Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 12 02, 11:05)
Na pristatoma tai taip.. bet tada gaunasi, kad ir Kauneckas ti spaudo mygtuką smile.gif Šiuo atveju skirtumas buvo tarp merginų tik toks, kad jos nepristatė komandos, kas per modelis, stilistai ir pan..

o as tai vis tiek matau dideli skirtuma ir matysiu smile.gif tarp ju ir Kaunecko skirtumas toks, kad Kauneckas bent jau moketu sujungti sviesas, o jos ne. jis dar ir aprengtu modeli graziai, o jos paabejociau

fotografija nera tik rezultatas. o ir procesas. o i procesa ieina tavo idejos sugalvojimas ir jos perejimas, atvaizdavimas per tave.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 12 02, 11:05)
Na pristatoma tai taip.. bet tada gaunasi, kad ir Kauneckas ti spaudo mygtuką smile.gif Šiuo atveju skirtumas buvo tarp merginų tik toks, kad jos nepristatė komandos, kas per modelis, stilistai ir pan..

Nors visgi manau kad Kauneckas prisideda idėjomis, jis turi pirmiausia viziją, o tada jau kiti ją bando teisingai įgyvendint. Matyt.  biggrin.gif

aš rašiau, kad idėja būna fotografo smile.gif tai vadinasi , kad skirtumas tas, kad idėja kažkieno, nepristatė komandos, ir spaudė mygtuką, pataikė sufokususuot, kadruot, eksponuot smile.gif
Atsakyti
na tiap tiap.. Sutinku.
Dėl šviesų statymo, nežinom, gal ir gali.. gal ir padažyt gali ar aprengt, tiesiog ten buvo jau viskas padaryta..
Bet kuriuo atveju, aš žaviuosi Kaunecku ir mokėjimu suburt tokią komandą.
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2011 12 02, 11:44)
Bet tai pala Brum, taip iseina, kad puses savo darbu rimti fotografai nagali pristatyti kaip savo, nes dirba su stilistai, kurie sukuria ivaizdi, makiazai, sukuosenos, su pro modeliais kuriems jau nesako, kaip atsistoti, nes modelis zino savo darba, o jie tik mygtuka spaudo biggrin.gif As cia tik siaip pamastymui.
Manau viskas rodoma. Merginos pasibande pasizaide su studijiniu apsvietimu, pasirinko nustatymus kompozicija. Galu gale pacios sutvarke foto. Na taip, komentuoti daug nera ka... Bet jos atejo pasidziaugti, kad jom va irgi pavyko... wink.gif

Įmesiu ir aš savo trigrašį AGAIN:

Kai fotografavau tą merginą [kur su krintančią šviesa http://www.flickr.co...57627881312139/ ]
Man nereikėjo jai sakyti, kaip atsistoti, ji patirusi [dirba ir gyvena iš to], ji puikiai žinojo, kaip judėti, aš ką daryti, tik aš sakydavau, ar pritupk, ar dar ką. Bet emocijas ji pati skleidė. Tai čia kaip suprasti? Tai kuo dbr skiriasi ana mano fotosesija ir SNAP konferencijoj, kai fotografavau aną modelį, kurį fotografavo dar be manęs 600 žmonių?? Koks skirtumas, kad per petį fotografavo... Ten juk galima buvo reguliuoti ir šviesas ir modelį lygiai taip pat, kaip tau norėjosi, galima buvo asistento prašyti, kad palaikytų reflektorių taip kaip tau patinka. Tai ten jau nebe tavo darbas. SNAP'e leido pasijausti fotografu, kai dirba patyręs modelis, visažisas, stilistas ir galų gale šukuosenų meistras, kai dirba VISA KOMANDA. Aš nežinau kokios pavardės toj komandoj, todėl ir parašiau, kad SNAP konferencijos metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 02 gruodžio 2011 - 11:46
QUOTE(brumbrumai @ 2011 12 02, 11:36)

fotografija nera tik rezultatas. o ir procesas. o i procesa ieina tavo idejos sugalvojimas ir jos perejimas, atvaizdavimas per tave.

ir aš taip manau.. manau fotografas diskutuoja su savo visais asitentais, pasako savo viziją, koks apšvietimas turėtų būti, kokie maždaug rūbai- lengvi, sunkūs, gal kažkokia spalva dominuojanti turi būti, ir t.t. ir pan. Ir tada visi veikia pagal jo sumanymą
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 12 02, 12:42)
aš rašiau, kad idėja būna fotografo smile.gif  tai vadinasi , kad skirtumas tas, kad idėja kažkieno, nepristatė komandos, ir spaudė mygtuką, pataikė sufokususuot, kadruot, eksponuot smile.gif

ei, juk skaityti reikėjo, parašiau "SNAP konferencijos metu", nes NEŽINAU kas ten per komanda dirba, ar tas atima teises į nuotrauką?
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 12 02, 11:36)
o as tai vis tiek matau dideli skirtuma ir matysiu smile.gif tarp ju ir Kaunecko skirtumas toks, kad Kauneckas bent jau moketu sujungti sviesas, o jos ne. jis dar ir aprengtu modeli graziai, o jos paabejociau

Fotografija ziurovui - rezultatas.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 12 02, 11:48)
Fotografija ziurovui - rezultatas.

pusfabrikatis
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 12 02, 11:45)
SNAP'e leido pasijausti fotografu, kai dirba patyręs modelis, visažisas, stilistas ir galų gale šukuosenų meistras, kai dirba VISA KOMANDA. Aš nežinau kokios pavardės toj komandoj, todėl ir parašiau, kad SNAP konferencijos metu.

ne fotografu, bet mygtuko spaudytoju IMHO smile.gif galima jaustis fotografu, kai idėja tavo, stilistai, visažistai dirba pagal tavo sumanymą.. o tada jau fotografuoji smile.gif

dabar čia gautųsi tas pats, pvz kuri nors čia iš mūsų sumasto fs, visas detales viską apgalvoja, viską paruošia, siūna, daro, rengia, dažo, ir atsiranda kitas žmogus su fotiku, per petį pafotkina, sudeda fotkes, ir klausia- nu kaip???
Atsakyti
Kaunecko visažistė ir stilistė G. (Magda irgi ją žino) visada pristato viską, ką reikia, ir net nėra tokio vaizdo, kad ten Kauneckas pagrindinis. Ciklopas yra jiems komanda.
Tik kai pati kur modeliauja, nepristato stiliaus ir makiažo, ir taip visiems aišku, kad pati pasidaro biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 02 gruodžio 2011 - 11:59
QUOTE(noisy-B @ 2011 12 02, 11:48)
ei, juk skaityti reikėjo, parašiau "SNAP konferencijos metu", nes NEŽINAU kas ten per komanda dirba, ar tas atima teises į nuotrauką?

mačiau, kad SNAP smile.gif oki, šaunuolė, puikiai padirbėjai smile.gif

psio, rišu tą diskusiją,nes kažkoks nesusikalbėjimas čia pradeda vykt
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 12 02, 12:36)

Sviesu ijungimui, nereikia jokio mokslo. O va jau susistatyti kaip norisi, kitas reikalas smile.gif... Kauneckas nerengia modeliu, jis tik ideja parenka, o aprengia stilistas.
Cia tokia slidi diskusija.... Nes galim pradeti vartyti, kad jei gatvej pasigausi zmogu ir paprasysi jo papuozuoti ar tiesiog ji uzfiksuosi tai irgi jau puse darbo ne tavo bus, nes zmogus pats apsirenges ir elgiasi tarkim naturaliai smile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 12 02, 12:42)
aš rašiau, kad idėja būna fotografo smile.gif  tai vadinasi , kad skirtumas tas, kad idėja kažkieno, nepristatė komandos, ir spaudė mygtuką, pataikė sufokususuot, kadruot, eksponuot smile.gif

Na bet jos taip ir pristate, kad tai is snap konferencijos. taigi nepristate kaip savo ideju ir igivendinimo, tai nesuprantu kodel kilo tokios diskusijos...
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2011 12 02, 12:51)
pusfabrikatis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 12 02, 12:52)
ne fotografu, bet mygtuko spaudytoju IMHO smile.gif galima jaustis fotografu, kai idėja tavo, stilistai, visažistai dirba pagal tavo sumanymą.. o tada jau fotografuoji smile.gif

dabar čia gautųsi tas pats, pvz kuri nors čia iš mūsų sumasto fs, visas detales viską apgalvoja, viską paruošia, siūna, daro, rengia, dažo, ir atsiranda kitas žmogus su fotiku, per petį pafotkina, sudeda fotkes, ir klausia- nu kaip???

Ne nu merginos truputi maisot jau mena, ir tarkim uzsakomaja fotografija.

Kai tu igivendini savo ideja tai viena, bet tarkim paimkim pavizdi, tarkim koki Laimos zurnala. Samdosi fotografa savo kazkokiai straipsnio iliustracijai, duoda savo stilista. Pagrindine ideja laimos redakcijos, o fotografas siuo atveju igivendina kazkieno ideja. ar jam pavyks ar ne atskleisti viska tai jau klausimas, nes pirmine ideja kazkieno. Kai esi profas ir tai yra tavo pragyvenimo saltinis tau dzin savos idejos, nes tu zinai, kad uzsidirbes savo menus igyvendinsi laisvu nuo darbo laiku. Zinoma, dali saves tu i ta fotografija inesi. nes visa vizualizacija, svieos parinkimas, komponavimas ir visa kita bus tavo. Bet pati ideja ne tavo, o uzsakyta kazkieno. Ir nera tame nieko blogo. Tiesiog toks gyvenimas ir nera cia del ko pyktis.
Atsakyti