Įkraunama...
Įkraunama...

Bromos, kelio užtvėrimai

man va tas klausimas irgi ramybes neduoda, o ka jeigu mes prie Kauno pilies fotkinsimes, tai ir zys ten visokie murziai doh.gif
Atsakyti
Na prie Kauno pilies gal ir ne -dar neiprasta vieta biggrin.gif Bet va prie Rotuses, tai jau joooo blink.gif
O mes pernai prie Botanikos sodo tai elgemes naglai, kaip ir patys prasinetojai tongue.gif Pora kartu sustojom prie tvoru, bet kai jos kas pora zingsniu kartojasi, tai jau truko kantrybe mad.gif Tada visi langus uzsidarinejom ir is leto is leto vaziavom wink.gif Vaikisciai laikesi atkakliai, bet kai pamate, kad net nezadam stoti, o vis po biski bet atkakliai judam i prieki-nusileido biggrin.gif Nesinorejo jiems kad su visu sniuru iki Botanikos sodo vartu nutemptume biggrin.gif
Pikciausia, kad nors tas tvoras grazias pasidarytu. Mes vaikysteje, tai visus geliu darzelius nusiaubdavome, azuolo saku prisiskindavome ir puosdavome tas tvoras, o dabar virvagali is patvores nusigriebia, geriausiu atveju suvalgytu saldainiu popieriuku pora priraisioja ir viskas blink.gif
Atsakyti
Mes vaziavom i Rumsiskes, tai irgi kiek tvoru doh.gif
O vat kaime kuriame sventem tai buvo vienas uztverimas kuris labai įsiminė. Mes važiavom visas pulkas limuzine, tai mus jau tam kaime stabdo tokios trys mergaitės. Mano piršlienė prie duru sėdėjo tai atidaro duris duoda saldainiu na ir tipo mes ju važiuojam. o jos buvo po puokšte lauko gėlių padare, tai viena sako kad perduot tas gėles jaunajai. Kita mergytė kad pradįės verkt, aš tiek dariau dariau o net negaliu i jaunają pažiurėt. Tai ka teko ir man išlipt, o tos mergytės stovi žiūri akis išpūte ir sako kad atrodau kaip tikra princesė. Tai va taip kažkaip tada jos mane net sugraudino, nes tai buvo toks tikras žavėjimasis. blush2.gif Juk neveltui tiek stengtasi...
Atsakyti
O pas mus stabdanat dažnaisiai stabdo su muzika ir dainomis.Būna pasiruošė gražią virvę, nupintą iš žolių ir gėlių, groja akordeonu ir dainuoja.Turi duonos su druska ir paruošę jauniesiems stikliukus .Todėl tikrai negaila duoti saldainių ar buteliuko biggrin.gif Ir padainuojama ir pašokama.Ir visada jaunieji turi išlipti iš mašinos.Nebent stabdo vaikai.Tai jiems tik saldainių paduodi ir jiems to užtenka.
Papildyta:
QUOTE(dzudi @ 2004 06 29, 12:31)
rolleyes.gif  laugh.gif Ziurek tu man.. thumbup.gif  tie suvalkieciai per savo taupuma visai geru ideju prigamina... thumbup.gif  tongue.gif

Tai kad ne tik suvalkijoje taip daroma biggrin.gif Daroma ir aukštaitijoje.O kad duoti pripiltą butelį kelio užtvėrėjams, tai taip ir daroma, priklausomai nuo užtvėrėjų sutikimo.Jeilabai gerai sutinka, tai ir buteliuoką duodame, o jei be dainų, be muzikos, tai duodame tik pripiltą vandens degtinės buteliuką biggrin.gif
Atsakyti
Prieš bromus aš tikrai nieko blogo neturiu, man netgi patinka.Mūsų vestuvės vyko mano gimtinėj,gražioj sodyboj už miesto,buvo 5 bromai:žmonės labai gražiai pasiruošę,nupynę didžiulius vainikus,stalai su baltom staltiesėm,duona,druska,degtinė,kai kur kaimiški lašinukai,visi su dainom thumbup.gif ir kiekvienam davėm tortų,saldainių,šakočių,alkoholinių gėrimų,tam buvau pasiruošusi..Ir nuo to tikrai nenubednejau.Beje,tam kaimely mūsų vestuvės buvo vieninteles,tad jie taip gražiai ruošėsi dėl mūsų,tad kodėl ir jiems šventės nepadarius?
Kalbant apie miestuose prie bažnyčios ar zakso zujančius murzinus vaikus-tai man irgi nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rasulkadz @ 2006 06 11, 11:35)
Prieš bromus aš tikrai nieko blogo neturiu, man netgi patinka.Mūsų vestuvės vyko mano gimtinėj,gražioj sodyboj už miesto,buvo 5 bromai:žmonės labai gražiai pasiruošę,nupynę didžiulius vainikus,stalai su baltom staltiesėm,duona,druska,degtinė,kai kur kaimiški lašinukai,visi su dainom thumbup.gif 

tokių bromų ir aš norėčiau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif matosi, kad ruošėsi žmonės, o ne šiaip - pirmą pasitaikiusią virvelę ištempė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rasulkadz @ 2006 06 11, 10:35)
Prieš bromus aš tikrai nieko blogo neturiu, man netgi patinka.Mūsų vestuvės vyko mano gimtinėj,gražioj sodyboj už miesto,buvo 5 bromai:žmonės labai gražiai pasiruošę,nupynę didžiulius vainikus,stalai su baltom staltiesėm,duona,druska,degtinė,kai kur kaimiški lašinukai,visi su dainom thumbup.gif  ir kiekvienam davėm tortų,saldainių,šakočių,alkoholinių gėrimų,tam buvau pasiruošusi..Ir

Bromas būna tik vienas.Kitaip tariant, bromas reiškia vartus. Prie bromo sutinka jaunuosius, sugrįžusius iš metrikacijos biuro ar bažnyčios.Prie vartų duoda išgerti ir duonos arba sūrio.Palydai reikia kratyti tašeles ir duoti butelių bei saldainių. O jau toliau jaunuosius pasitinka tėveliai.O , kur buvo rašyta, kad buvo 5 bormai, tai buvo 5 kelio užtvėrimai. biggrin.gif
Atsakyti
Prisimenu tik vieną gražų kelio užtvėrimą, kai per kelią buvo nutiestas ąžuolo lapų vainikas papuoštas gėlėmis, žmonės buvo persirengę, grojo akordeonas, visi vestuvininkai pirmiausia buvo patys pavaišinti ir tik tuomet paprašė vestuvinių lauktuvių. Bet šį savaitgalį buvau vestuvėse, kur "reketavo" ne tik vaikai, bet ir muzikantas (reikalavo degtinės, saldainių ir pinigų) ir kavinės, kurioje šventėme, darbuotojai. Tokį naglumą mačiau pirmą kartą.
Atsakyti
oj kai as prisimenu tuos bromus doh.gif sventeme taip pat kaime. tai iki tol kol neisukome i ji niekas netvere nieko.... o tada!!!!!!!! ten nuo posukio gal 300 metru iki sodybos. ir prasidejo doh.gif tvere kas 2 metrai. zmones nubludo biggrin.gif ir visiems duok smile.gif tai davem bet uztrukome apie 15min kol davaziavome. ziurek davei tai stovi ziuri mat mazokai, duok dar g.gif na taip o ju ten dar priekyje laukia. o kokia nesamone kada vaziuoja 6 masinos ir kiekviena is eiles "skalpuoja" doh.gif bet cia nieko - geriausia ir isimintiniausia man bus kai jau paskutinis bromas buvo...... traktorius doh.gif va va stovi vyrai liemenuoti ir ziuri - po to jie geeeeere drinks_cheers.gif . zodziu isimintina biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
isivaizduoju kiek pas mumis bus bromu doh.gif , nes draugu turim begale mirksiukas.gif , gali ir degtines pas pabrolius neutekt lotuliukas.gif
Atsakyti
As tikiuosi is tetes puses veiklos,bet kazin ar jis apsiims...Nebent mama ji prikalbintu.Kadangi jis dirba keliu tarnyboje.tai tikiuosi,kad sustabdys mus kelios oranzines masineles su daug darbininku... thumbup.gif Butu jegele...Sakem,kad tete ant kiekvieno zenklo po kaspina uzkabintu...Bet cia tik svaisciojimai buvo biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 02 08, 12:48)
As tikiuosi is tetes puses veiklos,bet kazin ar jis apsiims...Nebent mama ji prikalbintu.Kadangi jis dirba keliu tarnyboje.tai tikiuosi,kad sustabdys mus kelios oranzines masineles su daug darbininku... thumbup.gif Butu jegele...Sakem,kad tete ant kiekvieno zenklo po kaspina uzkabintu...Bet cia tik svaisciojimai buvo biggrin.gif  biggrin.gif

Jei tik yra žmonių, galinčių padėti padaryti užtvėrimus ar kažką dar įdomesnio, tai tik pirmyn. Ypač gerai, kai yra pažįstamų dirbančių kelių tarnyboje...Tada tiek įdomaus galima pridaryti... biggrin.gif
Atsakyti