Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(irinejus @ 2011 12 28, 10:20)
merginos padėkit nesuprantu ką reiškia:
мережковый узор bei ажурный узор

Merežkovij uzor-bus peltakinis raštas
Tai tokie raštai, kai dalis adatų nedirba per visą gaminį, susidaro peltakiai, gaminys gaunasi ilgesnis, bet gerokai siauresnis, negu kad dirbtų visos adatos
Atsakyti
QUOTE(pra @ 2011 12 28, 12:58)
ажурный узор - kiaurarastis ax.gif

ačiū už vertimą, tai turbūt bus užmetimas, ar aš ką nors ne taip suprantu, o tai kas žinot ką reiškia мережковый узор?
Atsakyti
Jautiena, ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
akirera nerealiai grazu thumbup.gif bigsmile.gif wub.gif noreciau tokios sukneles ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2011 12 29, 11:33)
akirera nerealiai grazu thumbup.gif  bigsmile.gif  wub.gif noreciau tokios sukneles  ax.gif

Freke, širdingai dėkoju ax.gif
Atsakyti
Labutis mezgėjėlės 4u.gif 4u.gif 4u.gif

kaip smagu, kad vis didėja būrys, bet darbelius tik kelios terodo unsure.gif
Jautiena, na jau kad padirbėjus iš peties, tai tikrai gražu žiūrėt - ir blauzdinės, ir riešinės , ir šalis thumbup.gif , o jau baktuso gražumas - tikrai verta medalio už kantrybę 4u.gif

Bangele, ir kam tau geresnė mašina, jei ir su šita sugebi raštus išmegzt - super kojinės, džiaugėsi turbūt kas gavo jas thumbup.gif

Shura, kepurė tai tikro nykštuko thumbup.gif

Akireros suknelė tai irgi dailutė, nesimato net siūlių kur tas sijonas susiūtas schmoll.gif O ties liemeniu jau sujungi į vieną g.gif ir dar - ar visos dalys vienodos formos, ar kraštinės skiriasi nuo vidurio ?

Olaiva, kaip sekasi megztuką megzt g.gif g.gif

Na jei kurią praleidau, tai nepykit, nes tiek visko pridėjot - darbuokitės ir rodykit kuo daugiau drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
susikaupė ir man keletas darbų, bet kad vis elniai - snaigės , tai parodysiu tik vieną, o kam smalsu daugiau, tai rasit mano albume viską blush2.gif

user posted image

Megzta brother 836-850 mašina iš vernito pusvilnės, dėjau 5 siūliukus, T6*, sumezgiau apie 700 g siūlų, atskirai megztos rankovės. Mezginio tankumas 30 a - 10,2 cm, 30 eilių - 7,8 cm. suknelės apačiai dėjau 160 akių, o toliau jau pagal figūros matmenis mažinau/didinau. Rankovėms 76/54 akys (rankos apimtis 25/17 cm), viršutinė atnara 26 eilės T3**, apatinė 16 eilių T3**, lygioji dalis 166 eilės T6*
Atsakyti
L@imuže, ačiukas už pagyrimą. Tavo suknytė irgi labai nuostabi, labai išsamiai aprašei mezgimą. Apykaklę užkabini ant mašinos ir prikitliuoji ar atskirai numezgi?

Visas sijono dalis mezgu atskirai ir vienodas, nors kraštines reiktų megzti kitaip, nes trupučiuką šonai patįsta. Paskui ties liemeniu sukabinu tris dalis ir mezgu toliau. O siules susiuvu "nematoma" siule(akis prie akies), bet tik priekyje ir nugaroje, o šonus siuvu siuvimo mašina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akirera: 29 gruodžio 2011 - 11:49
Smagiai paneles dirbat...

Darbai visu nerealus thumbup.gif

tie aprasymai tai superinis reikalas thumbup.gif

man kazkaip laai sunku parinkti tempima kai mazgu dviem spalvom numezgiau kojne rastuota, tai ciut koja igrudziu ties tuo rastu

foto parodysiu kita dien.....
Atsakyti
sveikos Laimuze super darbelis 4u.gif

esu dar nepatyrusi megzti su masina, tad noriu pagalbos. turiu neva masina, kazkada drauge sake kad pirma aki reikia ale ismegzti ale nukelti, nu kad mezgant ji nebutu ismegzta, gal gali man kas nors paaiskinti kuo skirsis mezginys jei ja ismegziu blush2.gif nes kai pamastau mezgant su virbalais visad pirma aki ismezgu, niekad nenukeliu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rnikole @ 2011 12 29, 14:00)
sveikos Laimuze super darbelis  4u.gif

esu dar nepatyrusi megzti su masina, tad noriu pagalbos. turiu neva masina, kazkada drauge sake kad pirma aki reikia ale ismegzti ale nukelti, nu kad mezgant ji nebutu ismegzta, gal gali man kas nors paaiskinti kuo skirsis mezginys jei ja ismegziu  blush2.gif  nes kai pamastau mezgant su virbalais visad pirma aki ismezgu, niekad nenukeliu  blush2.gif

Kai pirma akis nusikelia, tai mažiau riečiasi kraštas. Aš virbalais megzdama, visada nukeldavau pirmąją, o su mašina - priklauso nuo to, ką mezgi. Jeigu rūbą, tai nebūtina, nes kraštai susisiūs, o jei šaliką, tai galima neišmegzti dviejų kraštinių akių.
Atsakyti
QUOTE(akirera @ 2011 12 29, 14:12)
Kai pirma akis nusikelia, tai mažiau riečiasi kraštas. Aš virbalais megzdama, visada nukeldavau pirmąją, o su mašina - priklauso nuo to, ką mezgi. Jeigu rūbą, tai nebūtina, nes kraštai susisiūs, o jei šaliką, tai galima neišmegzti dviejų kraštinių akių.

sorry gal ikiresiu, bet dabar pradejau megzti si megztuka su masina
user posted image

ir pirma aki ismezgu, gal nieko blogo g.gif nes mochera, ziauriai nekaip ardosi doh.gif

ir dar mastau del tu paraukimu daryti stulpeli, bet va nzn ar su masina iseis tai padaryti, tai gal su virbalais daryti g.gif ir dar del kaklo, ar sunku su masina daryti reglana? rolleyes.gif
Atsakyti
rnikole, jei mezginio kraštus siūsi, nėr skirtumo nukeldinėji ar ne (šonuose). Susisiūs ir bus liuks. Užsiknisi su mašina nukeldinėti šonuose. Mezgant lygiu raštu man visuomet riečiasi kraštai, todėl apčioje darau arba gumytę (geros-blogos) arba dantytą kraštą. Kito sprendimo kol kas neradau. Dar galima vašeliu kokį raštelį apačioje, rankogaliuose nunerti, kiek fantazija trauks:), tada apačia nesiries.
Mano mašinkoje neužtenka akių vientisai apykaklei, todėl kol kas nemezgu ištiso reglano. Kur susiaurėjimai rankovėse, tai matosi, kad kitas raštas parinktas ir tiesiog sumažinta akių, dėl to ir gaunasi paraukimo efektas. Vienam raštui mezgi daugiau akių, kitam - mažiau. Neįžiūriu ar tenai šiaip kitas raštas ar tiesiog gumytė.
O apačioje matosi, kad gumytė yra, gal 2x2 kokios šešios eilės, ne daugiau.

Ale merginos čia primezgėt grožybių, tokių žiemiškai jaukių, vis žiūriu ir galvoju, kad bijočiau rengtis, kad nesutept:))

vat pirmas mano gaminys su mašina. nemoku įkelt nuotraukų, tai sudėjau į puslapį: http://public.fotki....nelis/mezgimas/

Gaminys vadinasi surask dešimt skirtumųsmile.gif)
Siūlai iš Ditekso, vilnos 80, poliamido 20, jei gerai pamenu. 4 siūlai. Pagrindinė karietėlė 8, riberis - 6. Išskalbus dvokia tepalais, bet išdžiūvus nelieka kvapo. Pats siūlas pačiupinėjus toks riebokas atrodo, kaži kur tos avys vaikštinėjo, gal kokioj naftos platformoj ganėsi:)
Prieky 20 eilių ilgesnis, nei nugara, supainiojau brolio riberio įtempmus, teko damegzt. 132 užmegztos akys, ties liemeniu mažinau akis, po to pridėjau. Rankoves buvo megzt kaifas po krapštymosi pynėse. Apykaklė gavosi per trumpa, turėtų užsiriesti, bet nepermegsiu, bus eksliuzyvas. Norėjau kažko moteriško ir švelnaus, gavosi tradicinis darbinis megztinis, bet nešiojamas daiktas.
Dabar varysiu kelis megztinius ar kojines tik lygiu raštu, pavargau nuo pynių. Pynes keičiau 2x2 kas 6 eilės. Bandžiau keisti kas tris, bet išsigandau, kad mašiną sulaužysiu.
Čiupinėju dabar kitus siūlus dvi dienos, nesugalvoju modelio. Žiūriu, kad mezginio apskaičiavimas trunka ilgiau nei pats mezgimas:)
Mergičkos, varykit kiauraraščius, sako, šiemet žiemos nebebus, žibutės jau žydi, chi chi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 29 gruodžio 2011 - 17:20