Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė 6

Čia nidai44.

Nors Oželis Nidai yra priešas (taip rašė jinai), bet nesusilaikysiu nepakikenęs.
Apie tos "faufau" firmos kordicepsą jau buvo diskutuota onkoforume. Nida, duosiu visas kišenes prikakoti, jei pasakysite, kiek kordicepso yra "faufau" firmos buteliuke. Kiek yra kordicepso preparate, kurio nuorodą buvau įdėjęs, yra aiškiai žinoma. Kiek yra "faufau" firmos - jūs nežinote nė viena. Ir dar tokius pinigus mokate!!! Kodėl žmonės nemąsto, man mįslė.

O apie kordicepsą, kaip padarą kažkokį kitokį, gali kalbėti tik žmonės, nematę rašto ir sveikos nuovokos neturintys. Kordicepsas - grybas. Paprasčiausias grybas. Jis ir Lietuvoje auga. Na, ne kininis. Lietuviškas. Net jo augimvietes kelias žinau. Negi galite patikėti, kad be grybų, bakterijų, gyvūnų, augalų yra dar kažkokie sutvėrimai?
Pabaigai - ištrauka iš straipsnio apie grybus, prieš porą metų aptikto žurnale "Žolynų žurnalas":
"Cordyceps sinensis – nepanašiausias į mums įprastus grybus. Vaisiakūniai yra 5-7 cm aukščio, beisbolo lazdos formos. Natūraliomis sąlygomis auga ant tam tikros rūšies naktinių drugių vikšrų (jie ir renkami, ir valgomi kartu su vikšru). Dėl šių aplinkybių pilna anekdotinių paistalų. Šio grybo preparatų platintojai pasakoja (ir rašo), kad senovėje kinai (gal iš nežinojimo, gal dėl poetinės fantazijos pertekliaus) teigė, jog šis grybas iš pradžių būna gyvūnas (t. y., vikšras), po to tampa augalu (suprask, grybu, nes grybai nepriklauso augalų karalystei). Kinams atleistina (juk tada ir Saulė dar sukosi apie Žemę). Nors dabar jau 21 amžius, tokių paistalų galima paskaityti ne tik brošiūrose, bet ir išgirsti iš gydytojų ar net vaistininkų lūpų (nesmagu prisipažinti, bet aš pažįstu ne vieną vaistininką, manantį, kad vienos gyvojo pasaulio karalystės atstovas gali transformuotis į kitos karalystės atstovą; tai juk ne filmas apie Harį Poterį). Šią tariamą neįprastą ir dėmesį prikaustančią transformaciją didesnio pardavimo tikslais naudoja grybų preparatų platintojai, tokiu būdu pritraukdami neapsišvietusius, bet patiklius pirkėjus. Bet juk toks grybo augimas nėra neįprastas! Apsižvalgykime. Vieniems grybams kaip substratas, kuriame auga, yra žemė, kitiems – mediena ar mėšlo krūva, tretiems – vikšrai ar kiti gyviai. Juk ir mus kartais užpuola, tarkim, nagų grybelis, t. y., grybelis minta mumis, bet nesakome, kad vieną mėnesį būnam žmonėmis, kitą – grybais."
Gal iš tikro už tuos pinigus, kuriuos permokate už "faufau" ar vobenzymus, reiktų nusipirkti kokią knygutę (kad ir kokį vadovėlį apie gamtą penktai klasei).
Atsakyti
arune as ir neleisiu i darzeli,bet 23 eglute,tikiuosi kad nieko rimto ir kad dalyvaus smile.gif

o del saldainiu tai jo,bet vistiek,o ka tada dovanoti????? biggrin.gif neturiu jokiu minciu,ka patarsite,merginos? Savo rankom padaryti suvenirai -nemoku,cekiai ir pinigai netinka,nes neima schmoll.gif o taip norisi ka nors padovanoti pries svente.jau buvo kazkada dovana knyga,gera arbata,grazus rasiklis dezuteje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 20 gruodžio 2011 - 20:28
Oželi, tu, oželi, norėjau pasiųst...

Jokių diskusijų.

Prašom ieškoti kitų aukų.
Atsakyti
Ar žiūrėjote daktaro Ozo laidą? Ryt dar turi būti kiek iš onko temos.
Reikia naudoti vitaminą D.

Tikėjausi kiek rimtesnės laidos.Gana paviršutiniška.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 12 20, 21:22)

o del saldainiu tai jo,bet vistiek,o ka tada dovanoti????? biggrin.gif neturiu jokiu minciu,ka patarsite,merginos?

patarimas iš patirties. Dabar parduotuvėse yra visokių "Skanių" dalykiukų, pvz.: pikantiški padažiukai, alyvuogės, džemai, pipiriukai, česnakiukai.... Nedideli indeliai, paprastai išvaizdūs ir manau sunaudojami virtuvėje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 12 07, 12:27)
O čia mano bolero.

Nuostabus!!!!!!!!!!!!!
QUOTE(SVETA K. @ 2011 12 08, 00:46)
thumbup.gif
romantike buvo ten smile.gif

Jo, buvau. ir dar seminare pas Brigita ten buvau: fraktalus piesem wub.gif thumbup.gif

SVETA, kaip mazoji??? Ar nustojo vemt... Gal veme is susijaudinimo??? g.gif

QUOTE(arune @ 2011 12 20, 20:10)
Jau serga  verysad.gif  Neleidau į mokyklą. Reik išsikapanot iki penktadienio - generalinė repeticija šokių, o sekmadienį koncertas.

arune, sveikatos mergytei 4u.gif Linkiu, kad penktadieni butu sveikut sveikutele ax.gif

QUOTE(.GABIJA. @ 2011 12 20, 22:53)
Ar žiūrėjote daktaro Ozo laidą? Ryt dar turi būti kiek iš onko temos.
Reikia naudoti vitaminą D.

Apie vit.D daug rasoma. Labai jis naudingas...

QUOTE(astaxa @ 2011 12 21, 10:16)
patarimas iš patirties. Dabar parduotuvėse yra visokių "Skanių" dalykiukų, pvz.: pikantiški padažiukai, alyvuogės, džemai, pipiriukai, česnakiukai.... Nedideli indeliai, paprastai išvaizdūs ir manau sunaudojami virtuvėje. smile.gif

drinks_cheers.gif Aciu uz gera minti mirksiukas.gif

Labukas visoms!
Kazkaip skaitau ir nieko nerasau... Sventinis maratonas...Visur su vaiku reikia spet, visur sudalyvauti...
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 12 20, 17:04)
.

Maste, ar tau dabar ne chemija? Chemijos metu chemoterapeutai leidžia tik Carsil ar kitą kokį preparatą su margainiu kaip apsaugą kepenims. Čia nė vieno, apie ką kalbama, per chemiją negalima.

chemija man. ALKYMER liepe vartoti, nes kraujas negreit atsistato. o daugiau is mano chemoterapeutes nelabai ka ir ispesi..suprantu, kad ji darbo iki kaklo turi..bet pvz, ji nei jokiu man del kepenu apsaugos nepasiule. reiks nusipirkt. Jos zodziai"darykit viska ka mes liepiam "
Ziurejau ir as Oza, tikrai, kazkaip labai jau abstarkciai apie viska..ir nieko naujo..
arune, sveikatos tavo dukrytei 4u.gif
ir mes vis ant ribos. bet siandien mano pirmokes kaledine eglute, tai dar isejo. rytoj jau namie tingesim smile.gif
Atsakyti
Labas

jaučiuosi lyg kažkas rauna plaukus su visomis šaknimis.Planavau penktadieni nusifotografuoti pažymėjimui, kurio reikės vasarį, bet vakar tiek plaukų išbraukiau, kad nusprendžiau , jog iki penktadienio nekas beliks.Šiandien plaunant galvą atsirado tuščios salos.Vos ne vos užklojau skyles, nuotraukoje nešviečia.
Jau ima nerimas kaip jie iš viso ataugs, jau gi 3-ias kartas.
Pasilyginau su prieš 2-jų metus daryta nuotrauka.Suvargusi, metų ne du prisidėjo.
Taip norisi, kad dar šventėms plaukų liktų.

Štai moteriška filosofija.Praėjo džiaugsmas, kad salota netapau ir jau norisi daugiau.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2011 12 21, 11:53)
SVETA, kaip mazoji??? Ar nustojo vemt... Gal veme is susijaudinimo???  g.gif

Nu normaliai jau smile.gif ji neveme,viduriavo,siandien jau ne ,tik kosulys doh.gif matyt toks virusas

GABIJA console.gif girdejau kad visada nukrenta plaukai jei galva svitina,bet tikrai manau ataugs 4u.gif O jeigu iki svenciu nebeliks,padaryk ryskesne makijaza,skareliu tu nenesioji,tai peruka uzsidesi savo,busi grazi nail.gif Svarbu kad kaip tu rasai ne "salotas" drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 21 gruodžio 2011 - 18:01
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 12 21, 17:15)
Labas

jaučiuosi lyg kažkas rauna plaukus su visomis šaknimis.Planavau penktadieni nusifotografuoti pažymėjimui, kurio reikės vasarį, bet vakar tiek plaukų išbraukiau, kad nusprendžiau , jog iki penktadienio nekas beliks.Šiandien plaunant galvą atsirado tuščios salos.Vos ne vos užklojau skyles, nuotraukoje nešviečia.
Jau ima nerimas kaip jie iš viso ataugs, jau gi 3-ias kartas.
Pasilyginau su prieš 2-jų metus daryta nuotrauka.Suvargusi, metų ne du prisidėjo.
Taip norisi, kad dar šventėms plaukų liktų.

Štai moteriška filosofija.Praėjo džiaugsmas, kad salota netapau ir jau norisi daugiau.

Gabija, išgerk konjako arba brendžio, galima įsipilt į kokią kavą ar arbatą, ar šiaip net vandeniu atskiesti, jei sunku nuryti. Turėtų pamažinti rovimą. o ir su radiacija gerai pakovos (ypač konjakas), pagaliau, net linksmiau bus. Kaip smagu, kai alkoholis legaliai leidžiamas.

Papildyta:

MASTE. kai kurie gydytojai yra piktybiškai nekalbūs ir tu, regis, ant tokios pataikei. Bet kalbėk su kitomis pacientėmis palatoje,pasitaiko labai prakutusių moterų, kartais būna ir seselių kalbesnių. Ir vis, kai turi laiko, ką nors paskaitinėk, pamažu įsivažiuosi.
Atsakyti
Labas brangiosios! seneiai cia belankiausi,darbai o ir bizi prasidejo Kaledinis,daug grybuku uzauginom,tai ir darbo valandos prailgo.Mano vaikai irgi pradejo sirguliuot,na o mazasis vaikinas Arune zino mirksiukas.gif ranka su verdanciu vandeniu nusiplike,kaip visada jis ! Tai va taip ir gyvename,sveikateles visoms ir iki 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2011 12 21, 22:12)
Mano vaikai irgi pradejo sirguliuot,na o mazasis vaikinas Arune zino  mirksiukas.gif  ranka su verdanciu vandeniu nusiplike,kaip visada jis !

Vargselis 4u.gif kaip as visada bijau kad vaikas neispiltu vandeni verdancia unsure.gif Sveikite visi greiciau 4u.gif
O tu nepersidirbk 4u.gif

Mano vyresnioji dabar irgi kai atostogos dirba tikrai sunkiai,jau kitoje fabrikoje,po 12 val.naktim,o dar kelione i abi puses apie 5 val.bendrai doh.gif tai miega po 5 val.dabar,o dar ten salta labai,pjausta darzoves ir saldo,tai temperatura patalpoje 1.7 laipsnio,tai aisku jau susirgo-gerkle,sloga,aciu dievui, liko tik 2 dienas ten padirbti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 21 gruodžio 2011 - 21:32