Įkraunama...
Įkraunama...

Balkone kregždžių lizdas

Pas mane vakar kregzdutes pradejo lizda sukti, tai as taip dziaugiuosi...negaliu atsiziureti, o kaip jos buciuoja, rupinasi viena- kita, tiesiog pasaka. Kazkada turejau balandzius balkone- tai tikras vargas buvo. Siais metais irgi jau 4 poros balandziu bande lizda sukti-o as neleidau, tai dabar sazine grauzia. Sakoma, kad kregzdutes laime nesa, as tuo tikiu... nes labai daug dziaugsmo jos man atnese... ir siuo metu mano gyvenime nieko nera geriau, kaip gerti kava ir ziureti i jas. O del kakuciu- teks nupirkti daug pirstiniu ir tvarkytis, bet vis tiek manau, kad kregzdutes tiek ,, nepri...,, , kaip balandziai. Mylekit pauksciukus
Papildyta:
ir dar tikiu, kad viskas gyvenime bumerangu sugrizta. Kazkada mano sese ismete balandziu lizda su kiausiniais... praejo keliata metu ir ji pati persileido. Tas vaikelis buvo labai lauktas , nes po pirmo vaiko, ji negalejo ilgai pastoti. Dabar ji jau turi ir 2 vaikiuka, o tos istorijos apie balandzius gal net neprisimena, bet as tikiu, kad tas persileidimas buvo atpildas uz jos bloga darba.
Papildyta:
i dar vienas idomus faktas: net mano kate nebando gaudyti kregzduciu, bet kai atskrenda balandziai - ji iskart bando medzioti. O i kregzdutes, tai kate kartu sedi su manim ir ramiai ziuri, kai atsibosta- tai nueina su ramiai. Gal sie pauksciukai rimtai laime nesa?
Atsakyti
Tema kaip tik man thumbup.gif Nusipirkau butą su gyventojais balkone - kregždutėmis. Ir suku galvą, ką dabar daryti g.gif Žinau tik, kad dabar tikrai neardysiu lizdelio, bet žiemai atėjus gal reiks ax.gif Dar tik savaitę gyvenu naujam bute, tai nepastebėjau, kad laimės atneštų tos kregždutės biggrin.gif , per anksti gal dar, bet apdirbta siena jau pradeda nervinti doh.gif O dar kai pasiskaičiau apie blusas ir erkes ohmy.gif doh.gif
Atsakyti
Mano pauksciukai kazkur dingo, per anksti apsidziaugiau... o del blusu ir vabalu, tai abejoju... kregzdutes po 15 val. per para praleidzia- gaudydamos ivairius vabalus, tai kazkaip neitiketinai atrodo, kad savo lizde- neisgaudytu
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 05 26, 10:21)
Tema kaip tik man thumbup.gif Nusipirkau butą su gyventojais balkone - kregždutėmis. Ir suku galvą, ką dabar daryti g.gif Žinau tik, kad dabar tikrai neardysiu lizdelio, bet žiemai atėjus gal reiks ax.gif Dar tik savaitę gyvenu naujam bute, tai nepastebėjau, kad laimės atneštų tos kregždutės biggrin.gif , per anksti gal dar, bet apdirbta siena jau pradeda nervinti doh.gif  O dar kai pasiskaičiau apie blusas ir erkes ohmy.gif  doh.gif

Jei nenorite, kad apderktų visą sieną, tai po lizdu pritvirtinkite kokią plačią lentą ar plokštę, kur patiesite popieriaus. Beliks pakeisti popierių ir viskas. Mano tėte taip buvo padaręs kai balkone apsigyveno kregždės. O dėl čirškėjimo, tai greit įprasit ir negirdėsit. Nėra toks jau erzinantis tas čirškimas. Nepalyginsi su balandžių ūbavimu.
Atsakyti
neseniai senukuose mačiau purškalą, kuris atbaido pakščius, kaina kažkur apie 17 Lt, gaila neįsidėmėjau pavadinimo
Atsakyti
na as is savo patirties galiu pasakyti, kad kregzdes lizdus jei pradeda sukt tai kas met vis atskrenda. as tiesiog jau kai pamatau kad jos kamputyje pradeda sukinetis, moli klijuot, tai pora kart ta moli nukrapstau ir daugiau nebestato namuko.
nes seip triuksmas nuo ju didelis, nezinau balandziai balkone negyveno, bet man kregzdziu keliamo triuksmo anksti rytais pakako. o dar apdergta viskas. seip balkone auginu daug geliu, ateinu ten kavos pagert, tai norisi tureti ten savo jauku kampuka smile.gif atsipalaidavimui, su kavos puodeliu ir zurnalu....
Atsakyti
Labas, merginos smile.gif Pas mus ir siemet pradejo kegzdutes lizda sukti. Pradzioj labai baikscios buvo. O po to visai isidrasino, net pro rukanti balkone uosvi praskrisdavo. smile.gif Manes dar truputi bijo. Tupi ant laidu, ziuri i mane ir laukia, kol as is balkono iseisiu. Ziuresim, kaip cia mes su jomis sutarsim. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Getira @ 2010 06 20, 21:28)
Ziuresim, kaip cia mes su jomis sutarsim. smile.gif

smile.gif Bent jau aš kregždučių lizdo tikrai neardyčiau ax.gif Juk kregždės - tai ne balandžiai blush2.gif
Atsakyti
Tai ir mes nusprendem laikinai kaimynus- paukstelius tureti. Kol kas pratinsiuosi sonuose skalbinius dziaustytis, nes jos per pati balkono vidury, stogo smaigalyje lizdeli susisuko. smile.gif Tik vat po keliu metu planuojam balkona stiklinti. Va, tada jau nezinau, kaip bus...
Atsakyti
kazkada vaokystej pusbrolis kazka padare su kregzdziu lizdu.tai vias chebra neleido jam i kiema iseit,puole g.gif pernai i siltnami pauskciukas iskrido doh.gif gerai,kad laiku patebejau butu nustipes tokiam karsty.pati persilau kol isgrudau is siltnamio.ir dar kai gyvenau pas mama i koridoriu iskrido pauskstukas.man gryzus is darbo radau ji besiplakanti i langa.pagavau..tai jis stengdamasis issilaisvint man su snapuku kirto i pirstus,o jau sirduke kaip plake doh.gif atrode,kad ne paukstuka ,o sirdi rankoje laikau unsure.gif gal truputi ne i tema,bet vistiek apie paukstukus.
Atsakyti
Prieš keletą metų buvo balkone kregždžių lizdas. Apkakodavo atsakančiai doh.gif . Kai pradėjo skraidyti kregždžiukai, įlėkdavo į kambarius. Patikėkit, kokių baisių ir didelių gyvių buvo ant mažučių kūnelio. Nežinau kas per padarai, bet panašūs į briedmuses, kurios rudenį miške į plaukus įsiveldavo - plokščios, didelės ir kibios. Tai ant vargšo kregždiuko kūnelio jų buvo ne viena ir ne dvi doh.gif . Kitais metais įsistiklinom balkoną. Tikrai daugiau nebeleisiu kregždėms š... ant galvų, gana, kad kiekvieną dieną mašiną kieme apdergia. Kai tik pradeda lįsti prie langų, iš karto nukrapštau. Kad neliptų molis, apklijavau sienas prie lango lipnios juostos gabalais. Tam kartui padeda. Gražu, kai kregždutės čirškia prie lango, bet to brudo š... tikrai per daug.
Atsakyti
Pas mane irgi bande siais metais sukti lizda, bet veliau apsigalvojo, kai suko lizda tai i namus atkeliavo gera zinia del pinigu, bet kai apsigalvojo: tai sode 6 kartus apsilanke vagys, pilnai igriuvo pastato stogas ir daug, daug kitu bedu atsitiko per 2 menesius.
Atsakyti