QUOTE(baltagėlė @ 2012 02 06, 19:14)
Gal galėtumėt plačiau parašyti, kokį atspalvį suteikia , kiek laikot , kiek ilgai išsilaiko atspalvis, kaip jaučiasi plaukai
Aš plaukų visiškai nedažau, bet kartais taip norisi kokios ryškesnės spalvytės. Kažkada labai seniai bandžiau su chna kažką nuveikt, bet pamenu tik tai, kad plaukai po to buvo kaip šiaudai, susivėlę.
mano plaukai buvo dažyti cheminiais dažais rausvu atspalviu, tai chna jį palaiko ir "nuima" šaknis, kurios tokios pilkai rusvos spalvos, o plaukas vidutinio storio. nors šiaip pati chna tokį žalsvai ryžą atspalvį duoda, todėl aš ją užplikau stipriu, dar verdančiu jonažolių nuoviru (jis suteikia rausvą atspalvį), daugiau nieko nedėdavau (dabar dėsiu kiaušinio ir gal kitų gėrybių, kurias merginos išvardino), tada - maišiukas ant galvos, kepurė, ir miegot, tai išlaikau chna apie 8-10 valandų, nors gal ir mažiau užtektų, bet nenoriu rizikuoti
šiaip po dažymo plaukai blizga ir švelnūs, bet negarantuoju kad būtent nuo chna, nes "blizgančių švelnių plaukų" efektas man jau seniau pasijautė nuo plaukų balzamo, kurį pati gaminuosi (su fitokeratinais, pantenoliu, aha rūgštele ir kitais gėriais) - tokių blizgančių plaukų nesu turėjus
bet ir chna savo duoda, reik manyt.
beje, labai ryškią spalvą dažant su chna vargu ar gausite, nebent Jūsų plaukai šviesūs, bet vis tiek čia augaliniai dažai, tai labiau tikėtina, kad atspalvį suteiks pradžioj, kuris ryškės dažniau dažant. o dėl laikymosi tai bent jau aš nesu tikra, nes visuomet dažau kai šaknys atauga, nelaukiu, kol išbluks. apskritai, labai priklauso viskas ir nuo paties plauko, kiek jis imlus dažams ir panašiai.