Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzė @ 2011 11 26, 00:17)
o kaip pirmaji ND atlikai? g.gif

Su vienu tasku fokusavau, priklausomai nuo daikto padeties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 11 25, 19:39)
Bandziau su vienu tasku, bet kartais tiesiog uzsimirsta kuris taskas fokusuoja. Tai dazniausiai naudoju visus taskus. O tai naudojant viena centrini - fokusuojam i akis, nuspaudziam mygtuka iki puses ir tada fotiko padeti galim keisti ir fotografuoti... O jis neperfokusuos tada?...
O kur testa daryti? Gal perkant ta reikejo padaryti...

na žinok naudojant ne viena taška niekad nebusi tikra ka fotikas fokusuos, tikliau beveik visad turėsi nefokusa kur tau reikia fokuso. ar neperkadruos priklauso nuo kokio fokuso būdo turi pasrinkusi, nes vienas yra kad neperkadruoja kitu atveju visad perkadruoja
testas daromas paparstai, jau buvau ne karta rašiusiu, parsisiunti lapa atsispausdini, fokusuoji i nurodyta veita ir žiūri ar nuotraukoj fokusus yra ten kur turi būti, pagooglik fokuso testas ar panašiai, tikrai daug info

QUOTE(Zirzė @ 2011 11 25, 19:47)
o kaip pirmaji ND atlikai? g.gif

aha geras klausimas smile.gif pabandyk perdaryti nd kad pačiai palengvėtu gyvenimas, labai bus naudinga.
Jau matau atsakei, tai dabar perdaryk naudodama tik centini fokusavimo taška, kai tai padarysi nebekils klausimų kaip fokusuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 25 lapkričio 2011 - 20:00
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 26, 00:27)
na žinok naudojant ne viena taška niekad nebusi tikra ka fotikas fokusuos, tikliau beveik visad turėsi nefokusa kur tau reikia fokuso. ar neperkadruos priklauso nuo kokio fokuso būdo turi pasrinkusi, nes vienas yra kad neperkadruoja kitu atveju visad perkadruoja
testas daromas paparstai, jau buvau ne karta rašiusiu, parsisiunti lapa atsispausdini, fokusuoji i nurodyta veita ir žiūri ar nuotraukoj fokusus yra ten kur turi būti, pagooglik fokuso testas ar panašiai, tikrai daug info
aha geras klausimas smile.gif pabandyk perdaryti nd kad pačiai palengvėtu gyvenimas, labai bus naudinga.
Jau matau atsakei, tai dabar perdaryk naudodama tik centini fokusavimo taška, kai tai padarysi nebekils klausimų kaip fokusuoti.

aisku, kokia klaida darau tada. Bet man perkadruoja, naudoju One shot AF, tai lyg tai neturetu perkadruoti. Rytoj padarysiu vel ND, siandien jau puse dvylikos pas mus. Parsisiusiu ir testa.

Didelis aciu! 4u.gif
Atsakyti
paluri, tik dabar atkreipiau dėmesį, kad tu iš tokios egzotiškos šalies mums rašai bigsmile.gif Tikrai labai įdomu, manau vėliau sulauksim išties įspūdingų nuotraukų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2011 11 26, 00:36)
paluri, tik dabar atkreipiau dėmesį, kad tu iš tokios egzotiškos šalies mums rašai  bigsmile.gif Tikrai labai įdomu, manau vėliau sulauksim išties įspūdingų nuotraukų  4u.gif

Stengsiuos smile.gif
Atsakyti
paluri, malonu susipažint smile.gif Aš irgi šiandien kažkodėl pagalvojau, kaip toj tolybėj atsidūrei biggrin.gif
Šiaip irgi naudoju visus fokusavimo taškus... panašu, kad reiks keisti ir man įprotį šitą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 11 25, 20:05)
aisku, kokia klaida darau tada. Bet man perkadruoja, naudoju One shot AF, tai lyg tai neturetu perkadruoti. Rytoj padarysiu vel ND, siandien jau puse dvylikos pas mus. Parsisiusiu ir testa.

Didelis aciu!  4u.gif

one shot neturi perkadruoti, tik mygtuko neatleidus reikia perkadruoti o tada paspaust iki galo, sėkmės bandymuose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 11 25, 01:00)
aij, nea , aš visai kitaip filmuoju smile.gif filmuoju tik reikalingą momentą, nu ilgiausias video gal 3 min pas mane, nu gal yra kur 5 min nufilmuota, bet dazniausiai tai apie 1-2 min būna smile.gif nufilmuoju svarbų momentą, tarkim kaip vaikas išmoko šypsotis, arba kaip valgo, arba ten katučių ploja, viską po trumpai filmuoju smile.gif nes gyvenimas ilgas, jei dar filmuosiu ilgai, tai kas po to žiūrės tuos video valandų ilgumo biggrin.gif

kai vaikui bus 18m tada sumontuosiu į vieną biggrin.gif

tiesa, prieš nuspausdama filmavimo mygtuką, aš jį nuspaudžiu tik sulaukus pačio tinkamiausio momento, kaip ir fotografuojant smile.gif ir filmuoju tik akimirkas, o ne procesą

man taip filmuot neiseina, kaip ir fotografuot biggrin.gif nezinau kaip reikia filmuot ar fotografuot, kad nepadaryt kadru ar momentu pro sali biggrin.gif ypac su vaikais, kai jie tokie nenuspejami ir nenustygstantys vietoje.

Paluri jau nieko nesakysiu, nes tikrai gavai daug naudingu patarimu ax.gif reikes ir man ta testa pasidaryt, nes grybauju su fokusu doh.gif

mano mazasis susirgo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 25, 21:27)
one shot neturi perkadruoti, tik mygtuko neatleidus reikia perkadruoti o tada paspaust iki galo, sėkmės bandymuose mirksiukas.gif

O jeigu pas mane raso single - shot AF ir Continuous AF,
tai turi buti ant single? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(NinaAtina @ 2011 11 25, 20:55)
O jeigu pas mane raso single - shot AF ir Continuous AF,
tai turi buti ant single?  ax.gif

jeigu nori kad per naujo nefokusuotu taip, jei nori kad perfokusuotu nuolatos tada continous.

O Jūs neskaitos instrukcijos? Marš visos skaityti kad tokių klausimų nebūtu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 11 25, 22:13)
jeigu nori kad per naujo nefokusuotu taip, jei nori kad perfokusuotu nuolatos tada continous.

O Jūs neskaitos instrukcijos? Marš visos skaityti kad tokių klausimų nebūtu biggrin.gif

Kad pas mane tokia ir instrukcija, surasytos visos funkcijos kokios yra ir viskas. doh.gif
Atsakyti
ar si taip pat neidomi? bandau gaudytis kaip neverta ateityje fotografuoti smile.gif

user posted image

flickr'as vel pakeite spalvas. nebesuprantu kas daros g.gif
Atsakyti