Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, XVI tema

tos znypliukes atrodo kad tinka tik plieniniams indeliams, stikliniai itariu gali isslyst g.gif

as kaip tik masciau apie indus, gi turiu toki elektrini ryziu virimo puoda, nusipirkau tai ji skystam muilui virt - ten dvi temperaturos, viena virimui kita laiko siltai iki 70 C - jei sildant didesni kieki alieju ar hidrolato, gal nebereiktu su vandenio puodu terliotis? gal kuri bandet?
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2012 01 24, 19:29)
Gal pasidalinkim patirtimi apie kosmetikos gaminimo įrangą. Kokie įrankiai ar indai pasiteisino, o kurie ne.
Man iškilo klausimas ar tas metalinių puodelių spaustuvas iš AZ, tinka ir kitiems indeliams paimti ar ne, gal kiti išslysta iš jo?
Jau atsiboda, karštus indelius rankom imti.
http://translate.goo...R4KP53rBaFiER1Q

Taip pat kažkas iš merginu planavo pirkti iš AZ kremu virimo šildyklę, nors man ji į bulvyčių gruzdintuvę panaši  lotuliukas.gif . Kažin ar pasiteisino pirkinys?

Man tai labai pasiteisino paprasčiausias pieno plakiklis  ir labai patogu hidrolatus šildyti SIMAX firmos stikliniame  100 ml cilindre-indelyje, jis panasus į ąsotėlį be ąselės, bet su kampučiu skysčiams nupilti.

Laukiu siuntinuko su žnyplėm, tai galėsiu vėliau aptarti..pasiemiau aš jas, nes ir man jau pabodo su medinėm mentelėm po keptuvę žvejot, nervina, kai išlieju pusę kremo kokio į vandenį...
tikiuosi, kad pasiteins pirkinys:)
Atsakyti
Ir aš džiaugiuos pieno plakikliu, nes iš AZ silpnokas, ypač jei verdi didesniais kiekiais kaip aš... O žnyplės manęs kažkaip "neužkabino", nepripilu vandens į puodą labai daug, indelio kraštas nebūna labai karštas... Va indo dairausi, kur būtų patogu bent 1,5 litro makaluot, kažkaip tokio stiklinio patogaus neturiu...
Šildyklės net nemanau pirkti - ji tik mažiems kiekiams, sugalvosit kam padovanot ir kartu sau išsivirt - ir vėl reikės puodo su vandeniu. Nesinori apsikrauti namuose nelabai reikalingais rakandais...
Mergaitės raganaitės, girsiuos ir barsiuos 4u.gif
Na būkit žmonės, rašykit į bendrą blogą smile.gif Ne mano vienos gi jis, bliamba... smile.gif Visko tiek prigaminat ( aš beje dar niekad negaminau lūpoms balzamo, nes nenaudoju jų, kiek gyvenime turėjau, arba išmečiau, arba kam nors atidaviau).
Du kremus vakar sumakalavai ir aprašiau ten. Labai patiko su kokosų pienu thumbup.gif
Poveikis labai fainas, priedus galima keist pagal skonį, reikalą ir turėjimą, bet pienas kreme net labai patiko, rekomenduoju. Kam kaina svarbu - irgi rodiklis, savikainą mažina gerokai, pigiau nebent distiliuotas vanduo ar naminis hidrolatas.
Tirštas, bet žiemai gerai. Galvoju, gal vėl gamindama kažkiek pamažinsiu aliejų ir emulsiklio, bet tik labai nedaug, nes taip jau būna - kuo daugiau taisai ir tobulini, tuo labiau nusigrybauji... g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 01 25, 15:58)
am kaina svarbu - irgi rodiklis, savikainą mažina gerokai, pigiau nebent distiliuotas vanduo ar naminis hidrolatas.

Kaip tik apie naminius hidrolatus norėjau paklausti ar darot pačios? Ar poveikis toks pat, kaip ir pirktinių? Aišku, aš kalbu apie paprastus ramunėlių, medetkų ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2012 01 25, 17:05)
Kaip tik apie naminius hidrolatus norėjau paklausti ar darot pačios? Ar poveikis toks pat, kaip ir pirktinių? Aišku, aš kalbu apie paprastus ramunėlių, medetkų ir t.t.

darausi pati , neprasciau tikrai uz pirktinius ir pinigai tauposi. Reik tik vasara zaliavos pasirinkti , kad ziema is sausu augalu gaminti.
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2012 01 25, 17:05)

Pradžioj hidrolatus pirkdavau, o dabar jau visus gaminu pati:
melisų, levandų, liepžiedžių( ypač puikus), šalavijų, raudonėlių, mėtų, erškėtrožių žiedlapių, rasakilos, katpėdėlių, vingiorykštės, kraujažolės ir t.t pernai vasarą - rudenį gaminau iš šviežios žaliavos. Dar naudoju petražolių, rugiagėlių.
Dar labai patiko citrinų ir greipfrutų (prieš tai išmirkyti geriamo sodos tirpale, išspausti sultis, hidrolatą gaminti iš žievės).
Iš džiovintų žolių truputį prastesnis, bet tikrai geresnis poveikis negu naudoti distiliuotą vandenį.
Ar pirktiniai geresni - nežinau, tik galiu pasakyti, kad daugumos pirktinių kvapas nepatiko ( buvo AZ, KN, ir prancūziški Centifolia firmos)
Atsakyti
Aš irgi hidrolatus gaminuos pati, bet dalį vistiek perku - rožių neauginu, tenka pirkti, dar man kažkaip santalo ir hamamelių patinka, norisi turėt. Tik jau žiūriu atsargos gerokai naminių išseko...
O dabar jau galima beržų pumpurus rinkti (galima žinoma ir vėliau, kol nesusprogę), bandysiu fitolio pasidaryt, pasidžiovint arbatoms, na ir spiritu ar degtine užsipilt. Taip pat pušų pumpurai, kankorėžiai yra švieži, nedžiovinti ir tinkami, tik iš jų dar nesu bandžius, puodą sunku bus atplauti... g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 01 25, 15:58)
  Du kremus vakar sumakalavai ir aprašiau ten. Labai patiko su kokosų pienu thumbup.gif
Poveikis labai fainas, priedus galima keist pagal skonį, reikalą ir turėjimą, bet pienas kreme net labai patiko, rekomenduoju. Kam kaina svarbu - irgi rodiklis, savikainą mažina gerokai, pigiau nebent distiliuotas vanduo ar naminis hidrolatas.

Pažiūrėjau jūsų receptus "bloge", naudojant ingredientus iš"makingcosmetic", norėjau sužinoti ( gal ne į temą blush2.gif ): ar siuntėtės ar kas užsakė ir atvežė iš JAV? Jei siuntėtės - kaip su muitu, ar daug reikėjo mokėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 25 sausio 2012 - 17:35
Labas vakarelis 4u.gif
Sakykit pirktiniame hidrolate, na pavyzdziui kad ir hamameliu, turi buti ethanolio ar tik hamamelis +vanduo?
Atsakyti
Iš šitos siunčiausi per tarpininkę (žiūr. skyrelyje internetinės parduotuvės), pagal jų taisykles. Tada dar truputį doleris pigesnis buvo, bet labai apytikriai prekės kaina gaunasi kiek ten parašyta doleriais, skaičiuokit kad eurais ir įsivaizduosit kiek kainuos.Iš kitos esu siuntusis pati, gavosi vos vos brangiau - mokamas 21proc. PVM prie prekių sumos su atsiuntimu ir man buvo apie 20litų už muitinės formalumus, viską sumokėjau atsiimdama pašte (tuos papildomus mokesčius). Iš makingcosmetiks, jei pirkt ne pačiais mažiausiais kiekiais, daug kas apsimoka. Jie ir jojobos perlų turi -net keturių spalvų (tik iš ten nepirkau, užteks pabandymui AZ), dar ten alijošiaus 200kartų koncentratas sausas gėris, apsimoka, pas mane einamiausias priedas, dar va noriu emulsiklio vanduo aliejuje vieno pabandyt, UV filtrų skystų (neapsisprendžiu, kurio labiau, aliejinio ar vandeninio tirpalo), bacilų fermento exfoliacijai, žodžiu planuojuos siuntinėlį.... Dar kažkokio priedo norėjau, nes reklamuoja kad Aubrey Organics savo produktuose naudoja - tai ir man reik... doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(kucci_kucci @ 2012 01 25, 19:45)
Labas vakarelis  4u.gif
Sakykit pirktiniame hidrolate, na pavyzdziui kad ir hamameliu, turi buti ethanolio ar tik hamamelis +vanduo?

Na hidrolatas - ne arbata, nuoviras ar užpilas, jame ir hamamelio tiesiogiai nėra, tik su hamameliu kontaktavęs išgarintas, išdistiliuotas vanduo. Ne, etanolio neprivalo būti, kas pačios gamina nededa, AZ nededa, bet gal kai kurie gamintojai, kad nesurūgtų, ir naudoja. Bet visai ten jo nereik, jei viskas švaru ir sterilu 4u.gif
B grupės vitaminų norėdama įdėt į kremą esu naudojus Milgamma kapsules, jų viduje skystas koncentratas, B1,B6 ir B12, bet B12, cianokobalaminas, yra cianidu virstantis organizme vitaminas, gana prieštaringai vertinamas, tai čia naudoti nesiūliau, nors aš iš smalsumo bandžiau. Kartais geriu, kai ką nors susuka, gyva, į kremą dėjau vienos ar dviejų kapsulių turinį į 50g. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 25 sausio 2012 - 19:13
Įdomu, kaip būtų, jei naudoti kokoso pieną tiesiai iš riešuto? Ar toks pats? Ačiū už mintį, būtinai pabandysiu. Mano paskutinis eksperimentas - vietoj hidrolato naudojau kinrožių vandeninį užpilą (distiliuotu vandeniu). Palaikiau šiltai vandens vonelėj. Manau, kad kažkiek antocianinų ir AHA rūgščių patenka. Be to suteikia kremui gražią rožinę spalvą. Ir beveik nekainuoja. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabražolė: 26 sausio 2012 - 09:00
QUOTE(Sidabražolė @ 2012 01 26, 09:59)
Įdomu, kaip būtų, jei naudoti kokoso pieną tiesiai iš riešuto? Ar toks pats? Ačiū už mintį, būtinai pabandysiu.

Esu naudojusi muile ir kūno pienelyje pieną tiesiai iš riešuto.
Kreme labai smarkiai jautėsi kokoso kvapas, net tiems , kurie jį mėgsta, buvo per stipru, bet poveikis labai geras. Tiesa, greit pradėjo pelyti (nedėjau qosgard ar naticido) smile.gif
Atsakyti