Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

O,as tik is jusu suzinojau,kad turint IV su pazyma galima darbo birzoje stoveti. Tik nelabai suprantu,kam blush2.gif As kai buvau registruota DB ir pasakiau,kad imsiu IV,tai vis klausdavo kada jau as paimsiu ir jie nuo manes atsikratys biggrin.gif
Sun 1 -PSD privalomas ir niekam neidomu ar turit pajamu,ar ne. As pvz. zinau,kad turesiu nedaug pajamu per metus,o PSD permokesiu,bet jis skaiciuojamas nuo minimalios algos ir negali moketi maziau. Cia tik tinka tiems,kurie dar kur tai dirba,tai jiems metu gale reik skirtuma susimoketi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ania.ks @ 2012 02 23, 17:05)
Jūs norite užregistruoti ind. veiklą su pažyma? Jei taip, tai biržoj galit stovėti ( pati turiu IVP ir registruota darbo biržoj).
.

Ar esate tuo tikra? Mano konsultantė liepė apie tai pranešti kuo greičiau, bei reikėjo atvežti pažymą, kurią atsišvietė. Siūlyčiau dar kartą pasikonsultuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2012 02 23, 17:28)
Taip, užtenka asmens dokumento ir paraiškos. O dėl išankstinio įregistravimo nesu tikra, na mano vyras, kai ėmėsi pažymą, prašė nuo rytdienos, tai viskas gerai buvo.

galima veikla registruoti ir anksciau, tai yra kovo menesiui.

QUOTE(Sun1 @ 2012 02 23, 17:31)
Dėkui už atsakymą. 4u.gif
Nebežinau kaip čia man padaryti. Jeigu individualią veiklą registruočiau dar vasario mėnesį, tai mokesčius už pajamas reikėtų sumokėti iki kovo pabaigos, kiek aš suprantu. Bet man tada neaiškus vienas dalykas dėl PSD. Gali būti, kad per kelias dienas nieko neuždirbsiu arba uždirbsiu nedaug ir greičiausiai neturėsiu pinigų tam PSD susimokėti. Reikalas tas, kad dabar esu darbo biržoj ir gaunu pašalpą, tai soc. draudimą turiu vasario mėnesiui. Žinoma, užregistravusi ind. veiklą jau nebegalėsiu būti darbo biržoj. Tai kaip čia būtų su tuo PSD? Aš tiesiog jau nebesusigaudau.  g.gif

4u.gif  4u.gif  4u.gif

uz pajamas pajamu mokesti mokesite iki kitu metu geguzes 1 d. del PSD tai nesu tikra, bet man rodos reikes moketi kas menesi, jei nebusit drausta valstybes lesomis

QUOTE(ilja @ 2012 02 23, 18:18)
Ar esate tuo tikra? Mano konsultantė liepė apie tai pranešti kuo greičiau, bei reikėjo atvežti pažymą, kurią atsišvietė. Siūlyčiau dar kartą pasikonsultuoti g.gif

darbo birzoj uzsiregistravus galima buti, tik nebusite drausta valstybes lesomis, nes jei vykdysit individualia veikla, neteksit bedarbio statuso, o tik bedarbiai draudziami valstybes lesomis PSD
Atsakyti
QUOTE(Ania.ks @ 2012 02 23, 17:05)
Jūs norite užregistruoti ind. veiklą su pažyma? Jei taip, tai biržoj galit stovėti ( pati turiu IVP ir registruota darbo biržoj).

O mokėsčius mokat iki gegužės mėn.1 d. už 2011 m.Tai jei dabar užregistruosit veiklą, turėsit sumokėti tik kitais metais .

.

Čia kažkokia keista situacija. Jei aš šį vasarį registruota darbo biržoj ir esu valstybės apdrausta, o nesibaigus vasariui, tarkim nuo pirmadienio išsiimsiu IVP ir paskui turėsiu mokėti 72 Lt už 3 vasario dienas??? Jei taip, tai tikrai imsiu tik nuo kovo 1 d.

Dėl stovėjimo darbo biržoj vykdant ind. veiklą. Na, turint verslo liudijimą tai tikrai galima stovėti (aš taip dariau). Mat jie darbą pagal verslo liudijimą laiko papildomu. Tik kad tada netenkat pašalpos.
Atsakyti
Taip, nedirbantiems pagal darbo sutartį ir nedraudžiamiems valstybės PSD reikia susimokėti kas mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Sun1 @ 2012 02 23, 18:20)
Čia kažkokia keista situacija. Jei aš šį vasarį registruota darbo biržoj ir esu valstybės apdrausta, o nesibaigus vasariui, tarkim nuo pirmadienio išsiimsiu IVP ir paskui turėsiu mokėti 72 Lt už 3 vasario dienas??? Jei taip, tai tikrai imsiu tik nuo kovo 1 d.
Dėl stovėjimo  darbo biržoj vykdant ind. veiklą. Na, turint verslo liudijimą tai tikrai galima stovėti (aš taip dariau). Mat jie darbą pagal verslo liudijimą laiko papildomu. Tik kad tada netenkat pašalpos.

Mokėsite ne 72 lt. ,o už 3 dienas tik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun1 @ 2012 02 23, 18:20)

Ar tikrai reiktų sumokėti visus 72Lt, o ne proporcingai už 3 dienas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2012 02 23, 19:25)
Ar tikrai reiktų sumokėti visus 72Lt, o ne proporcingai už 3 dienas? g.gif

tai gal vasari visai nemokesit... nes uz tris diena smoketumete PSD jei turetumes verslo liudijima. o IDV proporcingai neskaiciuoja
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 02 23, 19:15)
tai gal vasari visai nemokesit... nes uz tris diena smoketumete PSD jei turetumes verslo liudijima. o IDV proporcingai neskaiciuoja

Gali buti,kad vasari nereiks moketi, nepamenu kaip mums buvo.Jei birzoje stoveti vasari dar, tai man atrodo,kad net automatiskai ta menesi esi apdrausta g.gif
Atsakyti
QUOTE(rulle @ 2012 02 23, 17:15)
O,as tik is jusu suzinojau,kad turint IV su pazyma galima darbo birzoje stoveti. Tik nelabai suprantu,kam blush2.gif

Nes stovedama darbo biržj, esu apdrausta valstyb.lėšomis, ir nemoku PSD.Jug galiu ir ne turėti jokių pajamų turėdama IVP.

QUOTE(ilja @ 2012 02 23, 17:18)

QUOTE(giedre_giee @ 2012 02 23, 17:52)
jei nebusit drausta valstybes lesomis darbo birzoj uzsiregistravus galima buti, tik nebusite drausta valstybes lesomis, nes jei vykdysit individualia veikla, neteksit bedarbio statuso, o tik bedarbiai draudziami valstybes lesomis PSD

Taip tikra.Man suteikiamas kitas statusas, kada turint IVP žmogus gali ieškoti darbo ( jug dirbantis irgi gali turėti IVP ). dabar lankausi kas antrą menėsį į biržą., ir esu drausta, nes kitaip kaip suprantu poliklinikoj lėptų už paslaugas mokėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ania.ks: 23 vasario 2012 - 21:09
Keista man del DB g.gif ,rytoj specialiai paskambinsiu ir paklausiu.
O,koks jums Ania.ks ,suteikiamas kitas statusas,jei ne paslaptis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rulle: 23 vasario 2012 - 21:29
QUOTE(rulle @ 2012 02 23, 21:25)
Keista man del DB g.gif ,rytoj specialiai paskambinsiu ir paklausiu.
O,koks jums  Ania.ks ,suteikiamas kitas statusas,jei ne paslaptis ax.gif

Jei nera pajamu su IVP, tai gal ir gerai birzoje stoveti,kad apdraustu, bet bet kokiu atveju jei buvo pajamos, kai deklaruosite jas, tai pamatysite ar reikia primoketi PSD smile.gif
Atsakyti