QUOTE(alioniukas @ 2011 12 21, 16:13)
na su olivem jau iseis kitoks kremukas, nei su ester de sucre
, o ar daug savybiu prarado, priklauso ir nuo naudojamu alieju, jei dejote agurkliu, kaip recepte, tai labai ilgai kaitinant ne tik praras savybes, bet naudojant toki krema veido odai, gali atsirasti kamedodu, t.y. juodu taskeliu, nes aliejus bus oksidaves (taciau kunui galima)..Bet jei sildet ne ytin ilgai ir su vitaminu E, tai gal nieko tokio..Lecitina istikruju aplamai nereik sildyti (kaip AZ parasyta), bet as ji visada vos vos pasildau, kad geriau istirptu. Tik va dovanu gaminiams nelabai gerai lecitina naudoti, na genda greitai, net su konservantu
aciu uz komentara
aliejus naudojau pagal recepta. na, o del kremuko gedimo, tai jei as dovanoju artimiesiems ir priliepiu laikyti saldytuve, tai gal nieko, islaikys kazkiek, kol sunaudos po 20-30 ml ? ar ne ?
bet tai ka gi, teks perdaryti. ech, kaip nenoriu, nes galiausiai grazus vaizdas gavosi. o jus kai naudojate lecitina ir jei tik vos vos pasildote, tai galutiniame rezultate jis lieka pilnai susiemulsines, ar tokios lecitino dalelytes kremuke buna ?
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 12 21, 16:19)
Aš galvoju, gal pirmiausia išlydyti vaškus, o tada pilti aliejus, kuriuos jau tik čiut čiut pašildyt užtektų
nes kol išsilydo vaškas, tai iš tikro visai nemažai pakaista aliejai
ką manot?
as visada taip darydavau: islydydavau pirmiausia vaska (vaskus), tik po to pildavau aliejus. kas cia man uzejo. cia tik per ta skubejima, kai tiek gaminau daug
dar pamirsau paklausti: o komedonai gali atsirasti del to, kad oksidavesis aliejus kims poras ? ar taip
nes galvoju, pas ka itin sausa oda, ir tokiu problemu kaip uzsikimse poros, t.y. juodi taskeliai, nera, tai gal galima naudoti ji vis tik ?
bet ar kitos gerosios savybes islieka aliejaus ? ir ar pagrindine beda tik juodu komedonu ?
aciu