Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

Gal kuri nors esate emusi paskola pagal verslo liudijima? ar imanoma gauti?kokiu dok reika?
Atsakyti
Sveikos merginos, reikia ir man Jūsų patarimo, nes kai nuėjau į SODRĄ tai dar labiau viskas neaišku pasidarė doh.gif

Šiandien atsidariau individualią veiklą su pažymą. Gal galite pasakyti kokius būtent mokesčius aš turėsiu mokėti sodrai? Dėl mokesčių inspekcijos tai viskas aišku, kad 5% pelno mokesčio, o sodrai kiek ir už ką neaišku blush2.gif
Atsakyti
Cia viskas parasyta smile.gif
http://www.sodra.lt/...vidualia_veikla
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Pradedam individualią veiklą, tai pradžiai nemažai neaiškumų blush2.gif IV forminta ant mano vyro, rinksim su išlaidom susijusius dokumentus. Klausimas: ar mums perkant prekes iš užsienio, būtinai turime su tiekėjais atsiskaityti iš vyro kreditinės kortelės? Ar nieko tokio, jei sąskaita-faktūra išrašoma jo vardu, bet atsiskaitoma iš mano sąskaitos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2012 02 23, 00:29)
Sveikos 4u.gif
Pradedam individualią veiklą, tai pradžiai nemažai neaiškumų blush2.gif IV forminta ant mano vyro, rinksim su išlaidom susijusius dokumentus. Klausimas: ar mums perkant prekes iš užsienio, būtinai turime su tiekėjais atsiskaityti iš vyro kreditinės kortelės? Ar nieko tokio, jei sąskaita-faktūra išrašoma jo vardu, bet atsiskaitoma iš mano sąskaitos? g.gif

įsigijimo dokumentai turi būti Jūsų vyro vardu, jei norėsie atimti įsigijimo išlaidas.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 02 23, 09:00)
įsigijimo dokumentai turi būti Jūsų vyro vardu, jei norėsie atimti įsigijimo išlaidas.

Taip, suprantu, bet tų įsigijimo dokumentų (sąskaitos faktūros) jo vardu ir užtenka? Turiu galvoj, nereikia papildomai banko pavedimo kopijų? Jei taip, išeina, kad pavedimas gali būti iš bet kieno kortelės, svarbu tik jo vardu išrašyta sąskaita, ar gerai suprantu?
Ačiū už atsakymą! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2012 02 23, 10:27)
Taip, suprantu, bet tų įsigijimo dokumentų (sąskaitos faktūros) jo vardu ir užtenka? Turiu galvoj, nereikia papildomai banko pavedimo kopijų? Jei taip, išeina, kad pavedimas gali būti iš bet kieno kortelės, svarbu tik jo vardu išrašyta sąskaita, ar gerai suprantu?
Ačiū už atsakymą! 4u.gif

na kiek žinau norint priskirti leidžiamais atskaitymais turi būti įsigijimo dokumentai veiklos vykdytojo vardu, kad būtų reikalaujami pavedimo duomenys, niekur nėra pasakyta. nes išlaidos gali būti priskiriamos leidžiamais atskaitymais ir neapmokėtos, svarbu kad butu su pajamu uzdirbimu.

Pvz: perkate prekes, gaunate saskaita faktura, bet dar neapmokate. tas prekes parduodate per mokestini laikotarpi. tai tu prekiu isigijimo islaidos yra jusu leidiziami atskaitymai tu metu, kada pardavete, o ne tada kada apmokejote.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 02 23, 11:13)
*na kiek žinau norint priskirti leidžiamais atskaitymais turi būti įsigijimo dokumentai veiklos vykdytojo vardu, kad būtų reikalaujami pavedimo duomenys, niekur nėra pasakyta. nes išlaidos gali būti priskiriamos leidžiamais atskaitymais ir neapmokėtos, svarbu kad butu su pajamu uzdirbimu.

**Pvz: perkate prekes, gaunate saskaita faktura, bet dar neapmokate. tas prekes parduodate per mokestini laikotarpi. tai tu prekiu isigijimo islaidos yra jusu leidiziami atskaitymai tu metu, kada pardavete, o ne tada kada apmokejote.

*Pasiskambinau i VMI, tai ten irgi normaliai negalėjo atsakyti į šį klausimą, gavosi taip, kad prisikabino, kad jei padedu vyrui jo veikloje, turiu būti įdarbinta doh.gif
**Taip taip, tą suprantu. O kaip su prekių siuntimosi iš užsienio išlaidom? Svoris nemažas, gaunasi keliasdešimt eurų, o prekės labai skirtingo svorio ir matmenų, tai kaip čia reikėtų tas siuntimo išlaidas sąžiningai išdalint? g.gif
Atsakyti
Sveiki, noriu gauti IVP, bet niekada nebuvau jo ėmusi. Kokius dokumentus VMI reikia pateikti? Ar užtenka tik paso ir užpildytos paraiškos? http://www.vmi.lt/fo.../FR0792 (4).pdf

Ir dar. Ar galiu pažymėjimą išsiimti iš anksto, pvz.: veiklą įregistruoti nuo kovo 1-os, dar nesibaigus vasariui?

Dėkui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun1 @ 2012 02 23, 16:10)
Sveiki, noriu gauti IVP, bet niekada nebuvau jo ėmusi. Kokius dokumentus VMI reikia pateikti? Ar užtenka tik paso ir užpildytos paraiškos? http://www.vmi.lt/fo.../FR0792 (4).pdf

Ir dar. Ar galiu pažymėjimą išsiimti iš anksto, pvz.: veiklą įregistruoti nuo kovo 1-os, dar nesibaigus vasariui?

Dėkui.  4u.gif

Taip, užtenka asmens dokumento ir paraiškos. O dėl išankstinio įregistravimo nesu tikra, na mano vyras, kai ėmėsi pažymą, prašė nuo rytdienos, tai viskas gerai buvo.
Atsakyti
Dėkui už atsakymą. 4u.gif

Nebežinau kaip čia man padaryti. Jeigu individualią veiklą registruočiau dar vasario mėnesį, tai mokesčius už pajamas reikėtų sumokėti iki kovo pabaigos, kiek aš suprantu. Bet man tada neaiškus vienas dalykas dėl PSD. Gali būti, kad per kelias dienas nieko neuždirbsiu arba uždirbsiu nedaug ir greičiausiai neturėsiu pinigų tam PSD susimokėti. Reikalas tas, kad dabar esu darbo biržoj ir gaunu pašalpą, tai soc. draudimą turiu vasario mėnesiui. Žinoma, užregistravusi ind. veiklą jau nebegalėsiu būti darbo biržoj. Tai kaip čia būtų su tuo PSD? Aš tiesiog jau nebesusigaudau. g.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sun1: 23 vasario 2012 - 16:32
QUOTE(Sun1 @ 2012 02 23, 16:31)
Žinoma, užregistravusi ind. veiklą jau nebegalėsiu būti darbo biržoj.

Jūs norite užregistruoti ind. veiklą su pažyma? Jei taip, tai biržoj galit stovėti ( pati turiu IVP ir registruota darbo biržoj).

O mokėsčius mokat iki gegužės mėn.1 d. už 2011 m.Tai jei dabar užregistruosit veiklą, turėsit sumokėti tik kitais metais .

.
Atsakyti