjimas suteikia teise prekiauti kioske, turguje, nuo laikinu irenginiu ir isveziojamoji/isnesiojamoji prekyba. Taciau negalit parduoti prekiu imonems ir kitiem gyventojmas, irgi uzsiimanciams individualia veikla. mokami fiksuoti mokesciai.
individuali veikla nera tokiu apribojimu, galit visur prekiauti ir visiem, taciau mokesciai priklauso nuo gauto pelno

reiškia tinka verslo liudijimas smile.gif dabar kaip suprantu jį reikia mokesčių inspekcijoje išsiimti, o toliau, kam dar įsipareigoju mokėti? už liudijimą, tada sveikatos draudimui, sodrai? kam dar? o kad maisto produktais prekiauju, ar reikia kokių higienos ar dar ko? ax.gif
Atsakyti