Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu

2012 m. pokyčiai smile.gif

user posted image
REGITRA
Patikrinimo klausimai prieš praktinį egzaminą Regitroj

Praktikos egzamino vertinimo aprašas

Praktikos egzamino vertinimo aprašo 1 priedas

Praktikos egzamino vertinimo apršao 2 priedas

PARKAVIMAS

STATMENAS:

user posted image

1) važiuoji, kol pirma gairelė sutampa su dešiniu veidrodėliu
2) susuki vairą į kairę iki galo
3) važiuoji, kol pirma gairelė tik pasislepia už mažo langelio
4) susuki vairą į dešinę iki galo
5) jungi atbulinę pavarą ir važiuoji atgal žiūrėdama į veidrodėlį (patogiau į kairį, bet iš pradžių kol įsukinėji, tai ir į dešinį pasižiūrėk, ar nekliudai gairelių) važiuoji atgal, kol mašina atsistoja lygegriečiai linijoms
6) ištiesini ratus (kad ištiesintum, reikia vairą atsukt atgal 1,5 karto)
7) važiuoji atgal iki galinės linijos

ĮSTRIŽAS:

user posted image

1) važiuoji, kol antra gairelė atsiduria mažo langelio vidury
2) susuki vairą į dešinę iki galo
3) įjungi atbulinę pavarą ir važiuoji atgal, kol mašina atsistoja lygiagrečiai linijoms
4) ištiesini ratus ir važiuoji atgal iki galinės linijos, žiūrėdama į dešinį veidrodėlį

LYGIAGRETUS:

user posted image

1) važiuoji, kol pirma gairelė atsiduria mažo langelio vidury
3) įjungi atbulinę pavarą ir važiuoji, kol per kairį veidrodėlį pamatai linijų susikirtimo kampą
4) važiuoji atgal, kol dešinys veidrodėlis sutampa su pirma gairele
5) suski vairą į kairę iki galo ir važiuoji, kol per dešinį veidrodėlį pamatai, kad mašina atsistojo lygiagrečiai linijai (šaligatviui)

T FORMA:

user posted image

1) važiuoji truputį dešiniau, kol per dešinį veidrodėlį pamatai linijos užapvalinimą
3) įjungi atbulinę ir važiuoji atgal, iš pradžių žiūrėdama į dešinį, po to į kairį veidrodėlius, kol mašina atsistoja lygiagrečiai linijoms
4) įsidėmi dešinio veidrodėlio padėtį su linija
Šito žingsniuko reikia tam, kad žinotumum, kada susukinėt vairą išvažiuojant iš T formos. Tik dar priklauso, į kurią pusę liepia išvažiuot. Kaune liepia į dešinę. Gal visu taip, nežinau, bet paveiksliuke parodyta į kairę. Jeigu į kairę, tai tada reikia įsidėmėt iš kitos pusės.
5) ištiesini ratus ir važiuoji atgal iki galinės linijos
Visoms sėkmės! smile.gif ir
user posted image
SENOJI TEMA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zzitukass: 25 lapkričio 2011 - 10:09
Neisiu šiandien į Regitrą.Bijau susimauti vėl.Ir nebežinau kada nebebijosiu... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2011 11 25, 01:08)
Instruktorius su tavim važinėja ir mato kaip sekasi, o kad mama pesimistiškai vertina tai čia ne rodiklis. Dar geriau, nes nieks nesitiki - mažiau atsakomybės.
Manoji irgi pesimistiškai galvojo, nes buvau sakius, kad prigrybauju, tai sakė maniau imsi ir imsi tų papildomų kol gerai išmoksi. O aš šast ir išsilaikiau tai kelis kartus klausė ar tikrai jau viskas. biggrin.gif
Man atrodo tu visai gerai vairuoji. ax.gif  biggrin.gif

Tureciau atliekamu pinigeliu tai imciau daugiau papildomu pamoku blush2.gif Bet jei jau instruktorius sako, kad nereikia daugiau tai gal nera taip blogai ax.gif nors dar visokiu nesamoniu sugebu padaryt doh.gif

Bandziau pasiguost sakau jei bus pasele nelaikysiu...o tas "bus pasale,bus pabarstyta" doh.gif lotuliukas.gif Sakau, bet jei marsrytas i kalna-sakes o jis- "kalno bijai? gerai, vaziuojam" lotuliukas.gif
O daugiau nesugalvojau ko bijau lotuliukas.gif lotuliukas.gif ai aiksteles, bet gal dar pavyks joj pavazinet biggrin.gif

QUOTE(anikute @ 2011 11 25, 10:40)
vakar pasiėmiau mokyklos baigimo pažymėjimą. Bet tai nereiškia, kad moku važiuot  doh.gif  Paskutinę pamoką sugebėjau posūkyje į bordiūrą įsipaišyt  doh.gif  verysad.gif

Visko pasitaiko mirksiukas.gif
As tik pasiemus kursu baigimo pazymejima uzsiregistravau egzaminui ax.gif jei atejus tam laikui nenoresi laikyt atsauksi registracija ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 11 25, 10:40)
Neisiu šiandien į Regitrą.Bijau susimauti vėl.Ir nebežinau kada nebebijosiu... sad.gif

Nebijok, būna juk baisesnių dalykų nei Regitros pikti dėdės 4u.gif ax.gif (pati kaupiu drąsą trečiam kartui ir guodžiuos doh.gif )
Atsakyti
as taip pat uzsirasius gruodzio 2 dienai,bet atsauksiu,nes imsiu papildomu ir tik po nauju metu bandysiu laime i Regitra biggrin.gif
Atsakyti
As ir buvau gruodzio 2 uzsirasius biggrin.gif gavojau mokesiu, bet pasirodo snipstalas, beveik nieko neprisimenu biggrin.gif aikstelej gal ir neblogai, bet gatvej tyliu...
Papildyta:
QUOTE(Bamboooocha @ 2011 11 25, 10:41)
Tureciau atliekamu pinigeliu  tai imciau daugiau papildomu pamoku  blush2.gif  Bet jei jau instruktorius sako, kad nereikia daugiau tai gal nera taip blogai  ax.gif  nors dar visokiu nesamoniu sugebu padaryt  doh.gif

Bandziau pasiguost sakau jei bus pasele nelaikysiu...o tas "bus pasale,bus pabarstyta" doh.gif  lotuliukas.gif  Sakau, bet jei marsrytas i kalna-sakes o jis- "kalno bijai? gerai, vaziuojam" lotuliukas.gif
O daugiau nesugalvojau ko bijau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  ai aiksteles, bet gal dar pavyks joj pavazinet  biggrin.gif
Visko pasitaiko  mirksiukas.gif
As tik pasiemus kursu baigimo pazymejima uzsiregistravau egzaminui  ax.gif  jei atejus tam laikui nenoresi laikyt atsauksi registracija ir viskas  mirksiukas.gif

Man atrodo drasiai vaziuok, islaikysi wink.gif nes taip nujauciu, kad gerai vaziuoji wink.gif maziau panikos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 11 25, 12:40)

Na jau, nera ko bijot mirksiukas.gif Baimes reikia nugaleti, o ne nuo ju begti, kuo ilgiau lauksi tuo labiau bijosi mirksiukas.gif
Auksciau nosi ir pirmyn sturmuot regitros biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(zzitukass @ 2011 11 25, 13:44)
As ir buvau gruodzio 2 uzsirasius biggrin.gif gavojau mokesiu, bet pasirodo snipstalas, beveik nieko neprisimenu biggrin.gif aikstelej gal ir neblogai, bet gatvej tyliu...
Papildyta:

Man atrodo drasiai vaziuok, islaikysi wink.gif nes taip nujauciu, kad gerai vaziuoji wink.gif maziau panikos smile.gif

O kas nors dar zada laikyti gruodzio 2? lotuliukas.gif vsos atsisakot, o kas laikys be manes? lotuliukas.gif
As galvoju, kad net is aiksteles neisvaziuosiu doh.gif Nesigauna man ten, nors pasiusk doh.gif blush2.gif
Atsakyti
sveikos,na va as po paskutines papildomos 4u.gif keista...aikstelei viskas ok,gatvej normaliai..instruktorius palinkejo sekmes ir nepasimest,jei kas.... biggrin.gif eh galejo va cia but egzaminas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2011 11 25, 14:22)
Na jau, nera ko bijot  mirksiukas.gif  Baimes reikia nugaleti, o ne nuo ju begti, kuo ilgiau lauksi tuo labiau bijosi  mirksiukas.gif
Auksciau nosi ir pirmyn sturmuot regitros  biggrin.gif  4u.gif
O kas nors dar zada laikyti gruodzio 2?  lotuliukas.gif  vsos atsisakot, o kas laikys be manes?  lotuliukas.gif
As galvoju, kad net is aiksteles neisvaziuosiu  doh.gif Nesigauna man ten, nors pasiusk  doh.gif  blush2.gif

As dar dabar pamenu kaip pirma kart laikiau egza, na kosmaras buvo, o ne egzas, kol aikstelej vazinejau mintyse- neislaikysiu neislaikysiu, rankos dreba, bet dar dzin, o kojos kaip drebejo- sankaba ziauriai jautesi, tik tiek, kad ne gesau biggrin.gif ir isvazivau i miesta biggrin.gif bet cia buvo labaiiiii seniai, nusivyliau savin ir nuleidau rankas, ir antra kart po keliu meu beveik tas pats, tik jau taip nedrebejau, bet perdaug matyt, atsipalaidavau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2011 11 25, 15:22)

As galvoju, kad net is aiksteles neisvaziuosiu  doh.gif Nesigauna man ten, nors pasiusk  doh.gif  blush2.gif

O kas butent nesigauna? smile.gif
Atsakyti
man paskutinę pamoką prieš egzaminą (tą, kur išlaikiau) taip žiauriai nesisekė aikštelėj. ta prasme, aš nieko ten gerai nepadariau. T forma, kuri niekada nebuvo problematiška dariau kokius 15 kartų, nes instruktorius sakė, nepaleis, kol bent du akrtus gerai neįvažiuosiu. o viskas kaip užkerėta. bet kažkokia apvaizda įsisuko, kad kažkaip nesusiparinau ir galvoju, gi moku aš viską, aikštelėj tikrai jau gaudžiausi gerai tik kažkas kišo koją ir nusprendžiau laikyt. nu ir sėkmingai. ryt važiuosiu Kaune iš Garliavos į šančius su MB, kuris vairavęs prieš 8 metus paskutinį kartą biggrin.gif ... tik pagalvoju, bloga pasidaro, bet reikia persilaužt...
Atsakyti
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 11 25, 17:06)
O kas butent nesigauna?  smile.gif

Pirmiausiai viska uzmirsus buvau, tada pasiemiau papildoma pamoka aikstelej pas kita instruktoriu, tas moke visiskai kitaip, viskas susimaise ir nieko nebemoku, jau nebesuprantu kaip ta masina pasistatyt reik doh.gif
Atsakyti