Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(vienintelė @ 2011 11 25, 21:13)
O Jūs neskaitos instrukcijos? Marš visos skaityti kad tokių klausimų nebūtu biggrin.gif

aha va butent siuos atsakymus ten ir radau pries keleta menesiu ax.gif
man instrukcija vyras ir interneto parsiunte, tai virs 100 lapu, bet perskaiciau ir dar kartas nuo karto tenka atsiverst smile.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 11 25, 22:02)
ar si taip pat neidomi? bandau gaudytis kaip neverta ateityje fotografuoti smile.gif

http://farm8.staticf...cf499d56c_z.jpg

man, tai ne tai, kad neidomi, bet kazkaip labai alys laksto nuo medziu prie pastato g.gif kazin cia gerai ar ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 11 25, 23:02)
flickr'as vel pakeite spalvas. nebesuprantu kas daros g.gif

Man visai patinka, tas dvaras tarsi rūke paskendęs. Man kažkaip kontrasto norėtųsi.

Keliu ir savo paprastą portretuką merginos. Flickas dar labiau užšarpino...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 26, 00:08)

Kazkaip idomiai megztinio spalvos atrodo, violetinis ir ant virsaus melyni plemai, turbut kai spalvas tvarkei taip pasidare, ar cia jis toks yra? O siaip grazus portretukas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maija @ 2011 11 26, 00:14)
Kazkaip idomiai megztinio spalvos atrodo, violetinis ir ant virsaus melyni plemai, turbut kai spalvas tvarkei taip pasidare, ar cia jis toks yra? O siaip grazus portretukas smile.gif

Na jis toks mėlynai tamsus, o violetinis matyt atsirado per klaidą doh.gif sėdžiu sėdžiu ir tik dbr pamačiau, kai pasakei. Nors dbr žiūriu, kad gal tie mėlyni plėmai negeri, o jo toks atspalvis... visai susimakalavau. Iš esmės čia mano klaida tvarkant, kad ir bet kokios spalvos būtų megztinis. Ačiū, bandysiu taisyt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 25 lapkričio 2011 - 23:39
Ainoa, Noisy-B, dekui 4u.gif

keliu toliau smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Nors šiaip manau čia taip gavosi, originale tas pats visose foto.. Matyt tas megztinis toks jau... Kai patamsini ne taip matosi, tai bandysiu tamsint tik jį, kad taip nekristų į akis. Nežinau kodėl taip gavosi.

Papildyta:
QUOTE(jlclove @ 2011 11 26, 00:42)

Antroji faina, kad taip traukinys susiliejęs, bet mano nuomone, reikėjo daugiau "paimti" pastato, dbr neįdomus tas "stovintis" kadras. Na ta prasme antras planas, kuris matosi ryškiai visai neįdomus, nei jo matosi, nei jis čia reikalingas tada. Bėgiai irgi be ryšio... nelabai suprantu, ką tu tokiu kadru norėjai parodyti, nes dažniausiai ima kokius stovinčius žmones pvz ar kitus objektus, kad matytųsi traukinio judėjimas, tavo nuotraukoj matau traukinio judėjimą, bet ta siena su nukirstai langais ir apačioj esantys bėgiai - nežavi. ax.gif
Pirmojoj apačioj kairėj tie bumbulai nesuprasi nuo ko smile.gif šiukšlių dėžė nelabai, du langai nukirsti... Būtų smagu, jei būtų fotograffuota iš vis iš apačios apačios kaip nors... Nelabai man blush2.gif
Atsakyti
Nors ir labai tiesmukai,bet i veidrodzio tema blush2.gif

user posted image
Atsakyti
[quote=mamagute,2011 11 26, 00:46]
paluri, malonu susipažint smile.gif Aš irgi šiandien kažkodėl pagalvojau, kaip toj tolybėj atsidūrei biggrin.gif
Šiaip irgi naudoju visus fokusavimo taškus... panašu, kad reiks keisti ir man įprotį šitą doh.gif
[/quote]

4u.gif Siais laikais zmones issibarste po visa pasauli, kas arcia, kas toliau smile.gif

[quote=vienintelė,2011 11 26, 00:57]
one shot neturi perkadruoti, tik mygtuko neatleidus reikia perkadruoti o tada paspaust iki galo, sėkmės bandymuose mirksiukas.gif
[/quote]

O Jūs neskaitos instrukcijos? Marš visos skaityti kad tokių klausimų nebūtu biggrin.gif
[/quote]

Isbandziau ryte fokusuoti tik centriniu tasku - puikiai veikia!!! Sie zodziai - "tik mygtuko neatleidus ..." - buvo aukso vertes! Labai labai aciu! Dabar labai juokinga, kaip as supratau instrukcija... As nuspausdavau iki puses, atleisdavau, o tada antra kart spausdavau iki galo, tai logiska, kad perkadruodavo. Pagaliau ismokau fokusuoti thumbup.gif

Instrukcija perskaiciau ir dabar kartais atsiverciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 11 25, 23:08)

tvarkingas, grazus portretas smile.gif tik megztinis ir mane nervina

QUOTE(noisy-B @ 2011 11 25, 23:48)

Antroji faina, kad taip traukinys susiliejęs, bet mano nuomone, reikėjo daugiau "paimti" pastato, dbr neįdomus tas "stovintis" kadras. Na ta prasme antras planas, kuris matosi ryškiai visai neįdomus, nei jo matosi, nei jis čia reikalingas tada. Bėgiai irgi be ryšio... nelabai suprantu, ką tu tokiu kadru norėjai parodyti, nes dažniausiai ima kokius stovinčius žmones pvz ar kitus objektus, kad matytųsi traukinio judėjimas, tavo nuotraukoj matau traukinio judėjimą, bet ta siena su nukirstai langais ir apačioj esantys bėgiai - nežavi.  ax.gif 
Pirmojoj apačioj kairėj tie bumbulai nesuprasi nuo ko smile.gif šiukšlių dėžė nelabai, du langai nukirsti... Būtų smagu, jei būtų fotograffuota iš vis iš apačios apačios kaip nors... Nelabai man  blush2.gif

antroje pastato daugiau imti neina, nes uz mano nugaros kitas pastatas, plius visokie laidai islenda, tai grozio nepriteikia. del antro plano, tai buvo taip sugalvota, kad per tramvajaus judancio langus uzfiksuoti antra plana tongue.gif ir man tai gavosi. begius specialiai palikau, nes man patiko linijos. zmoniu, jei noreciau, galejau paimti, nu bet, kad ne juose esme buvo. visa ko centras buvo tramvajus ir per jo langus uzfiksuotas antras planas

pirmoje ten ne siuksliu deze, o senovinis indas vandeniui. jei isiziuresi, tai ten kranelis is namo eina. turiu ir be jo, bet man butent man patinka su juo. is apacios fotografuoti neina, nes prie jo negali prieiti del tvoros. ten negalima eiti. turiu kito pastato fotografuoto is apacios, bet man kaip tik linijos nepatinka ir siaurejantis pastatas nepatinka.

labai aciu tau 4u.gif

o mes vel kraustomes doh.gif Kaledu seneli, tikiuosi nuotrauka gauti laiku, nes sausio pradzioje siuo adresu manes jau nebebus biggrin.gif

tema ismirus visai. komentuoja viena kita, rodo taip pat tik viena kita. matomai visos uzsiemusios, arba neturi ka deti, arba nera ka komentuoti biggrin.gif
Atsakyti
Man visai patinka, tas dvaras tarsi rūke paskendęs. Man kažkaip kontrasto norėtųsi.

man nelabai

QUOTE(jlclove @ 2011 11 25, 23:42)
keliu toliau smile.gif

man tai tie pastatai iš savęs labai įdomūs, bet jų pateikimas nepatinka

QUOTE(paluri @ 2011 11 26, 09:35)

Isbandziau ryte fokusuoti tik centriniu tasku - puikiai veikia!!! Sie zodziai - "tik mygtuko neatleidus ..." - buvo aukso vertes! Labai labai aciu! Dabar labai juokinga, kaip as supratau instrukcija... As nuspausdavau iki puses, atleisdavau, o tada antra kart spausdavau iki galo, tai logiska, kad perkadruodavo. Pagaliau ismokau fokusuoti  thumbup.gif 

Instrukcija perskaiciau ir dabar kartais atsiverciu smile.gif

smagu kad supratai ir pavyko, dabar lauksim tobulų kadrų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 11 25, 22:02)
ar si taip pat neidomi? bandau gaudytis kaip neverta ateityje fotografuoti smile.gif

Man idomi smile.gif Patinka tas parukaves pastatas tolumoje, tik per daug akis kliuva uz medziu pirmam plane, nors jie nera tokie jau idomus, tiesiog ryskus blynas sone. Gal pakirpt ta desine puse kiek?

Tvarkingas portretukas, bet merginos veido israiska man nelabai. Megztuko spalvos man kazkaip neuzkliuvo, pamaniau, kad jos tiesiog tokios yra... ax.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 11 25, 23:42)
keliu toliau smile.gif

Idomus objektai, bet kliuva kompozicija. Pirmojoje daug visko, ir neaisku, kur turetu buti pagrindinis akcentas. Traukinys man patinka, bet begiai ir pastatas uz jo kaip ir nereikalingi atrodo, noretusi gal tiesiog isplaukusio fono. Nesu tikra, kad i tema mano komentarai, bet va taip susirode man...

O siaip tai man tavo Vienos nuotraukos primine ta karta, kai as issiruosiau miesto fotografuoti, grizau labai patenkinta, o paskui Svajone labai argumentuotai tas mano nuotraukas sukritikavo - atsivere man akys tada cool.gif Nera lengva gerai sukomponuoti tokio tipo nuotraukas, ypac pradzioj, kai dar patyrimo nera ir akis neislavinta...

Bet tikiuosi, kad dar parodysi Vienos 4u.gif

QUOTE(Ievukis @ 2011 11 26, 00:23)
Nors ir labai tiesmukai,bet i veidrodzio tema blush2.gif

Autoportretas su veidrodziu smile.gif Dabar turbut nusikalbesiu visai, bet as nukirpciau visas tas lempas aplinkui, ir palikciau tik ta tamsiaja dali ax.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 11 26, 10:04)
tema ismirus visai. komentuoja viena kita, rodo taip pat tik viena kita. matomai visos uzsiemusios, arba neturi ka deti, arba nera ka komentuoti biggrin.gif

Tikrai labai sumazejo nuotrauku... verysad.gif As siryt truputi pasidarbavau su 50-tuku ir su makro, vakare gal ikelsiu kelias nuotraukas, jei spesiu sutvarkyti. Tikiuosi, kas nors ateis pakomentuoti - nesvarbu, teigiamai ar neigiamai, viskas tiks mirksiukas.gif
Atsakyti
visos ruošiasi kalėdoms tongue.gif va eisiu toliau užvalkalus siųti ir dar reikia advento kalendorių padaryti doh.gif
Atsakyti