Ot nekenciu tokiu nesamoniu, kaip sakant plesikavimas vidury baltos dienos . Teko ne vienose tokiose tradicinese vestuvese dalyvaut, tu bromu pasidaryti gali kas netingi ( nors vapscie net pazystami nera) ir duok jiems matai tai saldainiu ir dar SNAPSO, ot naglumas.... Suprasciau, kad kazka idomaus sugalvoja kaip iskaulyti is jaunuju saldainiuku ar ko stipresnio, o cia ateina nagla roza ir duok.. Gaunasi kad pats kaltas kad zenijies ir turi selpt visus...
Aišku, kad nesamonė, bet vaikams vistiek duosime bombonkių
QUOTE (Alonda @ 2004 06 29, 20:22) |
Aišku, kad nesamonė, bet vaikams vistiek duosime bombonkių |
Sutinku, kad reikia duoti, bet turi nu nors koki eilerastuka pasakyti ar padainuoti...
QUOTE (Alonda @ 2004 06 29, 12:14) |
Suvalkiečiai visko prigalvoja. Kai mano tėtis su mama ėjo piršliauti, tai stalo išsipirkimui pasidarė falsifikuotą tortą Paėmė medinę kaladę, gražiai nuplovė ir nušlifavo. Po to apliejo glajum ir papuošė gėlytėm. Iš pažiūros tikrai gražus tortas. O viduje..... |
Mes stalo ispirkimui taip pat uzsakeme netikra torta, tik tai bus apvali duona papuosta kaip tortas
na kai buvau pulke ir vaziavom i botanikos soda tai tie snargliai kiekvienam posuky
kelius buvo uztveria tai kol nedavem saldainiu nepraleido!
kelius buvo uztveria tai kol nedavem saldainiu nepraleido!
QUOTE (Peledike @ 2004 06 28, 22:43) |
mieste aisku tos problemos nera, bet va kaime :unsure:siaip kiek zinau, anksciau budavo posakis kad kuo daugiau kelio uztverimu tuo laimingesnis geresnis gyvenimas juanavedziu laukia. anksciau bromo pastatymas reiksdavo pagarba jauniesiems. dabar aisku pagarba nebetaip svarbu, svarbu kad pulkas "kazka duos". musu vestuves vyks mazam miestelyje, kelio uztverimu tikimes ne vieno. issiaiskinau, kad tame kraste iprasta kad jaunieji duoda pora buteliu snapso, torciuka, saldainiu. nu gerai - 3bromai -6buteliai. nu niekap nesuprantu kodel mes turim taip islaidauti. o kaime aisku svarbiausia - o ka zmones pasakys? pasidalinkit savo mintim, patirtim. |
dabar paprastai, jei kas stato tas 'ragatkes', tai vaikai - o vaikam ko reikia - saldainiu su visom ragatkem issisukom tik saldainiais - viena masina sauja, kita sauja ir t.t. daugiau nieko nedavem, negi vaikam snapsa duosi?
O siaip vaikai papuose ta sniura su gelytem... dar ir man su jaunuoju vienoj vietoj po geliu is darzelio paskintu puokstele dave...
o vienoj vietoj visai buvo cool 'ragatke' - ogi mergina ant arklio uzstojo mums kelia ir per didziuli lietu... tai jaunikiui teko lipti is masiniuko ir saldainiu duoti - va si 'ragatke' - buvo isimintiniausia ir labai dziaugiuosi, kad ji i filmuotojo kadra irgi papuole - vis tiek neeiline tokia
Tiesa, mums vienoj vietoj dar ir palinkejima pasake mergyte - nes pirsliai paprase, ka jauniesiems pasakyti...
QUOTE (Alonda @ 2004 06 29, 12:07) |
Nuo užtverto kelio tikrai neišsisuksit, bet aš turiu pasiūlymą iš patirties(taip daroma pas mus tėviškėje - suvalkijoje): kelio užtvėrėjams kartais paduodami sufalsifikuoti buteliai - paimamas likerio butelis(pvz.vyšnių) ir į jį įpilama panašios spalvos gaivos ir užsukama. Mes dar tą butelį papuošėm, kad nesimatytų, jog nėra žiedelio ir banderolės - aplipdėm blizgučiais ir saldainiais. Tokių buvom pasidarę tris. Tuo metu tie "šikniai" labai džiaugėsi |
labai sauni mintis, bet mano anyta pakrauptu jei taip padaryciau. "ka zmones pasakys?!!" toks poziuris mane papjauna be peilio
Ojojoi... tos uošvės, niekada neklausiau jokių uošvių, tegul eina jos arlių melžti
Mano vestuvės ką noriu tą darau
Nepapasakos......
Mano vestuvės ką noriu tą darau
Nepapasakos......
As pati tai is Palangos, tai pas mus Zemaitijoj keliu taip netveria, o jei ir tveria, tai kulturingai, jauniesiems laimes palinki, kiek duodi, tiek uztenka. O kaip pasipiktinom kai i Kauna nuvaziavom! Mes to krasto tradiciju tai nezinojom! Pasirodo kad ten iprasta kad kiekviena pora, sustabdzius turi po buteli duot! O jei butelio neturi - prasom po 10 Lt! Is pradziu galvojom kad tik vienoj vietoj tokie "nachalai", bet kai 5 vietose sustabde ir taip pat to paties reikalaut eme ir dar tokiais zodziais apmete, tai jau zinot... sugadino nuotaika tai ne tas zodis... O graziausia kai vienas pridure: "Tai ner ko ir i vestuves eit jei pinigu neturit!". Ir kaip jums tai patinka? Tik nepagalvokit kad as cia ant visu kauniskiu varau! Gink dieve!
Skaitai, skaitau... Ka, merginos, norite pasakyti, kad mieste irgi bromu galime sulaukti?