Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

Gal ir man galėtumėte pasakyti?
Ar reikia norint kurą nurašyti į sąnaudas pildyti kelionės lapus? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vilmutee @ 2012 06 14, 15:42)
Gal ir man galėtumėte pasakyti?
Ar reikia norint kurą nurašyti į sąnaudas pildyti kelionės lapus? smile.gif

jeigu vykdote IDV, tai norint nurasyti kura, turite deklaruoti automobili kaip ilgalaiki turta naudojama veikloje (pateikti forma FR0457) ir pildyti keliones lapus, kiek nuvaziuota veiklai. Ir tada pagal automobilio kuro normas ir nuvaziuotus kilometurs galite traukti i islaidas. Beabejo turite tureti ir kuro isigijimo dokumenta (tinka kasos aparato kvitas jei suma iki 1tukst lt)
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 06 14, 16:08)
jeigu vykdote IDV, tai norint nurasyti kura, turite deklaruoti automobili kaip ilgalaiki turta naudojama veikloje (pateikti forma FR0457) ir pildyti keliones lapus, kiek nuvaziuota veiklai. Ir tada pagal automobilio kuro normas ir nuvaziuotus kilometurs galite traukti i islaidas. Beabejo turite tureti ir kuro isigijimo dokumenta (tinka kasos aparato kvitas jei suma iki 1tukst lt)

Dėkui už ats. smile.gif
O norint deklaruoti turiu eiti į VMĮ ar galiu tai padaryti internetu? smile.gif
Atsakyti
Noriu tik pasitikslinti, ar tik su IV veikla pagal pazyma galima nuomotis patalpas, ikurti parduotuve?
Atsakyti
QUOTE(vilmutee @ 2012 06 14, 17:04)
O norint deklaruoti turiu eiti į VMĮ ar galiu tai padaryti internetu? smile.gif

Galima internetu per el.bankininkystės sistemą prisijungti prie VMI EDS ir deklaruoti. Tada galėsit į sąnaudas traukti ir draudimo, remonto išlaidas (tiek procentų, kiek procentų deklaruosit automobilio naudojimą IDV).
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 06 14, 17:31)
Noriu tik pasitikslinti, ar tik  su IV veikla pagal pazyma galima nuomotis patalpas, ikurti parduotuve?

na su VL prekybos veikla patalpose negalima, tai lieka tik IDV
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 06 15, 07:59)
na su VL prekybos veikla patalpose negalima, tai lieka tik IDV

aciu, jei gerai supratau su individualios veiklos pazyma nuomotis galima. su verslo liudijimu ne.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 06 15, 11:45)
aciu, jei gerai supratau su individualios veiklos pazyma nuomotis galima. su verslo liudijimu ne.

tai nuomotis galima ir su verslo liudjimu, bet reikia ziureti ka jus tose patalpose veiksite. Jei kokia gamyba, tada galima, o jei prekybos veikla, tada galima tik turguose, kioskuose..
Atsakyti
sveikos mamytes,

matau cia yra vykdanciu Individ. veikla ir turinciu leliukus. ar jus mokate tuos 72lt sodrai?

noriu atsidaryt IDV, turiu 2 vaikus iki 18m. vyras dirba, as ne. ligoniu kasose esu susitvarkius ir nemoku dabar tu 72lt ar jeigu individualia veikla pagal pazyma uzsiimsiu nepripaisys man ju moket? kad gale metu nuo pelno tai as zinau ten berods 9%...

ir dabar skaitau skaitau, vyras mano turi individualia veikla tai mes pildome zurnala neisskiriam is saskaitos gaminiu na jei gavom saskaita 3 batai dvi kepures, tai as i 1 eilute surasau... tai matyt negerai tiesiog as 1 dokumentui paskiriu 1 eilute zurnale g.gif
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2012 06 20, 12:57)
sveikos mamytes,

matau cia yra vykdanciu Individ. veikla  ir turinciu leliukus. ar jus mokate tuos 72lt sodrai?

noriu atsidaryt IDV, turiu 2 vaikus iki 18m. vyras dirba, as ne. ligoniu kasose esu susitvarkius ir nemoku dabar tu 72lt ar jeigu individualia veikla pagal pazyma uzsiimsiu nepripaisys man ju moket? kad gale metu nuo pelno tai as zinau ten berods 9%...

Reiks mokėti tuos 72 Lt, tik galite tai daryti ne kas mėnesį, o jei metų gale nesusidarys daugiau nei 72Lt*12, vis tiek juos turėsit mokėti, nes tai mažiausia suma.

Kas dėl apskaitos žurnalo tvarkymo, tai man verslo centre aiškino, kad aš galiu vienoje eilutėje traukti netgi viso mėnesio išlaidas arba pajamas (bendrą jų sumą), tik reikia dar pasidaryti lentelę su visom sąskaitom, ten jau surašau smulkiau ir prisegu prie to mėnesio sąskaitų tokią kaip suvestinę. Į žurnalą tuo tarpu rašau, kad Dok. pavadinimas pvz.: Išlaidos 2012/06, data 2012-06-31. Tikiuosi suprantamai paaiškinau blush2.gif
Atsakyti
supratau, aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas zino atsakyma i mano klausima, 4u.gif internete radau, kad legalizuojant prekyba internetu uztenka isigyti IV pazyma.o nuejus i mokescius, ten bobulytes sedi per langa ziuri ir karts nuo karto kazka sugeba islement, nieko neimano is ju suzinot, pasake internete yra visa info, o internete ir radau,kad verciantis tik internetine parduotuve jai atidaryt uztenka pazimos, bet siandien nuejus jos vel aiskina ,kad cia nesamone kad reikia imti individualios veiklos verslo liudijima, tosk dalykas kaip patentas isvis neusiminta o paklausus apie ta pazyma atsake kad nesamone reikia to liudijimo, ir ka tada tame verslo liudijime irasyt kuo uzsiimam, nes intenete raso,kad nuo siu metu geguzes menesio yra supaprastinti pavadinimai, nebera tu atsaku tiek, tai mum tiktu prekyba ne maisto produktais, o jos aiskina kad tokios isvis nera unsure.gif .tai kaip cia dabar yra istikro, negana to atsispausdinom visus lapus nunese vyras ir padejo poniom ant stalo su istatymais su pavadinimais ,o jos net nesiteike ju vartyt ir ta pati kalba.
Papildyta:
QUOTE(ilja @ 2012 04 30, 11:01)
Su verslo liudijimu internetinė prekyba negalima, prekybą galima vykdyti tik su individualios veiklos pažyma smile.gif

O gal galit imest nuoroda kur rasti butent tokia info? nes mes niekaip neirodom o pateikus pluosta atspausdintu lapu is interneto jos net nepaziuri i tuos lapus ir gieda savo ir negana to siuntineja, eiti patenta isiimt nuejus patento is ten pasiusti bunam vel atgal pas tas pacias del to verslo liudijimo.nu jau kose makalose gavos o “rezultato vistiek jokio doh.gif ir dar klausimelis ar i ta pazyma reikia irasyt koki konkretu pavadinima ar tiesiog visiem ja isiemusiem ji viendoa ir nesvarbu ka tu darai svarbu kad tik uztenka tos pazimos?ar visgi reikia sukonkretinti savo veiklos pavadinima ir ji irasyt i ta pazyma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kartuske: 25 birželio 2012 - 16:00