Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių NEligoniukų pavėsinė 6

QUOTE(.GABIJA. @ 2011 12 10, 12:26)
Vėžys kai kurio mąstymo žmones veikia kažkaip keistai.

manau, kad tai labai paprasta: vezys kabina emociskai. vezys yra visu mirtinu ligu metafora - tiek sveikiesiems, tiek ligoniams, o ivairiausio plauko panaceju pardavejai ir akciju rengejai tuo naudojasi.

jau vien ko vertos kasmetines akcijos "aukokime onkologinemis ligomis sergantiems vaikams" - vaiku onkologijos skyrius yra geriausiai aprupintas is visu skyriu. kodel niekas neorganizuoja akcijos "aukokime vaiku infekcinei ligoninei" - kuri, budama nepalyginamai skurdesne, kasdien gelbsti daugybe gyvybiu? arba vaiku chirurgijos ir traumatologijos skyriui? arba, tarkim, vilniaus gimdymo namams? ar jiems nereikia lesu?
Atsakyti
Vakar skaičiau straipsnį - himną kopūstams. Visokie puikūs - paprastieji baltagūžiai, brokoliai (šie išvis aukščiau pagyrų), kalafiorai, rauginti. Pastaruosius praktiškai turime valgyti kasdien. Žalius, troškintus, virtus, visokius. Pasirodo, Lenkijoje, kur tradiciškai daug valgoma raugintų kopūstų, kur kas mažiau krūtų onkologinių ligų. Lenkės, persikėlusios gyventi į JAV, krūtų ... suserga lygiai taip pat statistiškai dažnai kaip ir kitos šalies moterys. Mat JAV neleidžiama prekiauti raugintais kopūstais, nes juose esą yra pavojingų bakterijų - listerijų. Kad jos nesiveistų, reikia periodiškai badyti kopūstų indą iki dugno, kad įeitų oro ir bakterijos nebegalėtų daugintis. Nelabai tai supratau, bet sakau tai, ką skaičiau.

Minimali kopūstų dozė - dvi porcijos per savaitę, maksimali - 5. Aš valgau kasdien - paprastai virtus ir visokius.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 12 11, 13:24)
Vakar skaičiau straipsnį - himną kopūstams. Visokie puikūs - paprastieji baltagūžiai, brokoliai (šie išvis aukščiau pagyrų), kalafiorai, rauginti. Pastaruosius  praktiškai turime valgyti kasdien. Žalius, troškintus, virtus, visokius. Pasirodo, Lenkijoje, kur tradiciškai daug valgoma raugintų kopūstų, kur kas mažiau krūtų onkologinių ligų. Lenkės, persikėlusios gyventi į JAV, krūtų ... suserga lygiai taip pat statistiškai dažnai kaip ir kitos šalies moterys. Mat JAV neleidžiama prekiauti raugintais kopūstais, nes juose esą yra pavojingų bakterijų - listerijų. Kad jos nesiveistų, reikia periodiškai badyti kopūstų indą iki dugno, kad įeitų oro ir bakterijos nebegalėtų daugintis. Nelabai tai supratau, bet sakau tai, ką skaičiau.

Minimali kopūstų dozė - dvi porcijos per savaitę, maksimali - 5. Aš valgau kasdien - paprastai virtus ir visokius.

Aš šiemet su mamos pagalba pati raugiau. Tas badymas, tai proceso iki įrūgimo dalis. Kai gerai įrūgsta badyti nebereikia.
Atsakyti
Labas is sauleto pusdienio 4u.gif

Einu i pokalbi (del neprestizinio, bet patinkancio biggrin.gif ) darbo. Labai bijau, nes su pasitikejimu savim nelabai kas pas mane. Be to, sitam darbui dar turiu nepakankamai igudziu, tad net nusiteikiu taip, kad net jei priims, po kiek laiko gali tiesiog ismest. Bet as ryztingai nusiteikusi BANDYT smile.gif

Kas pas Jus, mergaites, siandien gero?

Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2011 12 11, 13:24)

Man patinka kopustai, bet mano viduriams - ne blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2011 12 10, 13:41)
manau, kad tai labai paprasta: vezys kabina emociskai.

Pritariu. Visur tik biznis...
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 12 11, 12:24)
Vakar skaičiau straipsnį - himną kopūstams. , Minimali kopūstų dozė - dvi porcijos per savaitę, maksimali - 5. Aš valgau kasdien - paprastai virtus ir visokius.

Ruolios patarimu kopustus i diena dvi saujas valgyti reiktu . irgi bet kokiu.. paskui po saltalankiu sauksta su medumi kasdien.ta ir darau smile.gif turiu visu zolininku knygele, ten nemazai patarimu, tik apie onkologinius ligoniu Ruolia daugiausia raso.
dar gal kas zino: ar propolis, parduodamas vaistinese, tai cia tas pats kas biciu duonele, kur bitininkai prekiauja? nes paskaiciau kad tas propolis krauja kelia.
Anyta pusmaisi mieziu atveze biggrin.gif kabinsiu. gal zinot kiek pavirti reikia? 10 min?

Niekieno, sekmes Tau 4u.gif papasakok kaip seksis .
o mes ir toliua- gyvenam kaledu laukimu smile.gif kazkaip, kai yra vaikai, tos sventes igyja visai kita prasme. Vel pradededi tiketi stebuklais smile.gif
... teks palaukti geresniu laiku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mastė: 12 gruodžio 2011 - 15:31
Maisto priedų žinynas

Naudinga nuoroda, kas domisi, kad maiste būtų kuo mažiau E. Kam pirkti pvz. ledus su 11 E, jei yra ledų visai be E (pvz. Kar kar ledai). Arba "vaikiškos" dešrelės, kas perka... vienos su kokia 7 E, kitos su 1. Ir daug tokių pavyzdžių.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2011 12 12, 21:16)
Maisto priedų žinynas

Naudinga nuoroda, kas domisi, kad maiste būtų kuo mažiau E. Kam pirkti pvz. ledus su 11 E, jei yra ledų visai be E (pvz. Kar kar ledai). Arba "vaikiškos" dešrelės, kas perka... vienos su kokia 7 E, kitos su 1. Ir daug tokių pavyzdžių.

Už nuorodą dėkui... Bet... Man tik šiaip įdomu, yra šioje temoje perkančių ir valgančių sasyskas?

Aš nieko prieš nei su E, nei be E. Bet ar yra nors viena, kuri jas valgo?
Kaip ir ledai. Šiemet suvalgiau lygiai vieną porciją.

I
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2011 12 12, 21:35)
.. Man tik šiaip įdomu, yra šioje temoje perkančių ir valgančių sasyskas?
...Kaip ir ledai.

Yra nuorodoj ir kiti produktai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 12 gruodžio 2011 - 20:52
Labas vakaras. Pagaliau ir aš prisijungiau. Visą savaitę buvau pilna rūpesčių. Laksčiau po daktarus. Gavau antrą grupę ir šiandieną ėjau pirmą kartą į darbą. mirksiukas.gif Iš vienos pusės - smagu grįžti į kolektyvą, o iš kitos pusės - po penkių mėnesių pertraukos jau labai nesinorėjo. Taip man patiko būti namie thumbup.gif . Kasdieną tik rankdarbiai, knygos, kulinarija ir kiti mieli užsiėmimai.
Dėl visų kopūstinių - pilnai su Jumis sutinku. Juos reikia valgyti, kaip mano bioterapiautė iš Vilniau sako, visokiame pavidale: ir virtus, ir žalius, ir troškintus, ir raugintus. Šiandieną, kaip tyčia darbovietės valgykloje - troškinti kalafiorai. Tai vos nesusijuokiau. lotuliukas.gif Turbūt man netyčia pataikė.
Atsakyti
QUOTE(Mastė @ 2011 12 12, 16:25)
Ruolios patarimu kopustus i diena dvi saujas valgyti reiktu . irgi bet kokiu.. paskui po saltalankiu sauksta su medumi kasdien.ta ir darau smile.gif turiu visu zolininku knygele, ten nemazai patarimu, tik apie onkologinius ligoniu Ruolia daugiausia raso.
dar gal kas zino: ar propolis, parduodamas vaistinese, tai cia tas pats kas biciu duonele, kur bitininkai prekiauja? nes paskaiciau kad tas propolis krauja kelia.
Anyta pusmaisi mieziu atveze biggrin.gif kabinsiu. gal zinot kiek pavirti reikia? 10 min?

Niekieno, sekmes Tau  4u.gif papasakok kaip seksis .
o mes ir toliua- gyvenam kaledu laukimu smile.gif kazkaip, kai yra vaikai, tos sventes igyja visai kita prasme. Vel pradededi tiketi stebuklais smile.gif

, kad mieziu nuoviras labai pakelia leukocitus, 3-4 dienas pageriau,o jau iki 6 pakylo leukocitai (buvo 2,8) , o hemoglobinas isvis 149
Po visu svytinimu nukrito labai mano leukuocitai, tai ieskuojau receptu, kaip juos 1,5 stiklines nevalytu mieziu su 2 litrais vandens uzvirinti ir gerokai pavirinti. Per diena isgerti litra tokio nuoviro./kieno receptas ir rašyta nepasižymėjau/

Pagal aprašymą, jei užpili 2 litrus, o išgerti 1 lt, tai reiktų virti kol pusė nuverda.Aš virdavau ant silpnos ugnies.
Papildyta:
QUOTE(arune @ 2011 12 12, 21:51)
Yra nuorodoj ir kiti produktai.

Vasarą valgiau ir šašlykus, aišku ne kasdien, pora kartų į mėnesį.Ledų nemėgstu.

Na o šokolado po operacijos jau atsivalgiau verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Kopūstus turbūt pirksiu ir raugsiu po švitinimo.Paskaičiau ir taip įsinorėjau raugintų kopustų sriubos.Dabar kai parvažiuoju, pasidarau pietus ir lūžtu 2 val.Savaitgalį buvo išeiginė, tai ir miegoti nereikėjo, tik pailsėjau.

Šiandien žiūrėjau rusišką laidą apie genetiką.Ten buvo pasakyta, kad žmogaus genuose
yra užrašyta visa jo gyvenimo programa.Ir galimi atvejai ,kada dėl neaiškių priežasčių , gyvenimo bėgyje ,geno programa gali pakisti į blogąją pusę. Iš to ir kyla pavojingos ligos.
Papildyta:
QUOTE(Vitute* @ 2011 12 12, 21:56)
Labas vakaras. Pagaliau ir aš prisijungiau.  Visą savaitę buvau pilna rūpesčių. Laksčiau po daktarus. Gavau antrą grupę ir šiandieną ėjau pirmą kartą į darbą.  mirksiukas.gif  Iš vienos pusės - smagu grįžti į kolektyvą, o iš kitos pusės - po penkių mėnesių pertraukos jau labai nesinorėjo. Taip man patiko būti namie thumbup.gif . Kasdieną tik rankdarbiai, knygos, kulinarija ir kiti mieli užsiėmimai.
Dėl visų kopūstinių - pilnai su Jumis sutinku. Juos reikia valgyti, kaip mano bioterapiautė iš Vilniau sako, visokiame pavidale: ir virtus, ir žalius, ir troškintus, ir raugintus.  Šiandieną, kaip tyčia darbovietės valgykloje - troškinti kalafiorai. Tai vos nesusijuokiau. lotuliukas.gif  Turbūt man netyčia pataikė.

Sveikinu su prasidėjusiais darbadieniais. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Ir antra grupė pravers.

Norėčiau eiti į darbą , bet ne visai darbo dienai.Bet mano karjera jau baigta.Jau 6 metai kaip sergu.Dabar net neįsivaizduoju, koks toliau bus gyvenimo scenarijus.

Kopūstus ne visi skrandukai mėgsta.
Papildyta:
QUOTE(Mastė @ 2011 12 12, 16:25)

Niekieno, sekmes Tau  4u.gif papasakok kaip seksis .

Čia apie propolį

http://www.bitininka...uktai/pikis.htm

http://www.vaistai.lt/anotacija/propolio-skystas-ekstraktas-mdf-30ml.html

Google yra daug medžiagos, aš čia tik pora įmetu.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 12 12, 21:47)
, http://www.bitininka...uktai/pikis.htm[/b]

http://www.vaistai.lt/anotacija/propolio-skystas-ekstraktas-mdf-30ml.html

Google yra daug medžiagos, aš čia tik pora įmetu.

aciu, Gabija 4u.gif
ziuriu mano vienas sakinys dingo biggrin.gif guodziausi, kad bilietai i "red hot chili peppers" po 200 lt.... tai ir sakiau, kad geresniu laiku teks palaukti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mastė @ 2011 12 13, 16:19)
aciu, Gabija  4u.gif
ziuriu mano vienas sakinys dingo biggrin.gif guodziausi, kad bilietai i "red hot chili peppers" po 200 lt.... tai ir sakiau, kad geresniu laiku teks palaukti biggrin.gif

Žiauri kaina , juo labiau , kad reikia antrai pusei bilieto.Jau geriau taupyti vasarai tokius pinigėlius.Kur prie ežero galima ramiai pailsėti.

http://www.youtube.c...h?v=iyu04pqC8lE

Ar tai ne šis ansamblis?

Šiandien prie Klinikų patyriau minkštą kritimą.Apačioje ledas, viršuje vanduo.Mano geltono palto nugara tapo asfalto spalvos.bet , kad taip nieko neužsigauti, dar nėra buvę.Teks išleisti pinigų valyklai.

Dar liko 3-ys švitinimai.
Atsakyti