QUOTE(Babi* @ 2012 01 27, 22:10)
Ir dar: koks, jūsų nuomone, eterinis aliejus/-ai mažina nervingumą (galvoju pagarinti, nes paskutiniu metu kažkokia nesava pasidariau, nervina viskas ir visi)?
Šia prasme girdėjau komplimentų bergamočių, levandų ir ramunėlių e.a O gal kas bandėt taip nemigą spręsti? Levandos lyg ir turėtų pagelbėt, bet man jų kvapas nelabai...
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 01 28, 00:20)
O gal kas bandėt taip nemigą spręsti? Levandos lyg ir turėtų pagelbėt, bet man jų kvapas nelabai...
bandziau.. man padejo levandu arba levandinu (tinka ir tas, ir tas) eterinis aliejus.. vakare ant pagalves krasto viena lasa uzlasindavau ir po to miegodavau kaip kudikis Man veikdavo..
QUOTE(Babi* @ 2012 01 27, 22:10)
Ir dar: koks, jūsų nuomone, eterinis aliejus/-ai mažina nervingumą (galvoju pagarinti, nes paskutiniu metu kažkokia nesava pasidariau, nervina viskas ir visi)?
Dabar po ranka neturiu aromaterapijos knygos, bet kiek pamenu bergemote labai tinka nusiraminimui su juo gydo netgi depresija. Jis ramina, gerina nuotaika, bet nesukelia mieguistumo
QUOTE(Palomina @ 2012 01 28, 11:59)
bandziau.. man padejo levandu arba levandinu (tinka ir tas, ir tas) eterinis aliejus.. vakare ant pagalves krasto viena lasa uzlasindavau ir po to miegodavau kaip kudikis Man veikdavo..
O kokia būtent problema buvo? Sunku užmigti? Kaip įdomu, kad toks ryškus poveikis, tiesiog šaunu
Papildyta:
kavasucitrina, labai labai ačiū Buvo įdomu (ir tikiuosi, kad naudinga) paskaityti.
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 01 28, 14:06)
O kokia būtent problema buvo? Sunku užmigti? Kaip įdomu, kad toks ryškus poveikis, tiesiog šaunu
Man va kaip buna.. kadangi man tenka labai intensyviai daug galvoti - rasyti mokslini darba, mokslinius straipsnius ir t.t. - smegenu maksta kitaip tariant.. tai buvo metas kai labai pervargdavau nuo nemazo kruvio.. Vakarais uzmigti nebesugebedavau.. tai tekdavo griebtis levandu. Viena karta pabandziau, padejo, kita karta pabandziau, padejo, tai va taip ir supratau, kad man padeda uzmigti nuramindavo siek tiek
Na va kaip. Tai mūsų net problemos panašios Pabandysiu prie kvapo priprasti. Ačiū
QUOTE(Palomina @ 2012 01 28, 14:17)
Man va kaip buna.. kadangi man tenka labai intensyviai daug galvoti - rasyti mokslini darba, mokslinius straipsnius ir t.t. - smegenu maksta kitaip tariant.. tai buvo metas kai labai pervargdavau nuo nemazo kruvio.. Vakarais uzmigti nebesugebedavau.. tai tekdavo griebtis levandu. Viena karta pabandziau, padejo, kita karta pabandziau, padejo, tai va taip ir supratau, kad man padeda uzmigti nuramindavo siek tiek
Negaliu nepaklausti kokios srities moksluose, Palomina, dalyvauji? taip sudominai..
man levandos lašelis irgi padeda prieš miegą apsiraminti..nors krentu kaip lapas į lovą, bet levandos tą stresą net miegant apramina..kažkaip ir ryte lengviau atsikelti..
Ha, kaip tik Barefoot Botanicals savo FB puslapyje prieš kelias minutes pasiūlė keletą receptukų nuo nemigos:
"Well we thought we'd ask Jennie Harding, resident expert aromatherapist at Tisserand Aromatherapy for her perfect sleep-well essential oil blend.
Jennie said: 'The following blend has soft floral and gentle citrus notes and is suitable for use in a flame driven burner or our Tisserand's aroma stream.
1. Lavender 3 drops
Sweet Orange 3 drops
Geranium 2 drops
For people who like a less sweet aroma or don't like lavender,
2. Atlas Cedarwood 3 drops
Patchouli 1 drop
Grapefruit 6 drops
This blend has a lovely woody, earthy base with a fresh note.
Sweet dreams!!"
"Well we thought we'd ask Jennie Harding, resident expert aromatherapist at Tisserand Aromatherapy for her perfect sleep-well essential oil blend.
Jennie said: 'The following blend has soft floral and gentle citrus notes and is suitable for use in a flame driven burner or our Tisserand's aroma stream.
1. Lavender 3 drops
Sweet Orange 3 drops
Geranium 2 drops
For people who like a less sweet aroma or don't like lavender,
2. Atlas Cedarwood 3 drops
Patchouli 1 drop
Grapefruit 6 drops
This blend has a lovely woody, earthy base with a fresh note.
Sweet dreams!!"
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 01 28, 14:20)
Negaliu nepaklausti kokios srities moksluose, Palomina, dalyvauji? taip sudominai..
man levandos lašelis irgi padeda prieš miegą apsiraminti..nors krentu kaip lapas į lovą, bet levandos tą stresą net miegant apramina..kažkaip ir ryte lengviau atsikelti..
...
Levandu kvapas ir man nera is patinkanciu, bet jau i tai nekreipdavau didelio demesio, svarbu padedavo