Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė 6

QUOTE(pelkių Monas @ 2012 03 05, 22:29)
Tavao isvardytu produktu labai daug nevalgau

as norejau pasakyti, kad ka beisidetum i burna - tame bus kokiu nors vitaminu ar mineralu. o jeigu kuriu nors vitaminu ar mineralu truksta - zmogui gresia liga.
Atsakyti
Natūraliai gautos medžiagos visada sveikesnės už sintetines ir organiizmas jų pasisavina tiek, kiek reikia. Bet kadangi mes nesuvartojam tiek visko, kiek reikia, tai ir reikalinga pasipildyti atsargas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 07 kovo 2012 - 08:09
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2012 03 07, 08:06)
Natūraliai gautos medžiagos visada sveikesnės už sintetines ir organiizmas jų pasisavina tiek, kiek reikia. Bet kadangi mes nesuvartojam tiek visko, kiek reikia, tai ir reikalinga pasipildyti atsargas

taip, bet visu pirma, kaip mes zinom, ko mes su maistu negaunam pakankamai?
o antra, vos uzsiminus apie kokiu nors vitaminu ar mineralu papildu vartojima, prasideda pasibaisejimas "negalima, nes maitinat vezi!".
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2012 03 07, 10:05)
taip, bet visu pirma, kaip mes zinom, ko mes su maistu negaunam pakankamai?
o antra, vos uzsiminus apie kokiu nors vitaminu ar mineralu papildu vartojima, prasideda pasibaisejimas "negalima, nes maitinat vezi!".

Mudu vieno kraujo smile.gif T.y., pažiūrų. Jaučiu, neperauklėsim. Va, prieš tai buvusiam puslapy nida44 rašo: "Pusė butelio - nedaug tų visų nenaudėlių - B, mielių, gazo, juk ne kiekvieną dieną geriama, kalbėjau su išmanančiu žmogumi - leido."

Na ką galima pasakyti? Kodėl mes tuos gerus dalykus vadiname nenaudėliais? B grupė, rašiau jau, reikalinga. Be tų vitaminų galima prisidaryti bėdų - kraujodara sutrikti, kepenų veikla etc. Mielės? O ko jos nidai44 užkliuvo? Mielės - kokybiškų baltymų šaltinis. Mielės neturi B gr. vitaminų, jei bijote (tik B12 100 gramų mielių turi dienos normą). Bet svarbiausia, mielės turi betagliukanų. Taip taip - tų pačių, kurie vaistinėse pardavinėjami ir kuriuos onkologiniai ligoniai tikrai vartoja. Betagliukanų pagringiniai šaltiniai - grybai, mielės ir javų sėlenos. Betagliukanai - galingi imunomoduliatoriai, beje, patikimai mažinantys cukraus konc. kraujyje (mažiau bus maitinamas vėžinės ląstelės tiems, kas tuo tiki). Tai kuo blogos mielės? Kai kurios moteriškės bijo užsikrėsti grybeliu (Candida) nuo mielių. Cha, juk mieles valgom pro vieną galą, tai kaip jos pateks į kitą? Be to, parduodamos mielės kaip papildai yra sterilios; jose nėra gyvybės. Galbūt mielių neduočiau tik podagros priepuolių metu. Beje, būkim teisingi - na kiek ten tų mielių aluje? Mizeris. O "gazas" kuo blogas? Tai juk CO2, kuris yra ore ir kuriuo kvėpuojame. Mano chemijos mokytojas pamoką apie anglį (automatiškai ir apie CO2) ar apie oro sudėtį pradėdavo nuo to, koks svarbus CO2 yra - juk būtent jis ką tik gimusio kūdikio plaučiams duoda signalą pradėti kvėpuoti pačiam. "Gazas" netinka, jei yra kokia opa skrandyje - išgėrus gėrimo su burbuliukais, burbuliukai nuo šilumos skrandyje plečiasi ir tempia sieneles, tad gali žaizdas kokias pratampyti, gali atsirasti kraujavimo rizika, padidėti rūgštingumas. Bet tik tiek. CO2 juk yra gyvybės slopintojas - jo aplinkoje viskas miršta, nedega ugnis... Tad vėžio jis negali stimuliuoti, jei to bijomasi.
Gerkit alų į sveikatą.
Atsakyti
Oželi,
Pakomentuokit plačiai paplitusią nuomonę, jog visa, kas pučia pilvą (skatina dujų kaupimąsi) (įskaitant ir alų) nėra gerai sergant onkologinėmis ligomis.
Mielės irgi pučia vidurius. Ar aš klystu? Nesu tikra, bet lyg ir taip atrodo.

QUOTE(A. Oželis @ 2012 03 07, 12:26)
Tad vėžio jis negali stimuliuoti, jei to bijomasi.
Gerkit alų į sveikatą.

Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2012 03 07, 13:39)
Oželi,
Pakomentuokit plačiai paplitusią nuomonę, jog visa, kas pučia pilvą (skatina dujų kaupimąsi) (įskaitant ir alų) nėra gerai sergant onkologinėmis ligomis.
Mielės irgi pučia vidurius. Ar aš klystu? Nesu tikra, bet lyg ir taip atrodo.

Aš pirmą kartą girdžiu (garbės žodis), kad pilvo pūtimas (ar produktai) blogai onk. lig. Kažkokie vėjai. Yra labai mažai produktų, kurie patys skatina pilvo pūtimą. Tai pupiniai - žirniai, pupos ir pan. Kiti produktai pučia pilvą ne todėl, kad pučia, o todėl, kad tas žmogus netoleruoja to produkto. Pvz., man nuo raugintų kopūstų niekada nepučia, o kiti net valgyt negali. Tiesiog organizmas nemoka teisingai suvirškinti. Aš pieną geriu, bet kiti negali, jei neturi laktozę skaidančio fermento. Jei neturi, tada amen - nuo pieno pučia pilvą, viduriuojama. Bet visais atvejais (kopūstų, pieno, kitų daržovių) papildomas bifido ir lacto bakterijų kiekis (papildai, kurių bijote) visada arba beveik visada pagerina situaciją. Su onko jokio ryšio neturi. Nebent pilvas susiūtas (žarnos). Tada aišku - kuo pilvas labiau išsipūtęs, tuo didesnė rizika, kad trūks siūlės, plyš kažkas... Bet su onko jokio ryšio. Paneikit.

Kaip mielės pučia vidurius? Nu nepučia. Nebent Jūs valgote gyvas iš parduotuvės, kurios skirtos blynams kepti. Tada mielės pilve iš cukraus ar angliavandenių gamina CO2 ir kelia ne tešlą, bet pilvą. Bet kas valgo tokias mieles? Ne, Jūs nejuokaujate tikriausiai?
Atsakyti
As apie parduotuvines ir supratau biggrin.gif , o tai kokios jos dar buna: parduotuvej 2 rusiu: dziovintos ir gyvos. Xi-xi biggrin.gif 4u.gif

Ok. Bet jus tikrai girdejot, kad alus stimuliuoja uzdegima. ir manau girdejot, kad vezys kazkiek chroniskas uzdegimas. kaip tada paaiskinsit alaus poveiki? 4u.gif

Maste, as valgau viska.
Jeigu pagal statistika, man nedaug jau tu metu liko, tai kodel tureciau sedet ant dietos. Kvailyste. Ir dar. as daug skaiciau, klausinejau, aiskinausi ir gincinausi ir pasidariau sau tokia isvada: maista nera lemiantis faktorius vezio atsiradime ir gydyme. Kazkiek nuo maisto priklauso, bet manau net ne 1%, o zymiai maziau. Jeigu butu bent viena dieta, kuri gali isgydyt vezi, visos onkologines ligonines tik taip ir sertu, bet deje...
O va psichologija... Cia tamsus tamsus miskas. Niekas nieko tiksliai nezino, patikrinti negali. Cia as daug dirbu. Kaip ir Gabija tarp kitko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2012 03 07, 18:03)
As apie parduotuvines ir supratau biggrin.gif , o tai kokios jos dar buna: parduotuvej 2 rusiu: dziovintos ir gyvos. Xi-xi biggrin.gif  4u.gif

Ok. Bet jus tikrai girdejot, kad alus stimuliuoja uzdegima. ir manau girdejot, kad vezys kazkiek chroniskas uzdegimas. kaip tada paaiskinsit alaus poveiki?  4u.gif

Parduotuvinės mielės skirtos blynams ir pyragams kepti (kildinti). Na, samagonui virti - cukriukas, mielės, vanduo; gaunam brogą, ją nudestiliuojam ir gaunam naminukę-cukrinukę. Va, kam jos reikalingos. O šiaip vaistinėse reikia pirkti. Jos yra numarintos. Negyvos. Tad pilve nebegali rūgti ir nebegali pilvo pūsti. Tokia tai paprasta tiesa. Daug kas purkštauja, kad tos negyvos mielės nieko vertos, nes termiškai apdorotos. Taip termiškai, bet dažniausiai kokybiškos mielių tabletės ar dribsniai daromi tokiu pat būdu, kaip ir pienas Mū, kuris nerūgsta pusmetį. Tai vadinama ultra aukštos temperatūros technologija - mielės ar pienas veikiamas labai aukšta temperatūra, bet... tik kelias sekundės dalis. To užtenka, kad žūtų visa gyvastis, bet veikliosios medžiagos ar vitaminai nežūva; jų nuostolis mažesnis nei 2-3 procentai.

Nei alus stimuliuoja uždegimą, nei vėžys yra uždegimas. Kur kas sudėtingiau. Ne pats vėžys yra uždegimas, o jo veiklą gali lydėti uždegiminiai procesai, nes jis augdamas kakoja, žaloja šalia esančius organus (jei tai solidinis vėžys) ir t.t. Dėl to gali būti aptinkami veiklos produktai kraujyje, iš kurių sprendžiama apie vėžio buvimą (pvz., fetoproteinas). Kai kurie maisto produktai gali stimuliuoti vėžį, stimuliuodami prouždegiminius procesus, pvz., nakvišų aliejus (berods kažkas jau yra rašęs ta tema). Iš nakvišų aliejaus organizme gaminasi arachidono rūgštis, kuri yra uždegimą sukelianti medžiaga. Taip, ji stimuliuoja vėžinių ląstelių augimą. O alus? Nekaltas sysalas. Alaus negalima gerti tik sergant vėžiu, kuris yra jautrus estrogenams (krūties, tam tikrais kiaušidžių atvejais, sergant miomomis, fibromomis). Bet tai ne alaus, kaip alkoholinio gėrimo bėda, o apynių. Apyniai - gana stiprus estrogenas. Geriant pastoviai alų, galima ląstelių, jautrių estrogenams, stimuliacija. Dėl tos priežasties man keista, kaip moteriškės dabar ryja madingą ir išreklamuotą evelorą. Jis irgi yra estrogenas. Geria visos, tame tarpe ir tos, kurių ER +++. Reklamos aukos.
Taigi, ne alus blogas. Tiesiog kiekvienam produktui yra savo laikas ir savo vieta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A. Oželis: 07 kovo 2012 - 22:35
Gerb. A.Ozeli, o ka Jus manote apie labai aktyviai man onkologu siuloma Allkymer'a??? Mano kraujas silpnas (Hb zemas, leukocitai <3, neutrofilu mazai), nors po viso gydymo jau 4 metai praejo. Tai siulo juo stiprinti immuniteta ir krauja...
Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 07 kovo 2012 - 22:55
QUOTE(romantikė @ 2012 03 07, 23:54)
Gerb. A.Ozeli, o ka Jus manote apie labai aktyviai man onkologu siuloma Allkymer'a??? Mano kraujas silpnas (Hb zemas, leukocitai <3, neutrofilu mazai), nors po viso gydymo jau 4 metai praejo. Tai siulo juo stiprinti immuniteta ir krauja...
Aciu.

Alkimeras mano galva yra gana silpnas imunostimuliatorius. Šiek tiek pakels nuosavą interferoną, sustiprins leukocitų gebėjimą gaudyti vėžines ląsteles, bet pačio kraujo formulės nesustiprins. Deja. Manau, banali ežiuolė geriau suveiktų. Be geležies preparatų, be B grupės, be kokių nors preparatų ar žolių, stimuliuojančių leukocitų ir eritrocitų gamybą, nelabai kas ir gausis.
Atsakyti
Kaip zinot ar sergant kiausidziu veziu esi jautrus estrogenams ar ne? Sergant kruties veziu berods nustatineja HER++ ar - (apie tai nenusimanau tik esu macius forume). Kiausidziu vezi konstatuoja, nustato tikslia stadija i vsio, gi niekas netiria ar esi jautrus estrogenams. Ar tiria? Mano artimam zmogui apie tai niekas nieko nesake ir nesiule to issitirti...

QUOTE(A. Oželis @ 2012 03 07, 23:32)
Alaus negalima gerti tik sergant vėžiu, kuris yra jautrus estrogenams (krūties, tam tikrais kiaušidžių atvejais, sergant miomomis, fibromomis). Bet tai ne alaus, kaip alkoholinio gėrimo bėda, o apynių.

Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2012 03 08, 09:28)
Kaip zinot ar sergant kiausidziu veziu esi jautrus estrogenams ar ne? Sergant kruties veziu berods nustatineja HER++ ar - (apie tai nenusimanau tik esu macius forume). Kiausidziu vezi konstatuoja, nustato tikslia stadija i vsio, gi niekas netiria ar esi jautrus estrogenams. Ar tiria? Mano artimam zmogui apie tai niekas nieko nesake ir nesiule to issitirti...

Kiaušidžių vėžio ląstelėms estrogenai patinka tikrai.
Krūtims nustatitnėja. Tik tai išreiškiama ER+++, bet ne HER. HER yra kitas dalykas, visai nesusijęs su hormonais.
Atsakyti