Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(Sun1 @ 2012 04 12, 01:35)
Sveiki,

Turiu IVP, bet kol kas dar neteko mokėti mokesčių, tad iškilo klausimas dėl GPM. Kam konkrečiai reikia sumokėti GPM? VSD ir PSD kodai pateikti, bet apie GPM mokėjimą nesuteikė man informacijos...  g.gif  4u.gif

GPM mokamas mokesciu nspekcijai, imokos kodas 1441 smile.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galite pasakyti kokius mokescius reikia moketi nuo pajamu gaunamu is Ind. veiklos?
Zinau, kad reikia sodrai ir vmi, bet nezinau kiek? Ar nuo visu pajamu mokami tie mokesciai? Beje sveikatos draudima moku, nes esu dirbanti.
Atsakyti
sveiki.
turi vyras IVP,irase atgal i birza(nors pradzioj sake nepriklauso stovet,bet as el.laiskus LDB direktoriui ir pavaduotojui parasiau,uzklausiau,tai kaip yra,ar cia tik silalej neleidzia stovet,tai antra diena jau skambino MB is birzos-sako ateit atgal irasysim).IVP paimta baladzio pradzioj-10diena.kada reikia sumoket PSD(72lt)-iki balandzio galo,ar geguzes men uz balandi?

dar vienas klausimas- ar imokas nuo pajamu is IVP sodrai ir GPM galima moketi pasirinktinai-kas 2-4menesius ar kad ketvirti?ar butinai reiks susimoket tik deklaruojant kitais metais uz 2012metus?
Atsakyti
Laba diena,

gal čia man kažkas galėtų atsakyti į vieną klausimą:

* Netrukus išeinu dekretinių atostogų, vėiau vaiko priežiūros. Papildomai dirbu pagal individualios veiklos pažymą (šiuo metu nėra jokių pajamų, apie tai deklaravau), ar individualią veiklą turiu laikinai nutraukti kol būsiu dekretinėse ir vaiko priežiūros atostogose, kad neprarasčiau pašalpų už vaikelį, ar galiu pasilikti ir vykdyti ją su 0,00 Lt pelno?
Būsiu labai dėkinga už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(SviesatamsojE @ 2012 04 26, 15:56)
Laba diena,
gal čia man kažkas galėtų atsakyti į vieną klausimą:

* Netrukus išeinu dekretinių atostogų, vėiau vaiko priežiūros. Papildomai dirbu pagal individualios veiklos pažymą (šiuo metu nėra jokių pajamų, apie tai deklaravau), ar individualią veiklą turiu laikinai nutraukti kol būsiu dekretinėse ir vaiko priežiūros atostogose, kad neprarasčiau pašalpų už vaikelį, ar galiu pasilikti ir vykdyti ją su 0,00 Lt pelno?
Būsiu labai dėkinga už atsakymą.

tikrai turite nutraukt. aš prieš pora metų, nenutraukiau, nes paklausus sodroj sakė, kad nereikia. vėliau, kai jau ėjau tvarkytis išmokų, sužinojau, kad už tas dienas kol dar nenutraukta veikla, negausiu išmokų. tiesa vėliau paskambino ir grąžino, bet faktas tas, kad nutraukt reikia.
Atsakyti
sveiki,ir as turiu klausimeli ax.gif esu vaiko prieziuros atostogose,bet dar tik pirmi metai,galvoju imtis individualios veiklos,ar man nenutruks pinigeliai uz vaika? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
norejau pasitikslinti, kaip isduodamas IVP? PAteikiau deklaracija VMI del individualios veiklos, gavau atsakyma, jog deklaracija gauta. Bet jau praejo nemazai laiko ir jokiu ziniu daugiau...
Kazkur skaiciau, kad pazymejima jie pastu atsiuncia, ar paciai reikia pasiimti?
Aciu uz atsakyma! smile.gif
Atsakyti
Sveiki, sakykit ar reikia dirbant pagal IVP pildyti TURTO deklaraciją?
Man čia pažįstami vis sako, kad pasikeitė įstatymai ir dabar net ir pagal indivualią veiklą dirbant reikia turto deklaracijas pildyt...
Atsakyti
norint prekiauti rubais internetu ka geriau issiimti: individualia veikla ar verslo liudijima? ar turint verslo liudijima arba ind.veikla ir isiregistravus i darbo bira yra mokama bedarpio pasalpa is darbo birzos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 04 30, 10:54)
norint prekiauti rubais internetu ka geriau issiimti: individualia veikla ar verslo liudijima? ar turint verslo liudijima arba ind.veikla ir isiregistravus i darbo bira yra mokama bedarpio pasalpa is darbo birzos? g.gif

Su verslo liudijimu internetinė prekyba negalima, prekybą galima vykdyti tik su individualios veiklos pažyma smile.gif
Atsakyti

su VL internetu prekiauti negalima, todel tik veika
Atsakyti

Bedarbio pasalpa nemokama,nes busit nebedarbe.
Atsakyti