Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, XVI tema

QUOTE(rita9 @ 2011 12 08, 12:11)
labai noriu pasigaminti kūno kremą nesudėtingos sudėties, noriu, tik kad lb kvepėtų saldžiai, kokosais, persikais ar kokia vanile smile.gif

Gal galėtumėte įmesti kokį nesudėtingą tokio kremuko receptą? Turiu kokosų, makadamiejų, palmių aliejus, emulsinį vašką nr.2 leticiną ir persikų aromatą, dar morkų hidroliatą, bet jis lb nekokio kvapo..

dėkui iš karto už receptuką thumbup.gif

Galiu pasiulyti paprasta , bet visai gera receptuka:
sviestmedis - 4 g
alyvuogiu a.- 5 g
kokoso a. - 5 g
sezamo a. - 3 g
migdolu a. arba vaniles a. - 3 g.
em v. nr 2 - 4.3 g
medetku nuoviras (arba distiliuotas vanduo) - 80 g
augalinis glicerinas - 2 g
vit. E - 6 L
casgard - 18 ll
apelsinu EA 5 L
vaniles, kokoso aromato 10 l (galima keisti persiku aromatu)

Atsakyti
Ačiū už atsakymus apie egzemą. Iš visų konsultacijų kažką sukursiu.

QUOTE(Bishojo @ 2011 12 07, 20:11)
Šiaip dažniausiai AZ, jei neįdeda, tai parašo, kad atsiprašome neturėjome tų ir tų pozicijų, išsiųsime atskiru siuntiniu tada ir tada. Ir dar nei karto neapgavo... Tik aišku, man lengviau, kai prancūzų kalbą moku...
O jei neįdėjo tokio laiško, tai gal aplaidumo klaida, tada rašyčiau laiškutį, bet jie laaaabai neskuba į juos atsakyti  doh.gif

jau gavau iš AZ atsakymą. O jei jūs prancūzų mokat, gal galit padėt susigaudyt 4u.gif
"Nous vous les renvoyons et nous vous en souhaitons bonne réception." Kaip suprantu, atsiųs? Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 12 08, 16:26)
"Nous vous les renvoyons et nous vous en souhaitons bonne réception." Kaip suprantu, atsiųs? Dėkui  4u.gif

"mes jums juos (trūkstamas prekes, kaip suprantu) atsiųsime iš naujo ir linkime laimingai juos gauti". Toks būtų pažodinis verimas ax.gif
Atsakyti
Laba diena, atėjau į Jūsų skyrelį su PRAŠYMU 4u.gif
Turiu beveik dviejų metukų dukrytę, kuri kankinasi nuo atopinio dermatito - odelės (ne veido, labiau kojyčių ir pilvuko) ploteliai parausta, žiauriai išsausėja, niežti... Naktimis negali pamėgoti mano zuikytė verysad.gif
Gal kas galėtų pagaminti kremuką sviestmedžio pagrindu 4u.gif Tepu ant odelės sviestmedį, tai 100 proc. nepadeda, bet geriau nei pirktiniai kremai, kurių be kita ko sudėtis abejotina, nors rašo be parabenų, dažiklių ir t.t. Be to tas sviestmedžio grynas riebalas nėra labai malonus kai tenka iš karto rūbelius apmauti, norėtusi kremuko. Bandėm medetkų tepalą, bet netiko, manau bičių produktams mums dar irgi anksti. Reikėtų kas tą niežėjimą nuimtų doh.gif
Jeigu atsirastų, kas man pagelbėtų, būčiau labai dėkinga. Už ingridientus ir darbelį atsilyginsiu
Atsakyti
Sveikos mergaites, beskaitinedama internete radau apie hidrofilini alieju, koks jis geras daiktas odai, makiazo valymui ir pan. Jis tirpus vandenyje, i sudeti ieina ivairus aliejai ir emulgatorius. Gal kuri esate bandziusi toki pasigaminti, ar galite patarti kaip toki alieju pasigaminti paciai, kokios mazdaug proporcijos butu? Aciu labai!
Papildyta:
QUOTE(vilmux79 @ 2011 12 08, 15:54)
Turiu beveik dviejų metukų dukrytę, kuri kankinasi nuo atopinio dermatito - odelės (ne veido, labiau kojyčių ir pilvuko) ploteliai parausta, žiauriai išsausėja, niežti... Naktimis negali pamėgoti mano zuikytė verysad.gif

Turejau lygiai tokia pat beda, mano berniukui taip pat ziaurus dermatitas, odele tokia net kaip nudeginta atrodydavo. Po keliu menesiu bandymu atrodo pagaliau pavyko kremukas kuris jam padejo, tik tikslios sudeties nepasakysiu, bet dejau sviestmedzio, kokosu, ricinos aliejus, pantenolio, alantoino, 1 laseli arbatmedzio eterinio aliejaus, roziu vandens ir alyvuogiu emulsiklio, pasibandykite reikia tik kantrybes ir bandymu, o kremuko veiksmingumas matosi po 2 dienu kazkur, as tepu ryte ir vakare. Sekmes Jums 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
ar su alembiku įmanoma pasigaminti eterinį aliejų? Šioje srityje esu naujokė,teoriškai rašo,kad galima, bet ar praktiškai įmanoma? Būčiau dėkinga už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmux79 @ 2011 12 08, 15:54)
Gal kas galėtų pagaminti kremuką sviestmedžio pagrindu 4u.gif Tepu ant odelės sviestmedį, tai 100 proc. nepadeda, bet geriau nei pirktiniai kremai, kurių be kita ko sudėtis abejotina, nors rašo be parabenų, dažiklių ir t.t. Be to tas sviestmedžio grynas riebalas nėra labai malonus kai tenka iš karto rūbelius apmauti, norėtusi kremuko. Bandėm medetkų tepalą, bet netiko, manau bičių produktams mums dar irgi anksti. Reikėtų kas tą niežėjimą nuimtų doh.gif
Jeigu atsirastų, kas man pagelbėtų, būčiau labai dėkinga. Už ingridientus ir darbelį atsilyginsiu

o jus pabandykit sviestmedzio kremuka be emulsiniu vasku padaryti, bus riebus kremas, drekins, bei sviestmedis padengs riebia plevele odyte. Jei darysit mazais kiekiais, net konservuot nereiks. imetu nuoroda: http://palomaslabora...emulsikliu.html

jei turit tik sviestmedi, daug alieju nesat prisipirkus, tai siulau savo recepta:

12 g sviestmedzio sv.
3 g skysto aliejaus (nerafinuoto, as deciau jojoba)
10-12 g distiliuoto vandens
vit.E (galit vaistinej tikrai rasit)
ea as nedeciau, konservanto irgi

Sviestmedi issukit su skystu aliejum, tam tinka labai grustuvele, kur prieskoniam skirta grust lekstuteje, arba su saukstu istrinkit. Kai mase bus vienalyte, po mililitra pilkit vandenuka ir maisykit, daug nepilkit, nes nesugers sviestmedis vandenuko. Gausis toks purus, baltas kremukas, man matosi net smulkus rasos lasiukai - labai gerai drekina, bet tikrai riebus - manau jums tiks. 4u.gif

O kodel su biciu vasku nenorit pabandyt? alergija yra biciu produktams?
Atsakyti
Dantų aliejus 50ml
Bazė: sezamų ir migdolų aliejai (migdolu šiek tiek daugiau nei sezamų)
Pipirmėtė 8 lašai
Arbatmedis 4 lašai
Rozmarinai 3 lašai
Čiobreliai 2 lašai
Gvazdikėliai 2 lašai

Ant šlapio šepetėlio keli lašai aliejaus,

Manau, visai gera dovana Kalėdoms.
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2011 12 08, 22:45)
Dantų aliejus 50ml
Pipirmėtė 8 lašai
Arbatmedis 4 lašai
Rozmarinai 3 lašai
Čiobreliai 2 lašai
Gvazdikėliai 2 lašai

Kaip dantys po valymo? Slidus ir gerai isvalyti? na, aisku, nuo valymo priklauso, bet pvz., man tai dar ir nuo dantu pastos priklauso.. molio pagrindu esu turejus kelias tai nuo kai kuriu nelabai gerai issivalo doh.gif nors sveiciu su sepeteliu visada vienodai..
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 12 08, 23:32)
Kaip dantys po valymo? Slidus ir gerai isvalyti? na, aisku, nuo valymo priklauso, bet pvz., man tai dar ir nuo dantu pastos priklauso.. molio pagrindu esu turejus kelias tai nuo kai kuriu nelabai gerai issivalo  doh.gif  nors sveiciu su sepeteliu visada vienodai..

Gerai išsivalo, dantys slidūs, tik aš darau pagal truputį kitokį receptą ( nurašytas nuo kažkokios firmos pramoninio aliejaus dantims)
Sojos aliejus 20ml
Migdolų aliejus 10 ml
Sojos lecitinas 2 g
EA:
Vaistinio šalavijo 10 l.
Rozmarino 10 l.
Čiobrelio 10l.
Gvazdikėlio 4 l.
Mėta 4 l.
Mira 4 l.
Kilnusis lauramedis 4 l.
Citrina 4 l.
Arbatmedis 4l.
Papildyta:
QUOTE(redazuka @ 2011 12 08, 22:45)
Dantų aliejus 50ml
Pipirmėtė 8 lašai
Arbatmedis 4 lašai
Rozmarinai 3 lašai
Čiobreliai 2 lašai
Gvazdikėliai 2 lašai

Ačiū už receptą.
Aš darau kažkokį stipresnį (didesnė EA koncentracija), aukščiau parašiau sudėtį.
Pabandysiu padaryti ir šitą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 08 gruodžio 2011 - 23:20
QUOTE(Rima44 @ 2011 12 08, 14:37)
Galiu pasiulyti paprasta , bet visai gera receptuka:
sviestmedis -  4 g
alyvuogiu a.-  5 g
kokoso a. - 5 g
sezamo a. - 3 g
migdolu a. arba vaniles a. -  3 g.
em v. nr 2  -  4.3 g
medetku nuoviras (arba distiliuotas vanduo) - 80 g
augalinis glicerinas - 2 g
vit. E - 6 L
casgard - 18 ll
apelsinu EA 5 L
vaniles, kokoso aromato 10 l (galima keisti persiku aromatu)

Dėkui labai smile.gif , anksčiau visada darydavau su morkų hidroliatu, tai nekoks kvapas būdavo, o taip žiemą norisi kažko saldaus smile.gif .

Dar norėjau paklausti, gal žinote koks hidroliatas saldžiai kvepėtų?
Atsakyti
Saldžiai kvepia čampakų, iš EA labai saldus, toks ledinukinis, ir labai mažai reikia kremukams pakvėpint Davanos, blyškųjų kiečių (Artemisia pallens), ilgai išlieka, jei dar po lašą nerolio ir rožių, gaunasi dieviškas vasaros kvapas. biggrin.gif
Atsakyti