Va jergau, tokio prietaro dar nebuvau girdejus, tikrai nenoreciau dar pastoti ptfu ptfu... Na, o mano balandziukai jau issirito, ir auga ne dienom bet valandom. Vienas toks didziulis, tai mano mylimiausias, Vyncu pavadinau:), labai smagu i juos ziuret, ir nieko tie balandziai netersia tiek kiek kitos raso, gal cia tik musu balkone tvarka palaiko )))
O tas prietaras galioja tik balandžiams. Mano tai kitokia istorija. Gyvenu paprastame daugiabutyje, įsistatėme virtuvėje plastikinį langą ir pasikeitėme kartu palangę iš kiemo pusės, tai turbūt meistrai tarp palangės ir namo sienos plyšį paliko. Tai tik įeinu į virtuvę ir kažkas krebžda ir krebžda, net įsigandau, įsiklausiau, kažkur krebžda prie palangės, o po to žiūriu žvirbliai ant palangės tupi, po to dar ant namo sienos įsigudrino tupėti ir vis jie zuja apie tą mano palangę, po to supratau, kad jie po palange lizdelį sau įsirengė, ir ten jie krebžda, tai dar anksčiau manęs bijodavo, o dabar tai net į mane dėmesio nekreipia. Turbūt vaikučius peri???
QUOTE(AsJa @ 2006 04 13, 16:54)
O tas prietaras galioja tik balandžiams. Mano tai kitokia istorija. Gyvenu paprastame daugiabutyje, įsistatėme virtuvėje plastikinį langą ir pasikeitėme kartu palangę iš kiemo pusės, tai turbūt meistrai tarp palangės ir namo sienos plyšį paliko. Tai tik įeinu į virtuvę ir kažkas krebžda ir krebžda, net įsigandau, įsiklausiau, kažkur krebžda prie palangės, o po to žiūriu žvirbliai ant palangės tupi, po to dar ant namo sienos įsigudrino tupėti ir vis jie zuja apie tą mano palangę, po to supratau, kad jie po palange lizdelį sau įsirengė, ir ten jie krebžda, tai dar anksčiau manęs bijodavo, o dabar tai net į mane dėmesio nekreipia. Turbūt vaikučius peri???
o gal prisijaukinai, kad nebebijo? Mano tevai - balandziai tai kai isienu i balkona ju vaiku aplankyt:), tipo pabega, bet tik nutapnoja uz balkono sieneles ir laukia:)))))
QUOTE(juodoji_nasle @ 2006 04 13, 17:00)
o gal prisijaukinai, kad nebebijo? Mano tevai - balandziai tai kai isienu i balkona ju vaiku aplankyt:), tipo pabega, bet tik nutapnoja uz balkono sieneles ir laukia:)))))
Nu baig tu, nesijaukinau, turbūt jau už savą laiko, tik va bijau, kad man palangė nenukristų po tokio žvirblelių "remonto", kris kam ant galvos, o aš tai 5-ame aukšte gyvenu. Nepyragai... bus. Ir ką daryti - lizdelio tai neardysi.
Aš jau 3 metai vargstu su kregždėmis, ir šiandien šluojant balkoną net šiurpas nukratė pagalvojus, kad vėl jos grįžti gali. Aš neleidžiu joms statytis lizdų, išvaikau. Pirmiausia ryte neįmanoma nuo kokių 4 val. miegot, nes čirškia nežmoniškai. Antra - apvaro visas sienas ir grindis ne tik moliu kur neša, bet ir š... Trečia - vasarą katė balkone būna ir taikos į jas, gaudo, bijau kad neiškristų begaudydama iš 8 aukšto, ir beja jau vieną buvo pagavus, spėjau vos atimti
Aš tai kaip jos lipdyt lizdus ima, ant kokio ilgo koto ties ta vieta pakabinu šiukšlių maišą tuščią, jis juda nuo vėjo ir jos bijo skristi.
Aš tai kaip jos lipdyt lizdus ima, ant kokio ilgo koto ties ta vieta pakabinu šiukšlių maišą tuščią, jis juda nuo vėjo ir jos bijo skristi.
Ne, pirmais metai tai vargom labai, kol nedengdavom, kiek beišardai lizdą, tiek ryte pabudęs randi vėl naują beveik suneštą Dabar išvis neleidžiu
pas mus kol kas nauju nesuka tik zvirbliu daug kazkaip i balkona atskrenda
Aš irgi visai nenoriu, kad kregždės lizdus apie mano stogą suktų. O jos kiekvienais metais vis bando tą padaryti Numušam, neleidžiam lizdo susukti, o jos vėl iš pradžių pradeda. Nesupranta, matyt, kad geriau skirstų į kitus namus -juk tiek belaukiančių yra
Gal kas praktinį patarimą galėtų duoti, kaip jas išvyti? Gal pastogę kokia chemija reiktų nutepti? Nežinot, ar yra "vaistų" nuo kregždžių lizdų?
Gal kas praktinį patarimą galėtų duoti, kaip jas išvyti? Gal pastogę kokia chemija reiktų nutepti? Nežinot, ar yra "vaistų" nuo kregždžių lizdų?
Audry, tinklelį uždėk palei kampus mes sakėm uždėsim, ale kad ir taip nėr tų kregždžių
Yra tikrai kažkoks purškiklis pirkti, esu girdėjus, kad purškia.
purskiklis nuo kregzdziu? kur tokio ieskot? nors man labiau reikia purskiklio nuo voru