Mes keliamės gyvent į naują butą... o ten laukia net penki kregždžių lizdai keturi balkone ir vienas prie lango kai vieną pamačiau tai širdy apsidžiaugiau, laimingi namai galvoju bet kai pasirodė dar keturi, tai jau neabejoju, kad kai išskris reikės naikinti...
Na kregždes aš tikrai toleruodavau, padėdavom po lizdu laikraščių ir vis pakeisdavom, bet dabar kita problema, balandžiai Pavasarį pražioplinau, spėjo susukt ir kiaušinius padėt, tai leidau perėt, nespėjau valyt, dergė kur tik netingėjo. Jau užaugino ta balandžiuką, išskrido, tai vėl sumąstė, kad gerai yra, suka toliau lizdus, išardau, tai vis pakeičia vietą ir trinasi apie tą balkoną mūsų, nebežinau ko griebtis jau
QUOTE(ambicija @ 2012 07 10, 13:03)
Na kregždes aš tikrai toleruodavau, padėdavom po lizdu laikraščių ir vis pakeisdavom, bet dabar kita problema, balandžiai Pavasarį pražioplinau, spėjo susukt ir kiaušinius padėt, tai leidau perėt, nespėjau valyt, dergė kur tik netingėjo. Jau užaugino ta balandžiuką, išskrido, tai vėl sumąstė, kad gerai yra, suka toliau lizdus, išardau, tai vis pakeičia vietą ir trinasi apie tą balkoną mūsų, nebežinau ko griebtis jau
pas mus buvo ta pati situacija, vieną kartą grįžę iš kelionės radom balandę su kiaušiniais, tai leidau išsiperėt daugiau niekada gyvenime to neleisčiau, į ką jie pavertė mano balkoną o paskum kelis metus vis trynėsi mūsų balkone ir atkakliai bandė susisukti lizdą. Bet Thomas Philips parduotuvėj nusipirkom plastmasinę varną ir pritvirtinom balkone, tai balandžiai ilgą laiką neskrido. Vėliau matyt suprato, kad varna netikra, tai kartais atskrenda patupėt,bet labai retai, ir lizdo nebandė daugiau sukt
QUOTE(Tutti @ 2012 07 10, 14:25)
pas mus buvo ta pati situacija, vieną kartą grįžę iš kelionės radom balandę su kiaušiniais, tai leidau išsiperėt daugiau niekada gyvenime to neleisčiau, į ką jie pavertė mano balkoną o paskum kelis metus vis trynėsi mūsų balkone ir atkakliai bandė susisukti lizdą. Bet Thomas Philips parduotuvėj nusipirkom plastmasinę varną ir pritvirtinom balkone, tai balandžiai ilgą laiką neskrido. Vėliau matyt suprato, kad varna netikra, tai kartais atskrenda patupėt,bet labai retai, ir lizdo nebandė daugiau sukt
Jau padėjo kiaušą ir vėl Galiu pamiršt, kad turiu balkoną
QUOTE(ambicija @ 2012 07 11, 11:44)
as irgi pamirsau, pas mane ,,antines,, kregzdes gyvena ) i balkona iseinu, tik geles palaistyti... pasedeti, kavos isgerti- be sansu
QUOTE(ambicija @ 2012 07 11, 11:44)
O tai nenorit pavasari kokias bambukines zaliuzes pasikabinti? Oras vaiksto, bet uzsidengia... Nebrangios, o per metus-kitus turetu suprasti, kad pas jus vietos nera jiems... Gal vasarai pavyktu ir nusiimti...
Gal ir smagu gyventi su pauksciukais, bet as pavasari kai pamaciau kad balkone kazko kregzdutes suka ratais ir ant krasto sienos atsirado keli molio burbuliukai..pasidariau acto ir vandens tirpaliuka ir papurskiau juo siena..tikriausiai kvapas nepatiko ir daugiau moliuko nenese i balkona..
o jeigu jau susuko lizda tai negriaukit..negalima..taip..
pas mus ne taip "romantiškai" - pas mus balandžiai Suprantu, kad geriausia panaikinti galimybę jiems nutūpti - bet tai ne taip lengva. Gal yra kokių, pvz., ultragarso prietaisų ar pn. dalykų, kad juos baidytų? Erelio klyksmas nelabai gal tinka - kaimynai būtų nepatenkinti
mes i bendro naudojimo balkona susidejome groteles - pro jas balandziai nepralenda- balkone svaru, ramu, bet kai kurie kaimynai - paukstuku myletojai skundesi, kad mes ziauriai su tom grotelemis, nes iprate balandziai atsimusdavo i jas - buvo iprate be kliuciu iskristi
QUOTE(Mellynake @ 2012 07 18, 14:49)
Na jau, na jau... jokių čia sentimentų Šiukšlynas ir smarvė, kregždės man visas gėles apteršė vieną vasarą, tai kitą pavasarį nudaužiau naują lizdą be ceremonijų, o kai radau balandžių kiaušinį, tai suėmiau servetėle ir skrido jis lauk ant žolytės. Jokiais ten prietarais netikiu, jokių nelaimių neprisišaukiau. Dabar vėl akylai saugau, kad neįsitaisytų nei balandžiai, nei kregždės. Stiklinti balkono nenoriu, nes turim nuostabų vaizdą, grotelių irgi nenoriu, tai išgirdau patarimą - virš balkono krašto įstrižai ar kryžmai ištiesti permatomą virvę, liaudiškai "žilką", kad tie šlykštynės negalėtų įskristi. Labai smulkiai "grotuoti" nereikia, jiems jau vis tiek bus sunku laisvai įlėkti.
Zinokit, tos kregzdes jau taip ikirejo.Labai tersia balkona.Celafano juosteles nepadeda. Cia ivairiu budu mineta, o as pabandysiu su dukrytes vejo maluneliu.Ziesiu kaip iseis:)Informuosiu:)
Pas mane balkone 2 lizdai. Patys paukščiukai mieli, netrugdo gyvent, bet mėgsta gerai atlikti gamtos reikalus net negaliu balkono apvalyt net truputį, jos taip manęs bijo manau rudenį, kai išskris, galėsiu normaliai išvalyti nuo išmatų o kitą pavasarį/vasarą kažką paklot tose vietose, kur jų WC