Na, Neringa, sakau, kiek nosių, tiek nuomonių. Ir kas ten per jazminai, tai tikrai neaišku, pripainiota tikrai.
Bet dar neseniai AZ prie kokosų aliejaus rašė - kilmės šalis lietuva, tai galvojau gerai būtų į tą ūkelį nuvažiavus šviežio pasipirkti... Jau pasitaisė.
Malonu, kad pasidalinate uoslies patyrimais Suktas verslas, jei taip negatyviai pagalvojus, koks mažas X pardavėjas ką nori, tą gali supilti, nes tikrųjų produktų kainos didelės, nevisiems įkandamos, o čia norint grūdus atskirti nuo pelų reikia patyrimo, o jam reikia kažką turėti, kad galėtum uosti, uosti, uosti...
Agne/Ramute, jei gausite atsakymą iš tiekėjo apie jazminus, pasidalinkite... įdomu kaip ten yra ištikrųjų
Agne/Ramute, jei gausite atsakymą iš tiekėjo apie jazminus, pasidalinkite... įdomu kaip ten yra ištikrųjų
As ir gavau atarus akcijinius, nelabai ka galiu pasakyti apie ju kokybe, nes su atarais susiduriu pirma karta. Kvapais nusivyliau, ypac jazminaicio. Prie frangipani gal dar priprasiu, bet irgi ne stebuklas. Norejau Jusu paklausti ar tinka jie deti i kremus (veido, kuno) jei taip, kada deti i aliejine faze pries kaitinant, ar jau gale kaip EA.
Jei naudot atarus į kremus, tai kaip EA, pabaigoj. Bet nu nelaikau savęs eksperte, mergaitės, ne! Labiau kvapų pradedanti kolekcionierė, mane traukia, įdomu, patinka. Nei teist, tei garbint šito pardavėjo neketinu, pagyvensim pamatysim dėl kokybės... Tik kad per akciją neuždirbo, tai tebegalvoju, nes savo dalį pasiėmė tas išpardavėjas, pristatymo tarnyba, jiems liko apie savikainą... Jei čia sintetinis kvapas mineraliam aliejuj - tada blogai, bet jei tikrai indiškas ataras, kokybės ir kvapo diapazonas gali būti labai platus. Kol kas galutinio verdikto nežinau, per mažai patirties... Galiu pasakyt patinka-nepatinka, kuo kvepia, ką primena, bet ar kvapas pagamintas pramoniniu (chemijos pramonės)būdu, tai to dar tikrai negaliu įvertint. O tokioj akcijojnišvis pirmą kartą pirkau - nieko man tiesiog nereikia, ką ten siūlo, bet čia buvo silpnoji vietelė.
Dėl kainų - na, kartais mūsuose jos būna užkeltos, ir šita sritis ne išimtis. Whitelotusaromatics rašo kad indiškais atarais nebeprekiaus, bet ką turėjo, tai kainuodavo maždaug perpus pigiau negu KN, lyginau truputį kainas.
Gaila, neturiu lotosų ataro KN, neturėjo išfasuoto kai buvau, bet uosčiau. Man patiko, bet galiu pasakyt taip - jei nusipirktumėt neuosčiusios, bijau, kad tektų nusivilti. Kvapas malonus,salsvas, sunkiai nusakomas, bet - blyškokas. Va, gaunasi kad man reikia kaip mužikei, kad gerai į nosį trenktų... Patinka ir subtilūs kvapai, bet paskaičius lotoso kvapo aprašymus, irgi tikėjausi kažko kitokio, ir aromanatural lotosas, AZ lotosas patiko labiau... Žodžiu - iš daug žodžių sudėtingas klausimas.
Dėl kainų - na, kartais mūsuose jos būna užkeltos, ir šita sritis ne išimtis. Whitelotusaromatics rašo kad indiškais atarais nebeprekiaus, bet ką turėjo, tai kainuodavo maždaug perpus pigiau negu KN, lyginau truputį kainas.
Gaila, neturiu lotosų ataro KN, neturėjo išfasuoto kai buvau, bet uosčiau. Man patiko, bet galiu pasakyt taip - jei nusipirktumėt neuosčiusios, bijau, kad tektų nusivilti. Kvapas malonus,salsvas, sunkiai nusakomas, bet - blyškokas. Va, gaunasi kad man reikia kaip mužikei, kad gerai į nosį trenktų... Patinka ir subtilūs kvapai, bet paskaičius lotoso kvapo aprašymus, irgi tikėjausi kažko kitokio, ir aromanatural lotosas, AZ lotosas patiko labiau... Žodžiu - iš daug žodžių sudėtingas klausimas.
sveikos,
gal galetumete kuri parasyti koki recepta prausikliui su Base moussante Douceur is AZ. ar reikia papildomai riebalinio sluoksnio atstatytojo, rugsties, kiek vandens ?
sory, kad nesusigaudau. skaitau su verteju aprasymus AZ, bet vis vien nelabai aisku.
arba paprasciau paklausciau, ar galima vadovautis gamybos technologija, kur aprasyta AN prie prausiklio bazes ?
bukit geros
aciu aciu
Papildyta:
ir dar viena klausimeli tureciau:
gaminsiu krema, bet si karta noreciau paexperimentuoti su geliu, padarytu is ksantanu.
tai as ruosiuosi pirma pasidaryti gelio, t.y. susideti viska kas tirpsta vandeni ir sutirstinti ksantanu. tada pasidaryti aliejine faze ir i karsta aliejine faze (be abejo su vaskais) sudeti salta (nekaitinta ) geli ir sumaisyti.
ar teisingai cia mastau ?
ar nusisneku ? noriu padaryti kuno kremu/pieneliu, tai darysiu didesni kieki, gaila butu sugadinti
aciu is anksto !
gal galetumete kuri parasyti koki recepta prausikliui su Base moussante Douceur is AZ. ar reikia papildomai riebalinio sluoksnio atstatytojo, rugsties, kiek vandens ?
sory, kad nesusigaudau. skaitau su verteju aprasymus AZ, bet vis vien nelabai aisku.
arba paprasciau paklausciau, ar galima vadovautis gamybos technologija, kur aprasyta AN prie prausiklio bazes ?
bukit geros
aciu aciu
Papildyta:
ir dar viena klausimeli tureciau:
gaminsiu krema, bet si karta noreciau paexperimentuoti su geliu, padarytu is ksantanu.
tai as ruosiuosi pirma pasidaryti gelio, t.y. susideti viska kas tirpsta vandeni ir sutirstinti ksantanu. tada pasidaryti aliejine faze ir i karsta aliejine faze (be abejo su vaskais) sudeti salta (nekaitinta ) geli ir sumaisyti.
ar teisingai cia mastau ?
ar nusisneku ? noriu padaryti kuno kremu/pieneliu, tai darysiu didesni kieki, gaila butu sugadinti
aciu is anksto !
QUOTE(zydrem @ 2011 11 30, 19:03)
ai dar prisiminiau kazkuri mergyte rase kad dare ir bandys i masina kvepalus kaip ten gavosi kokie atsiliepimai butu grista masina prisiuoscius vyrisko darbinio kvapo o man su ja teks bent puse metu vazineti tai reiketu kazko kad ilgai kvapa laiko
gavosi gerai, dariau is paprasciausios zeles tik nedaug vandens pyliau ir EA, vietoj formytes emiau naturalia kriaukle. paskui tik pasiskaiciau kad zele nesusitrauktu reik glicerino pilt . kvepejo koki menesi, dariau su rozmarinais ir levanda.
o masina geriau su tikra chemija pirmam kartui isvalyt, mano namudines priemones netinka, nenuvalo gerai ir vel greit pridulka.
bituteba, nepagailek ir pati pasibandyk - is patirties sakau, nes receptai, patarimai ir skaitymas gali but vienoki o praktika rodyt visai kas kita. siaip jau maisant reik kad panasios temperaturos faziu butu ir ksantanas man rankiniu budu nesusimaiso gerai, tik su plaktuveliu.
Gal čia ir nevisai į temą, bet surizikuosiu paklausti. Kaip garinat eterinius aliejus?
Neapsisprendžiu kokį difuzorių pirkti iš KN ar iš AZ, o gal Aromastone is KN.
Gal kas naudojat, kuris daikčiukas universalesnis?
QUOTE(redazuka @ 2011 12 02, 20:43)
Gal čia ir nevisai į temą, bet surizikuosiu paklausti. Kaip garinat eterinius aliejus?
KN aromastone labai fainas, pati dar neturiu, bet planuoju isigyti.. O pamaciau kaip veikia per KN roziu sodo paroda (kai buvo garinami kvapai).. Iki siol as vis dar zvakide naudoju, bet jau kaupiuosi to aromastone'o pirkimui
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 30, 19:33)
Čampakai man labai liuks, rožės per vidurį, arbatinis jazminaitis -neturiu su kuo palygint, pas mane yra KN Malikai (Jasminum sambac) su vetiverija, ir jasminum sambac absoliutas, ne ataras. Ne tokie pat, na ir nesitikiu kad bus tas pats.Čia išvis neaiškus augalas( Mimusops elengi ant buteliuko, reiks pasidomėt kas tai yra)
Pasiėmiau ir aš šiandien atarus.
Gavau ir aš jazminaičio atarą. Pas mane ir ant buteliuko parašyta Mimusops Elengi, tai išeitų kad yra Bakulų ataras:
http://www.bionaturo...akul-ataras.htm
http://aromata.lt/kv...i?bakulu-ataras
nesu turėjusi nei vieno iš šių atarų, kad galėčiau palyginti kuris čia atkeliavo, bet daugiau iš šios parduotuvės nebepirksiu
Tokį atsakymą gavau:
"jus gavote arbatinio jazminaicio atara. Bakula irgi yra arbatinis jazminaitis, tik kitas porushis. Su tais pavadinimais yra klaidu, ypac perkant is indusu, kurie i pavadinimus per daug demesio nekreipia. Jiems svarbu aromatas. Jasminum sambac yra jazminaicio ataras.
Tikiuosi aromatas nuo to koks pavadinimas nenukencia."
QUOTE(jonike @ 2011 12 02, 20:01)
Pasiėmiau ir aš šiandien atarus.
Gavau ir aš jazminaičio atarą. Pas mane ir ant buteliuko parašyta Mimusops Elengi, tai išeitų kad yra Bakulų ataras:
nesu turėjusi nei vieno iš šių atarų, kad galėčiau palyginti kuris čia atkeliavo, bet daugiau iš šios parduotuvės nebepirksiu
Tokį atsakymą gavau:
"jus gavote arbatinio jazminaicio atara. Bakula irgi yra arbatinis jazminaitis, tik kitas porushis. Su tais pavadinimais yra klaidu, ypac perkant is indusu, kurie i pavadinimus per daug demesio nekreipia. Jiems svarbu aromatas. Jasminum sambac yra jazminaicio ataras.
Tokį atsakymą gavau:
Nekelia tokia firma pasitikejimo
QUOTE(Palomina @ 2011 12 02, 19:47)
KN aromastone labai fainas, pati dar neturiu, bet planuoju isigyti.. O pamaciau kaip veikia per KN roziu sodo paroda (kai buvo garinami kvapai).. Iki siol as vis dar zvakide naudoju, bet jau kaupiuosi to aromastone'o pirkimui
as irgi pernai vos nenusipirkau aromastone, nes jau labai gundantis. O dabar niekur kaune jo nerandu. vianaturalis nebeturi, o maximose tuose eko skyreliuose irgi nera. gal kas uzmates, kur kaune ji galima isigyti ?
maxima turiu omeny ne pacioj maximoj, bet salia (pvz akropoly) tokia eko parduotuve ir hypermaximoj savanoriuose yra atskira parduotuve. niekur nera aromastone
Man irgi panašiai atsakė. Kad indusai nesismulkina, suprantu, bet pardavėjas neturėtų painioti visai skirtingų augalų. Vis dėlto aš manau, kad ten bakula, o ne jazminaitis (nors pati rašiau, kad KN bakula kitaip kvepia, bet matyt kiti tiekėjai, kitos vietovės, apdirbimas ir pan). Tie jazminaičiai visai kas kita negu mūsų jazminai, turbūt žinot, bet jazminų kvapas kur pas mus auga panašumų turi, o bakuloj jazmino neužuodžiu nors nusišauk.
jazminum sambac - nedideli krūmeliai(nerandu gerų nuotraukų):
http://en.wikipedia....Jasminum_sambac
Bakulos medžiai:
http://www.holistic-....com/bakul.html
Bakulų kvapo aprašymas (iš St. Arctranderio knygos "Perfume and Flavor Materials of Natural Origin"):
"Mimusops elengi. The flowers of this tree are nown in India as "Bakul" or "Vakul", and they present the starting material for the praparation of Attar of Vakul (attar of bakul, or attar vakula), a perfume oil. The large tree grows wild..."
..."very delicate, sweet and extremely tenacious ( t.y. ilgai išliekantis) floral odor, somewhat reminescent of orange flower and tuberose, or the more well-known stephanotis floribunda (gardenia undertone)."
Tikrai ne kitas porūšis... Na, kaip Bitės reklamoje - tegul pardavėjas būna dėkingas, kad turi tokius išrankius klientus... Bet aš linkusi apie visus pirmiausia galvot teigiamai, tai ir čia tikiuosi - norės-išmoks, sužinos, išsiaiškins. Nenorės - nepriversim...
Na bet visos kaip susitarusios už jazminaičio
Bituteba, KN internetinė parduotuvė jau veikia, gal ten gali aromastone nusipirkti
jazminum sambac - nedideli krūmeliai(nerandu gerų nuotraukų):
http://en.wikipedia....Jasminum_sambac
Bakulos medžiai:
http://www.holistic-....com/bakul.html
Bakulų kvapo aprašymas (iš St. Arctranderio knygos "Perfume and Flavor Materials of Natural Origin"):
"Mimusops elengi. The flowers of this tree are nown in India as "Bakul" or "Vakul", and they present the starting material for the praparation of Attar of Vakul (attar of bakul, or attar vakula), a perfume oil. The large tree grows wild..."
..."very delicate, sweet and extremely tenacious ( t.y. ilgai išliekantis) floral odor, somewhat reminescent of orange flower and tuberose, or the more well-known stephanotis floribunda (gardenia undertone)."
Tikrai ne kitas porūšis... Na, kaip Bitės reklamoje - tegul pardavėjas būna dėkingas, kad turi tokius išrankius klientus... Bet aš linkusi apie visus pirmiausia galvot teigiamai, tai ir čia tikiuosi - norės-išmoks, sužinos, išsiaiškins. Nenorės - nepriversim...
Na bet visos kaip susitarusios už jazminaičio
Bituteba, KN internetinė parduotuvė jau veikia, gal ten gali aromastone nusipirkti