QUOTE(Cosette @ 2011 12 16, 20:19)
PADĖKIT, prašau, susikurti receptą dovanoms Noriu padaryt "ką nors kieto", kad galėčiau siųsti laiškais draugėms, kurios gyvena toli. Mintis tokia -
1. kietas kremas, kuris tirpsta ant kūno;
2. aliejinis prausiklis su coco sulfate.
Kuo daugiau ieškau, tuo labiau suprantu, kiek daug ingredientų man trūksta
1. Dabar pasidariau pabandymui Alioniuko
aliejinę plytelę http://naturaltouch....liklis/1-1-0-56, kaip jinai ir sakė, kūnui gal riebokas. Kiek randu receotų, daug kur įeina stearino rūgštis. Kaip suprantu, jinai kietina aliejų? O jeigu į tą aliejų mišinį įpilti vandens, kad gautųsi ala kietas kremas?
ir kad nebūtų taip riebu... (stearno r. neturiu, tai norėčiau išsiverst be jos, nes jau savaitgalį būtinai turiu padaryt dovanas
).
Dar daug kur radau, kad deda ryžių pudros ar kokių kitokių miltelių, įdomu kokiam efektui? O jei dėčiau pieno miltelių nedaug?
tarkime, imu 3 dalis kakavos sv, 2 dalis sviestmedžio, 2 dalis skystų aliejų. Emulsikliai: 1 d. AZ nr1, 1d. BTMS, 1d. Olivem, 1d. AZ nr2 (galima ir mažiau vaškų). Tada kokias 2 d. vandeninės dalies, kurią tirštinu ksantanu arba guaru (turiu abiejų, bet dar nesusipažinau kurį kokiu atveju naudot
). O galiausiai įdedu kvapų ir kokią 1 dalį pieno miltelių. Atrodo viskas....
Ar gerai?
Esmė, kad noriu sukurti ne "aliejų mišinį", bet kietą "kremą", kuris būtų lengvesnis ir kuriuo būtų galima išsitepti išlipus iš vonios.
2. ala prausiklį bandysiu daryt pagal Caly
šitą. Atrodo, čia turėtų būti viskas paprasčiau, tik vietoj bičių vaško dėsiu AZ nr2 ir olivem. Atrodo paprasta bent tol, kol dar nebandžiau
Gal dar pasidalintumėt kokiais "kietais" receptais?
beje, tos aliejines plyteles bus kietesnes, jei ideti 1% mimozu ar biciu vasko
O siaip sutirstinti plyteles galima ir su cetyl alcohol, jei turit
Kazkaip dovanu dar gaminau stai
tokia druska , druskos dejau dvigubai daugiau, ji nusedo, kol stingo, bet gavosi dvispalve plytele
dar
tokios plyteles idomios, bet ju dar negaminau..
Papildyta:
QUOTE(redazuka @ 2011 12 16, 20:35)
o mano sojų lecitinas iš AN beveik nesilydo, tad negaliu naudoti, gal iš AZ geresnis?
man geriausias lecitinas is vaistines, kapsulese
, jis ne toks riebus, kaip AZ, dar noreciau sausa pabandyti, kazkas is merginu rase, kad irgi lengvesnis