Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, XVI tema

Sveikos,

O kur galima rasti kiek gramų atitinka kiekvieno aliejaus kiek mililitrų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2011 12 08, 01:00)
o aš pasigirsiu, kad pasigaminau dantų aliejų, su juo vietoj pastos valausi dantis. Pries tai turejau toki pirktini is ATOK, o dbar pati pasidariau.




Gal galite sudėtį parašyti? labai lauksim.
Atsakyti
Merginos, per kiek laiko atkeliauja siuntinukas iš AZ?
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2011 12 08, 10:20)
Merginos, per kiek laiko atkeliauja siuntinukas iš AZ?


Įprastai tai greitai, dažniausiai per 1,5 savaitės, savaitę.
Bet dabar švenčių metas artėja, tai tikrai gali keliauti ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 12 08, 09:23)
Įprastai tai greitai, dažniausiai per 1,5 savaitės, savaitę.
Bet dabar švenčių metas artėja, tai tikrai gali keliauti ilgiau.

Ačiū.
Dar noriu pasiteiraut, ar naudojat šampūną iš jų bazės? Skaičiau Monikos komentorus AN puslapyje, įdomu išgirst daygiau.
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 12 07, 18:38)
kitas klausimas. EGZEMA. Gal apie ją buvo kalbėta, bet pražiopsojau... Žadėjau padaryt draugeikremą, jinai dabar naudoja visokius su šlapalu.
Kaip suprantu, reikia daryti lengvą gerai drėkinantį kremą? O kaip žiemą? Imčiau Olivem emulsiklį; hialurono; alantoino; aliejai: nigele, migdolų, gal sviestmedžio?  g.gif  eterinių: benzoino, lavandų. Ką dar čia primaišius?  g.gif



QUOTE(alioniukas @ 2011 12 07, 22:30)
man atrodo, be drekinimo, dar reiktu tureti omeny, kad egzema tai gali buti ir kaip infekcija/uzdegimas, todel gerai: arbatmedzio, levandu EA (is populiariausiu), d-pantenolis, bisabolol, nuostabiai butu jonazoles fitolis (10% ), nakvisu, moliugu seklu, jojobos, neem, tamanai, sviestmedis..Linu semenis pagerti. Dar gerai siuo atveju zalia arbata gerti ir panaudoti vietoje vandenines fazes kremuke. Jei neturite hidrolato, tai bent jau keleta valandu ar para palaikykite z.arbatos lapelius pamirkytus saltame dist.vandenyje, saldytuve.


Is savo patirties galiu pasakyti, kad universaliu EA egzemai neegzistuoja. Praeita ziema, nestumo metu, turejau ziauru paumejima ant veido, tai saikingi kiekiai levandu ir benzoino kreme mane vis tiek dirgino, ir isvis dirgino bet kas stipresnio kvapo, tad jokiu EA isvis negalejau naudoti doh.gif Vienintelis ylang-ylang bent jau neblogindavo bukles, bet tik kunui. Is alieju mane labai ramino sviestmedis, makadamiju, agurkles seklu ir ypac saltalankiu, o jojoba man nebuvo pakankamai riebus. Tad maisydavaus tiesiog roziu vandeni su minetais aliejais ir vitaminu E.
Mano sese, turinti ta pacia problema, nepernesa net roziu vandens, o ir roziu kvapas jai nepatinka. Tad, manau, idealiu variantu, reiktu draugei duoti pauostyti atskirus ingredientus. O jei taip neiseina, EA deciau tik viena kita lasiuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2011 12 08, 10:30)
Ačiū.
Dar noriu pasiteiraut, ar naudojat šampūną iš jų bazės? Skaičiau Monikos komentorus AN puslapyje, įdomu išgirst daygiau.


Aš bandžiau tik vieną kartą, tai man labai didelio įspūdžio nepaliko. O va mano bendradarbė negali atsidžiaugti tais šampūnais. Taip kad, kol nepabandysit - tol nežinosit wink.gif
Atsakyti
labai noriu pasigaminti kūno kremą nesudėtingos sudėties, noriu, tik kad lb kvepėtų saldžiai, kokosais, persikais ar kokia vanile smile.gif

Gal galėtumėte įmesti kokį nesudėtingą tokio kremuko receptą? Turiu kokosų, makadamiejų, palmių aliejus, emulsinį vašką nr.2 leticiną ir persikų aromatą, dar morkų hidroliatą, bet jis lb nekokio kvapo..

dėkui iš karto už receptuką thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Finferli @ 2011 12 08, 02:06)
Sveikos,

O kur galima rasti kiek gramų atitinka kiekvieno aliejaus kiek mililitrų? ax.gif


AZ prie kiekvieno aliejaus yra nurodytas jo tankis (prancuziskai "Densité").
Mase (gr) = turis (ml) * tankis, ir atvirksciai, turis (ml) = mase (gr) / tankis
Atsakyti
biggrin.gif Galiu kelis žodžius apie egzemą pasakyti. Mano vyrui geriausiai tiko tirštas, stiprią apsauginę plėvelę paliekantis kremas su natūraliu bičių vašku, o vietoj vandeninės dalies agurkų sultys, jos gerai drėkina ir ramina. Dėl EA - žinoma, kiekvienam tiks kiti. Veidui motėriai toks būtų per riebus, nebent tik pažeistas vietas tepti, ir žinoma reikia būt nealergiška medui, bičių produktams. Vyro oda labai nuo to kremo nurimsta, spalva pašviešėja, pažeisti plotai mažiau plečiasi. Bandžiau jam daryt su įvairiais emulsikliais, geriausiai buvo vaškas. Dar visiems siūlau pasiskaityti ir jei įsitikinimai leidžia (nes tikrai daugelis labai bijo perdozuoti) pavartoti vitamino D, jau jūsų pačių nuožiūra kokios formos jis bus, žuvų taukai, papildai ar turtingi juom maisto produktai. Vit. D daugumai asociuojasi su osteoporoze ir rachitu, bet jo trūkumas sveikatai, medžiagų apykaitai, imunitetui, alerginiams susirgimams(taigi ir alerginiams dermatitams, egzemoms)turi labai didelę įtaką. Jei įdomu, galiu prikelt nuorodų, bet užklauskit angliškai googlo, rasit, čia gal ne ta, ne sveikatos tema. 4u.gif
Atsakyti
[quote=alioniukas,2011 12 07, 23:03]
kalba eina apie osmoso slegi lastelese smile.gif

o gliukozes tirpalas 5,5%? ampulese dar nepirkau fiz.tirpalo, net nemaciau tokio blush2.gif , tik visa pakeli, maziausia radau 250ml, kadangi atidarius galiojimo laikas 12val, tai su svirkstu praduriu sone ir ji palieku, laikau saldytuve.
Fiziologinis tirpalas patiko veidui, o va su gliukoze kazkas ne taip g.gif , gal ne toki % naudoju??

gliukozę naudoju 40 proc. ampulėse (rusiška), o pas mus mačiau lygtai 10 proc vaistinėse 250 ml yra.
Su gliukoze man patinka, tik toks lyg ir sunkesnis kremukas gaunasi, bet žiemos metu labai lengvo, vasarinio ir nesinorėtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 12 07, 23:03)
nepatarciau Coco sulfate naudoti vietoj prausiklio nei veidui nei kunui  rolleyes.gif

o ka galima gamint is jo? nusipirkau sampunui gaminti, bet nelabai tinkamano galvos odai, pradejo rastis pleiskanu ax.gif gal koki plovikli namams ar indu plovikli tiktu daryt is jo?
Atsakyti