rnikole, jei mezginio kraštus siūsi, nėr skirtumo nukeldinėji ar ne (šonuose). Susisiūs ir bus liuks. Užsiknisi su mašina nukeldinėti šonuose. Mezgant lygiu raštu man visuomet riečiasi kraštai, todėl apčioje darau arba gumytę (geros-blogos) arba dantytą kraštą. Kito sprendimo kol kas neradau. Dar galima vašeliu kokį raštelį apačioje, rankogaliuose nunerti, kiek fantazija trauks:), tada apačia nesiries.
Mano mašinkoje neužtenka akių vientisai apykaklei, todėl kol kas nemezgu ištiso reglano. Kur susiaurėjimai rankovėse, tai matosi, kad kitas raštas parinktas ir tiesiog sumažinta akių, dėl to ir gaunasi paraukimo efektas. Vienam raštui mezgi daugiau akių, kitam - mažiau. Neįžiūriu ar tenai šiaip kitas raštas ar tiesiog gumytė.
O apačioje matosi, kad gumytė yra, gal 2x2 kokios šešios eilės, ne daugiau.
Ale merginos čia primezgėt grožybių, tokių žiemiškai jaukių, vis žiūriu ir galvoju, kad bijočiau rengtis, kad nesutept:))
vat pirmas mano gaminys su mašina. nemoku įkelt nuotraukų, tai sudėjau į puslapį:
http://public.fotki....nelis/mezgimas/Gaminys vadinasi surask dešimt skirtumų
)
Siūlai iš Ditekso, vilnos 80, poliamido 20, jei gerai pamenu. 4 siūlai. Pagrindinė karietėlė 8, riberis - 6. Išskalbus dvokia tepalais, bet išdžiūvus nelieka kvapo. Pats siūlas pačiupinėjus toks riebokas atrodo, kaži kur tos avys vaikštinėjo, gal kokioj naftos platformoj ganėsi:)
Prieky 20 eilių ilgesnis, nei nugara, supainiojau brolio riberio įtempmus, teko damegzt. 132 užmegztos akys, ties liemeniu mažinau akis, po to pridėjau. Rankoves buvo megzt kaifas po krapštymosi pynėse. Apykaklė gavosi per trumpa, turėtų užsiriesti, bet nepermegsiu, bus eksliuzyvas. Norėjau kažko moteriško ir švelnaus, gavosi tradicinis darbinis megztinis, bet nešiojamas daiktas.
Dabar varysiu kelis megztinius ar kojines tik lygiu raštu, pavargau nuo pynių. Pynes keičiau 2x2 kas 6 eilės. Bandžiau keisti kas tris, bet išsigandau, kad mašiną sulaužysiu.
Čiupinėju dabar kitus siūlus dvi dienos, nesugalvoju modelio. Žiūriu, kad mezginio apskaičiavimas trunka ilgiau nei pats mezgimas:)
Mergičkos, varykit kiauraraščius, sako, šiemet žiemos nebebus, žibutės jau žydi, chi chi