Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(mamkaa @ 2011 12 08, 09:09)

Kaip mezgete? pradejote nuo siauro galo ir vis dadadavot akiu? ar kaip?
Galvoju toki kaip ir baktusa - skara nusimegzti, tik mezgant kaitalioti tankuma, na megzti 2 tankumu, po to kokiu 8 ir vel 2 - 8 - 2 ir t.t. irgit turetu gautis banguota  g.gif  g.gif

idomu kaip jautiena dare g.gif negi kaitaliojo akis kas kokios 4 eiles.arba ta pričindalą turi,kur isvirksciom akim megzt
Atsakyti
pasirodyisu kojines ax.gif , su jusu darbeliais nera ka lyginti, bet vistiek pasirodysiu, kad ne tik klausineju, bet ir dirbu truputi.
user posted image
user posted image
sitos megztos is pigiu siu ABC siulu
user posted image
Sios kojines moteriskos. deta 60 akiu. 41 dydziui.

o sios storesnes, kas per siulas nezinau, nuo seniai turiu toks plonytis svelnus, bet siltas
user posted image
Viskas megzta su neva5, dejau 4 siulus. Kojines 70 akiu, atnara 4 tankumu 50 eiliu, o po to uzlenkta, gavosi dviguba atnara, toliau 5 tankumu 44 eiles iki kulno, kulnas is 35 akiu, mazinta iki 12 akiu ir vel didinta, peda 66 eiles, tada daryti pirstai is 35 akiu mazinant iki 10 akiu. Kojine su siule vidineje puseje, susiuvu su siuvimo masina, man taip graziau gaunasi, nei rankiniu budu susiuta. Kojines vyriskos 43 dydziui.
Vyriska kepure, 140 akiu, atnara megzta dviguba (40eiliu, o po to uzlenkta), toliau numegzta tiek kiek reikia ilgio ir uzbaigta virbalais, sumezgant po dvi akis. Viskas megzta 5 tankumu. susiuta nugaroje su masina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 08 gruodžio 2011 - 09:35
mamkaa,o nesmunka kojines su tokia atnara?
Atsakyti
Mamkaa, kokios fainos kojinės, visos, taip tvarkingai, gražiai sumegztos, kaip iš fabriko thumbup.gif . Dėl vėlimo... su siuvimo mašina abejoju ar kas gautųsi. Toj vėlimo mašinoj yra penkios adatukės ir jos yra specialios kimbančios. Nebent į siuvimo mašiną įstati vėlimui skirtą adatukę, tada gal būtų galima kažką padaryti. Pabandykit - papasakosit mirksiukas.gif
L@aimuže, užveikėt su savo grožiais 4u.gif Išeiginis šventinis megztinis, vyras tikrai bus pasipuošęs.
Jautiena, labai įdomus mezginys nuo pradžių iki galo. Nesuprantu, kaip jis atrodys pabaigtas ir labai įdomus mezgimo būdas g.gif
Atsakyti
Nea, tikrai nesmunka. Atnata megzta mazensiu tankumu, negu likusi kojines dalis, gal del to nesmunka g.gif . Nu bet faktas tas, kad tikrai nesmunka.
Bandziau megzti ir kitaip atnara, dvi akis megzti viena praleisti ir t.t, tai gaunasi, kaip ir stulpeliais tokiais, bet nepatiko, labai isitampo kazkaip.
Atsakyti
pabandziau megzti elnia, nu nesigauna nors kauk cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif . trodo darau kaip instukcijoje parasyta bet nesigauna ir visas.

Gal kas mezgate su neva5, gal galetumet lietuviskai liaudiskai man blondinei paaiskinti kas ir kaip verysad.gif verysad.gif
Einu paskaitysiu nuo pirmos temos, gal kas buvau jau rase ar foto ar video. Niu nors kokios info gal rasiu. Nu reikia kaip sikt man elniuotu snaigiuotu kepuriu.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 12 08, 09:32)
pasirodyisu kojines  ax.gif , su jusu darbeliais nera ka lyginti, bet vistiek pasirodysiu, kad ne tik klausineju, bet ir dirbu truputi.

Nu kokios tvarkingos kojinytes wub.gif Laaaabai dailios thumbup.gif Saunuole mirksiukas.gif
Atsakyti
mamkaa, nu taigi imk ir išsisiuvinėk tuos elnius palei mezginio akį 4u.gif
jei ten kepurei ar kojinei, tai ne tiek ir daug užtruksi, nu turbūt ne ilgiau, nei su nevuke vargtum.. dar pliusas, kad tų ištemptų siūlų blogoj pusėj nebus smile.gif
aš taip dariau ant vaikiško kombezo prieš porą metų blush2.gif

o šiaip tai tavo kojinės - ledas thumbup.gif

dar tas baktusiuko ripsinis raštas suintrigavo g.gif nagi nagi, kaip ten daryta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 357: 08 gruodžio 2011 - 13:36
mamkaa - kojines tikrai labai labai grazios, tikrai atrodo kaip kad akirera sake - 'fabriknes'. sauniai padirbeta. gaila nevos niekada nesu net maciusi, tai negaliu Jums padeti su rastu mezgimu.

ta 'Wellenbaktus' mezgu perkelinedama nuo pagrindines ant riberio adatines ir atgal kas 3 eiles. as galvojau det garter karieta, bet pabijojau, nes siulas yra vienos laisvai suktos gijos ir gan storokas, toks labai ant ribos masinai, net 10 tankumu kartais pakosti, ziu dar man ta garter karieta susinarplios ir perdegs kas nors, nenoriu rizikuoti sad.gif
ten foto kiek pamegzta, tai uztruko apie 2valandas. pradzioj kol mazai akiu, tai gan greitai ejosi, bet reik platinti kas 6-ta eile, tai dabar mezginys 'uzaugo' nuo 4 iki 40+ akiu ir tempai labai suletejo. as kelineju su dekeriais po 10 akiu vienu metu, bet darba labai apsunkina tas siulas toks pasiputes, veliasi brrr... is pradziu galvojau uzmetinet per visa adatiniu ploti stulpelius ir megzt siaurinant is sonu, bet persigalvojau, nes man norisi, kad siulo spalvos kaitaliotusi butent taip.
i darba siandien nejau, nes ryte migrena buvo, dabar jau kiek apsiramino galva skaudet ir vemt nebesinori, tai tuoj vel sesiu prie savo baktuso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 08 gruodžio 2011 - 14:21
QUOTE(jautiena @ 2011 12 08, 14:15)

ta 'Wellenbaktus' mezgu perkelinedama nuo pagrindines ant riberio adatines ir atgal kas 3 eiles. as galvojau det garter karieta, bet pabijojau, nes siulas yra vienos laisvai suktos gijos ir gan storokas, toks labai ant ribos masinai, net 10 tankumu kartais pakosti, ziu dar man ta garter karieta susinarplios ir perdegs kas nors, nenoriu rizikuoti sad.gif
ten foto kiek pamegzta, tai uztruko apie 2valandas. pradzioj kol mazai akiu, tai gan greitai ejosi, bet reik platinti kas 6-ta eile, tai dabar mezginys 'uzaugo' nuo 4 iki 40+ akiu ir tempai labai suletejo. as kelineju su dekeriais po 10 akiu vienu metu, bet darba labai apsunkina tas siulas toks pasiputes, veliasi brrr... is pradziu galvojau uzmetinet per visa adatiniu ploti stulpelius ir megzt siaurinant is sonu, bet persigalvojau, nes man norisi, kad siulo spalvos kaitaliotusi butent taip.
i darba siandien nejau, nes ryte migrena buvo, dabar jau kiek apsiramino galva skaudet ir vemt nebesinori, tai tuoj vel sesiu prie savo baktuso.

4u.gif 4u.gif 4u.gif likimo drauge
lauksim rezultato.man gal vaikams baktusiukus numegzti,neilgai truktu,pakilnociau akeles.bet neturiu dekerio po 10 blink.gif blink.gif akiu,3 maximum doh.gif
Atsakyti
aciu, mergaites, uz pagyras kojinems.

siandien namai netvarkyti, valgyti nepadaryta (seimyna valgys "kas ka ras saldytuve"), puse dienos kompe info ieskojau kaip megzti tuo elniukus, snaiges, neradau. bandziau bandziau pagal instrukcija ir gavosi, kaip ir g.gif g.gif g.gif
user posted image
user posted image

Tik kazkaip gavosi man patemptos snaiges g.gif g.gif g.gif ir visai nepatiko kita mezginio puse schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif , kokiai vaikiskai dvigubai kepurei gerai, bet kojinems ar kam kitam tai nea, gi uzsikabins tas siulas ir vsio.
Ar mezgant "sustresnem" mezgimo masinos irgi taip atrodo kita mezginio puse?
L@imuze, jus mezgete suknele melyna ir megztuka vyriska, tai kaip darote su tais siulais kitoje puseje?
Papildyta:
L@imuze, tam vyriskui megztiniui emete siuos siulus
http://www.siulai.eu...a...e.tpl&pop=0
nesipukuoja jie? Galvoju imti tamsu siula, o su tais andora angora ismegzti snaiges, tik ar neapipukuos jis visa mezgini?
Atsakyti
labai grazios kojines abieju merginu wub.gif
ir baktuso spalvu perejimas superinis wub.gif

o dar kalbant apie baktusus, tai man jie atradimu atradimas thumbup.gif vaikai nesioja antrus metus toki dalyka, ir tiek jie , tiek as negalim atsidziaugt. jei anksciau budavo salika tai neuzsideda, tai pamirsta, tai uzsirisa taip, kad tas pats lyg jo nebutu-vis suziuret reikedavo, tai su baktusu visos bedos dingo biggrin.gif niekada neiseina be jo, o jei yra galimybe tai ir su juo ant megztinio buna-stilingai tipo biggrin.gif
o man dziaugsmas, kad visada kakliukai siltai wub.gif
Atsakyti