QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 12 04, 00:51)
Indica, gėlių vandenys gali stovėt ir negest be konservantų - jei padaryti tinkamai ir nemakaluoji po juos vėliau purvinom rankom. Laikau nuo liepos mėnesio ne šaldytuve, ir nieko (savo gamybos). Matyt, tas gamintojas pasirinko geriau dėt negu gaut skundus dėl gedimo, ir galvos nesukt dėl švaros. Aroma-zona konservantų nenaudoja (daug turėjau hidrolatų, net nelaikiau šaldytuve, nes atidarytą stengiuos greičiau sunaudot, nemarinuot metus, ir taip pat nei vienas nesugedo). Na, o lietuvos pardavėjai gali daug ką parašyt, nebūtinai tai visada bus šimtaprocentinė tiesa. Kaip daug kas internete...
http://translate.goo...t...&prmd=imvns
Benzoino rūgštis gali dirginti odą, gali sukelti dermatitus, bet jos dirginimo indeksas nėra labai aukštas - 3 (iš 5), medvilnės aliejus palyginimui irgi gali dirginti intervale nuo 0 iki 5. Bet nebūtinai taip jau iškart ir bus viskas blogai, daug apie ją skaičiau. Tai, kad naudojama maistui konservuoti, irgi atsiliepia odai - tuo labiau, jei gaunami nemaži kiekiai kartu ir su maistu, ir ant odos. Kiek knisau apie įvairius konservantus, tai nuomonių yra labai įvairių - aš linkstu link tos, kad ne taip svarbu, koks naudojamas konservantas, parabenai ar ekologiškas - viskas, kas žudo kitą gyvybę, nieko gero neduoda odai, nes žudo natūraliai ant odos gyvenančius, naudingus ir reikalingas mikroorganizmus, kaip antibiotikai kad nesirinkdami žudo geras ir blogas bakterijas. Todėl ką gaminu, labai saikingai konservuoju, kartais išvis nededu.
Galbūt, tau būtų įmanoma išeitis sunaudot kūno priemonėms, jei konservantų bijaisi, ir kremukus mažiau konservuot ar net visai nedėt kitų, nes hidrolatai greitina gedimą, o kai bus pats jau užkonservintas gerai, gal laikysis ir taip pakankamai... Na, šito neteigiu, tai mano išvedžiojimai
http://translate.goo...t...&prmd=imvns
Benzoino rūgštis gali dirginti odą, gali sukelti dermatitus, bet jos dirginimo indeksas nėra labai aukštas - 3 (iš 5), medvilnės aliejus palyginimui irgi gali dirginti intervale nuo 0 iki 5. Bet nebūtinai taip jau iškart ir bus viskas blogai, daug apie ją skaičiau. Tai, kad naudojama maistui konservuoti, irgi atsiliepia odai - tuo labiau, jei gaunami nemaži kiekiai kartu ir su maistu, ir ant odos. Kiek knisau apie įvairius konservantus, tai nuomonių yra labai įvairių - aš linkstu link tos, kad ne taip svarbu, koks naudojamas konservantas, parabenai ar ekologiškas - viskas, kas žudo kitą gyvybę, nieko gero neduoda odai, nes žudo natūraliai ant odos gyvenančius, naudingus ir reikalingas mikroorganizmus, kaip antibiotikai kad nesirinkdami žudo geras ir blogas bakterijas. Todėl ką gaminu, labai saikingai konservuoju, kartais išvis nededu.
Galbūt, tau būtų įmanoma išeitis sunaudot kūno priemonėms, jei konservantų bijaisi, ir kremukus mažiau konservuot ar net visai nedėt kitų, nes hidrolatai greitina gedimą, o kai bus pats jau užkonservintas gerai, gal laikysis ir taip pakankamai... Na, šito neteigiu, tai mano išvedžiojimai
Labai ačiū už tokį išsamų komentarą! Manau, po truputį tuos hidrolatus sunaudosiu kremukams, nes, ačiū dievui, man odos nedirgina (o mane dirgina praktiškai visa nenatūrali kosmetika ), bet uodžiant grynus, jaučiu kažkokį cheminį priekvapį Tiesa, pirkdama galėjau rinktis ekologiškus arba ne, tai rinkausi ne, mat kaina gerokai skyrėsi, bet kas juos žino, gal ir ekologiški būtų buvę su konservantais, nes juk ekologiškas nereiškia kad šimtu procentu be jokių priedų
O kokia tamstos nuomonė apie vitaminus A-C-E? Juk jie irgi naudojami kaip konservantai? Pasigamintus kremus sunaudoju per porą savaičių, tad sugesti jie tikrai nespėja, bet minėtus vitaminus dedu labiau tam, kad oda "negestų"