Va ir kita nuomonė. Gaila, kad nepatiko.
Na muilams sunaudosi blogiausiu atveju... Bet atarai ir yra aromatinis aliejus. O oro gaivikliui - puiki mintis, mačiau AZ yra skysčio tam reikalui atsiradę, izopropilo miristato, jau ruošiuos užsisakinėt...
Čampakai man labai liuks, rožės per vidurį, arbatinis jazminaitis -neturiu su kuo palygint, pas mane yra KN Malikai (Jasminum sambac) su vetiverija, ir jasminum sambac absoliutas, ne ataras. Ne tokie pat, na ir nesitikiu kad bus tas pats.Čia išvis neaiškus augalas( Mimusops elengi ant buteliuko, reiks pasidomėt kas tai yra) Kai turėjau čampakus iš Aromanatural, tai mokėjau panašiai kaip čia butų buvę iki nuolaidos, jau sunaudojau ir man labai patiko(nebeturiu jau), net labiau negu iš KN, ir lotosos jų labiau patiko. Kiekvieno pardavėjo kvapai skiriasi, kai kurių man labiau patinka KN, bet tikrai ne visi. Kai kas geriau iš AZ ir Aromanatural, nors pigiau... Aišku, mano skoniui. Negaliu ginčytis niekaip, kažkam vetiverijos pats baisiausias kvapas, o man atarai su jomis labai labai... Tai va, jazminai KN su vetiverija truputį saldūs, lengvai jazmininiai ir žemiškesni(nuo vetiverijos priedo), o šitas akcijinis tikrai labai saldus, jazminų pasigendu. Bet sakau, nespėjau gerai pasiaiškint koks tai augalas, jei žinoma teisingai užrašyta.
O datų ant KN atarų taip pat nėra, aš kažkaip ir nepagalvojau kad turi būti... Čia sakyčiau kaip sūris ar vynas, kiekvieno ūkininko kitoks, ne tik kokybė gali skirtis, bet ir ragautojo skonis - vienam patiks vienas, kitam kitas... Aromanatural ataruose irgi santalas po kiek laiko prasimušdavo, bet man vistiek patiko, klydau naudodama ir maišydama, nes dar derinau su santalo EA, o nebereikėjo, arba tik mažai... Pasibandai ir tik tada žinai.
Frangipani ataro neturiu, tik absoliutą. Kvapas savotiškas, atsiskleidžia kai atskiedi ir su kitais susimaišo, vieno nenaudoju - pats vienas nekvepia maloniai. Kaip fiksatyvas, žemės, gyvulinės natos nešėjas. Gal atarą paprasčiau naudot, o absoliutą nedaug ir liečiau dar, su charakteriu...
Zydrem, galesiu paskui parašyt kaip dariau šampūną, bet nėr garantijos kad tau tiks. Pabandyk porą gudrybių, gal kuri nors(ar abi kartu) suveiks. Pamėgau plaut galvą du kartus (ir seniau dukart plaudavau), bet dabar pirmą kartą plaunu arba pirktiniu šampūnu, arba savo skystu muilu, o tada sausu. Man taip labai gerai, nei kiek neniežti. Anksčiau kažkaip irgi nelabai kasiausi, bet kai čia kelios pradėjot pasakot kad niežti, tai taip, kitą dieną šioks toks dirginimas vis dėlto ir man jausdavosi. Tik antrą kartą plaunant sausu, gaunasi kad oda jau būna pabuvusi šlapia kelias minutes, prisigėrusi vandens, ir dirginančios medžiagos tiesiog nebeįsigeria. Todėl jei nenori taip, pabandyk pirma sušlapint, palaikyt ir tik tada po kelių minučių plaut - gal ir padės.