Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(ilja @ 2012 04 30, 11:01)
Su verslo liudijimu internetinė prekyba negalima, prekybą galima vykdyti tik su individualios veiklos pažyma smile.gif

QUOTE(giedre_giee @ 2012 04 30, 11:03)
su VL internetu prekiauti negalima, todel tik veika

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 04 30, 11:06)
Bedarbio pasalpa nemokama,nes busit nebedarbe.

aisku, aciu.

O kokie mokesciai (is ju dydziai) priklauso turint ind.veikla:
a) niekur nedirbant ir turint tik ind.veikla;
cool.gif stovint darbo birzoje;
c) dirbant pagal darbo sutarti ir turint ind.veikla.?

kokia buhalterija turi buti tvarkoma turint ind.veikla?
Atsakyti

sveiki,ir as turiu klausimeli ax.gif esu vaiko prieziuros atostogose,bet dar tik pirmi metai,galvoju imtis individualios veiklos,ar man nenutruks pinigeliai uz vaika? 4u.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ottomaze @ 2012 04 30, 16:58)
sveiki,ir as turiu klausimeli  ax.gif  esu vaiko prieziuros atostogose,bet dar tik pirmi metai,galvoju imtis individualios veiklos,ar man nenutruks pinigeliai uz vaika?  4u.gif

4u.gif

nezinau, bet galvoju kad nedamoketu tiek kiek pajamu turetumet. na tarkim jei gaunat mot pasalpos 1000 lt, o is ind.veiklos gautumet 500lt tai sodra jums uz motinystes atostogas sumoketu tik 500 Lt. na bet jau man taip parase is sodros kai elp.pastu pasiunciau uzklausima del darbo su autorinem sutartim. tai gal ir su ind.veikla taip pat butu? g.gif
Atsakyti
kaip manot, ar gali policija iskviesti del vertimosi mokomaja veikla be individualios veiklos pazymejimo? pagal mane, galetu nebent mokesciu inspekcija?
Atsakyti
QUOTE(*magnifique* @ 2012 04 30, 16:48)
kaip manot, ar gali policija iskviesti del vertimosi mokomaja veikla be individualios veiklos pazymejimo? pagal mane, galetu nebent mokesciu inspekcija?

siaip tai vargu, nebent zmogus koks negavo prekes ir parase pareiskima, tai tuomet manau gali iskviesti pasisaiskinti. O jei del mkokescius kazkokiu ar siaip klausimu del pacios veiklos vedimo, tai tik VMI.
Atsakyti
labukas,ar dirbant pagal verslo liudijima isejus i dekreta mokama kazkokia pasalpa vaiko auginimui?
Atsakyti
QUOTE(ginte*** @ 2012 05 02, 09:22)
labukas,ar dirbant pagal verslo liudijima isejus i dekreta mokama kazkokia pasalpa vaiko auginimui?

Pagal verslo liudijimą nepriklauso, pagal individualios veiklos pažymą priklausytų.
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 05 02, 09:52)
Pagal verslo liudijimą nepriklauso, pagal individualios veiklos pažymą priklausytų.

tada butu idomu suzinot kiek reikia isdirbti pagal individualia veikla,kad ja gauti?
Atsakyti
QUOTE(ginte*** @ 2012 05 02, 13:08)
tada butu idomu suzinot kiek reikia isdirbti pagal individualia veikla,kad ja gauti?

Kaip ir paprastai dirbant, reikia turėti 12 mėn. darbo stažą iš 24 mėn. Viskas priklauso nuo individualios situacijos, ar esate prieš tai per 2 metus dirbus, ar ne.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Darysim internetinę parduotuvę, įregistruota individuali veikla pagal pažymą. Norėjau paklausti, kokį reikia pridėti popierių (sąskaitą) siunčiant prekes pirkėjui? Kažkaip vis galvodavau, kad reikia PVM sąskaitą faktūrą, bet susizgribau, kad mes ne įmonė. Šiaip esu pati užsisakinėjusi internetu prekių iš kitų, vykdančių IV, tai jie išvis jokios sąskaitos neatsiuntė g.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2012 05 03, 15:34)
Sveikos 4u.gif
Darysim internetinę parduotuvę, įregistruota individuali veikla pagal pažymą. Norėjau paklausti, kokį reikia pridėti popierių (sąskaitą) siunčiant prekes pirkėjui? Kažkaip vis galvodavau, kad reikia PVM sąskaitą faktūrą, bet susizgribau, kad mes ne įmonė. Šiaip esu pati užsisakinėjusi internetu prekių iš kitų, vykdančių IV, tai jie išvis jokios sąskaitos neatsiuntė g.gif

israsyti reikia ne pvm saskaita-faktura. Ju nieks ir nesiuncia, jei klientas nepraso. Tik sau tada atsispausdinat ir kaupiat.
Atsakyti
Beto ir vykdant veikal su IV galite tapti pvm moketoju, jei importuojate prekiu is es daugiau nei uz 35000 per metus, arba jei jusu apyvarta bus virs 100 000, tada jau butinai turite registruotis ir israsinesite pvm fakturas 4u.gif
Atsakyti