Įkraunama...
Įkraunama...

Balkone kregždžių lizdas

pernai pas mus suko, tai su tuliko oro gaivikliu pripurskiau tai kad net slapia buvo, tai daugiau nesuko, tuos pamatus palikau, tai siemet kregzdes, tikriausiai pamane, kad rezervuota vieta jau lotuliukas.gif tai tik apsizvalgydavo nutupusios ir daugiau nieko nelipde.
Atsakyti
Kol perskaičiau visą temą pasijutau tokia blogiete doh.gif - nu nežavi manęs sienos apkakotos blink.gif .
Gerai, kad bent paskutiniame puslapyje rašo mano bendramintės 4u.gif . Vakar pastebėjau, kad prie mūsų namo tinkuotos dalies kregždės pradėjo sau namelius statyti- ką gi teks griauti kol dar tik pamatai pastatyti smile.gif . Ir nežinau, bet tikriausiai pasinaudosiu Onoros patarimu- išpurkšiu oro gaivikliu smile.gif .

---------
Kaime pas senelius buvo daug kregždžių (jos lizdus virš tvarto susilipdę buvo). Nu viskas liuks, gražu, smagu- niekam niekas nekliūdavo. Sutikčiau ir aš kregždžių turėti, jei turėtume tvartą, bet ant namo krašto- nu ne, ačiū schmoll.gif
Atsakyti
aisku gaila ,kad jos suka lizdus ir ardyt ,bet atsiprasau visas balkonas pas drauge''apkakintas'',kam to reikia.
Atsakyti
pas mus irgi buvo pradeje lipdyt lizda, bet nuo pat pradziu neleisdavau, tai iskrido itur.
Atsakyti
Mano balkone irgi gyveno kregždės, bet kai atsivedė jauniklius, triukšmaudavo nuo ankstyvo ryto ir aišku visa paukščių šeimyna apdergė balkono sieną.Tai nusprendžiau sekančiais metais su jomis pakariauti ir man pavyko. Balkono kampuose (jos ten lipdydavo) prie lubu priklijavau popieriaus juosteles, atrodo gal juokingai, tačiau kregždės nebeturi kur lipdyti, balkone dabar ramu ir švaru.
Atsakyti
pas mane tai gerai lizdo nesuka balkone bet virs yra istiklinti ir apsiltinti balokanai tai ten rado skylute ir suka lizda ir gyvena na jos man nei balkono dergia o ryte kazkaip nelabai as ju ir girdziu balso. g.gif bet va vienasi metais dar kai studente buvau ta isigudrino drauge su sese maitinti balkone balandzius nu zinot vargsai balandziai zylutes ir .t.t nu bet po ziemos sudo buvo- tai keikiausi ir valiau sakiau eikkokia lesykla padarius kabink, bet kad daugiau ju nelasintum balkone.
Atsakyti
As tai kai isskrenda jos jau nugriauciau kai jis tuscias , o paskui nebeleisciau naujo statyti
Atsakyti
O pas mus tai bedu beda su tais balandziais prakeiktais... doh.gif jau nebezinom ka daryt doh.gif nuosavo namo stoge jie skyle pasidare ir ten vis lenda lenda...ir niekaip nesigauna ten preit, kad ta skyle uzlopyt, reik koki gal keltuva samdytis g.gif bet kur garantija, kad tie bjaurybes kitur tos skyles nepasidarys doh.gif visas balkonas, laiptai, kiemas skesta ju sud..se doh.gif gal kur pamegint kokiu ziurkiu nuodu pabert?gal koks vienas nudves, tai ir kiti nebeskris?nors girdejau, kad ziurkiu nuodai tu bjaurybiu neima doh.gif
Atsakyti
pas mane aplink nama visur kregzdziu lizdai doh.gif virs langu, siaubingai pritersia ten jie, ir langus apvaro ir ant zemes daug.... jau atsibodo toks vaizdas ir plovimas blink.gif nezinau ka ir daryti. buvo mintis, kad naikinti, bet nzn g.gif
Atsakyti
QUOTE(daiva-n @ 2009 06 11, 18:49)
pas mane aplink nama visur kregzdziu lizdai  doh.gif  virs langu, siaubingai pritersia ten jie, ir langus apvaro ir ant zemes daug.... jau atsibodo toks vaizdas ir plovimas  blink.gif  nezinau ka ir daryti. buvo mintis, kad naikinti, bet nzn  g.gif

Priminei situaciją buvusią mano namuose. Užkniso, tai nugramdžiau visus jų lizdus (anksti pavasarį kol tušti) supyko ir kitais metais nesuko. Jokio teršimo neliko thumbup.gif
Atsakyti
Kartą per televiziją teko matyti, kaip Kinijoje elgiamasi su kregždžių lizdais. Ten jos suka lizdus net virš įėjimų į kavines ar parduotuves. Tai kinai po lizdais pakabinę skėčius išgaubtąja puse į viršų, kad kregždutėms būtų kur "kakoti". Pas mane taip pat prieš keletą metų pastogėje kregždutės susisuko lizdą. Aišku, smagu, bet "kaka" apdergė vijoklinę rožę, augusią kaip tik po lizdu. Tai vyras žemiau lizdo prikalė presuoto popieriaus (galima faneros) gabalą, ant kurio kregždės "kakojo". Po kiek laiko nuimi, nuvalai - ir vėl "prašau kakoti". Naikinti lizdus gaila, bet aišku, jei nėra galimybės ką nors pritaisyti po lizdu, tai geriau joms neleisti sukti, visaip baidyti, kad neapsigyventų.
Atsakyti
Turime kregždių lizdą prie lango kampo, labai džiaugiuosi jų kaiminyste kai pavasarį lizdelį taiso ar subyrėjusį iš naujo lipdo, o kai kregždžiukai išsirita jų cypsėjimo mielai klausausi, beje pro orlaidės tinklelį galiu net įžiūrėti kas lizdelyje darosi. Man patinka, nesvarbu, kad palangę apdergia.
Kregždžių lizdą išardžius galima šeimą išardyti - tai prietaras, kuriais stengiuosi netikėti, bet vieną langą keičiant nauju tai pajuokavau, kad iš dviejų meistrų langą luptų tas kuris šeimos neturi.
Atsakyti