Įkraunama...
Įkraunama...

Lapkritinukai

QUOTE(VAri @ 2012 01 15, 23:48)
jovka  4u.gif 
Kaip kitos darot? Gal kas turi "pašikniukus"? Pasiteisina su mūsiškiais jau?

maniškis pernai čiuožė su pripučiamu ratu...mums jis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir čiuožia ne per greitai, ir laikytis patogu...ir neužsigauna, jei su kitais vaikais susiduria...ir nebaisu, kad nukris ar apsivers...
Atsakyti
QUOTE(Vilika @ 2012 01 16, 12:32)
maniškis pernai čiuožė su pripučiamu ratu...mums jis  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  ir čiuožia ne per greitai, ir laikytis patogu...ir neužsigauna, jei su kitais vaikais susiduria...ir nebaisu, kad nukris ar apsivers...

Maniškė irgi pernai su pripučiamu čiuožė. Man jis 100kart patogesnis, nei rogės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2012 01 16, 10:56)
o kitai pavyko ją įkalbėt įsižiot.

ir pati laikė pravira burna?
ar reikėjo kazkaip laikyt?

o del rogiu, jo, man rodos nepatogu su jais nuo kalniuko ciuozti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sūpynės @ 2012 01 16, 13:49)
ir pati laikė pravira burna?
ar reikėjo kazkaip laikyt?

o del rogiu, jo, man rodos nepatogu su jais nuo kalniuko ciuozti ax.gif

Pati laikė. Gydytoja tik jai vis primindavo, kad neįkąstų.
Atsakyti
QUOTE(VAri @ 2012 01 15, 23:48)
jovka  4u.gif 
bet jeigu ir ne, šiuolaikinė medicina gali tai smarkiai kompensuoti, tik svarbu nesnausti
Mes džiaugiamės neatsidžiaugiam sniegu visi  wub.gif  Su Maja eit į lauką jau į tas balas net prasmės didelės nemačiau kurį laiką. Na, kad taip tiesiog, išeit pasivaikščiot. Vis sugalvodavau kokį nors "reikalą", nes "tuo pačiu ir per lauką pereisim". O dabar - vienas malonumas. Dalinuosi kokia patenkinta lauke vaikas. Jau taaaaaip laukė sniego vaikas, kiekvieną kuklią snaigę skaičiuodavo ir še tau - pagaliau kiek laimės.

Kaip jūsų vaikai? Džiaugiasi sniegu? Galvoju, gal kokias didesnes roges nupirkt, kad galėtume dviese su ja nuo kalniukų važinėtis, nes kol kas vieną bijau paleist. Kaip kitos darot? Gal kas turi "pašikniukus"? Pasiteisina su mūsiškiais jau?

Maniskis irig be galo laimingas sniega pamates. Atsibunda ryte ir lekia ziureti ar dar neistirpo biggrin.gif

Savaitgali nuvarem 'ant' savo zemes prie Traku, tai braidem iki negalejimo, kol pamaciau, kad mano vaikas sedi sniege ir snaudzia doh.gif

QUOTE(Sūpynės @ 2012 01 16, 09:39)
sveikos
maniske irgi dziaugiasi sniegu biggrin.gif
del dantu tai Majai 2 kruminukus reik taisyt
del sedacijos tai dar nezinau, turbut vietoj gydytoja ziures
siaip Maja leidziasi but apziurinejama

o del dantu sugedimo tai be abejo didziausia kalte yra mano
praeita ziema mes visai nevalem blush2.gif  doh.gif

Maja jau senokai darze buvo, laikom namuose, nes adenoidai padideje, dar palyginus nelabai dideli, tai kiek imanoma laikysiu namuose (priklausomai nuo mociuciu malones)

As manau, kad dar ir genetika dantims itakos turi... Mes siaip irgi neypac uoliai valom dantis, taip 'kaip papuola' ... blush2.gif Kol kas tfu tfu tfu, viskas ok

__

Mes labai dziaugiames darzu. Rytoj varau i susitikima apie Kajaus pazanga suzinoti, bet as ir be susitikimo matau kiek visko jis ismokes ir koks savarankiskas tapes (apsirengia apatinius, kojines, dzinsus, striuke, batus... Tik per galva velkami rubai dar su pagalba), tai pries darziuka jau MB arba as lepinames kava, o vaikas sau pats rengiasi wub.gif
Tik va su baime laukiu kaip visam tam riekalui atsilieps seses atsiradimas... doh.gif
Darziuke padaugejo dar vaikuciu, bet ir papildoma darbuotoja jau ateina maciau, tai smagu - Kajus nebe maziausias biggrin.gif thumbup.gif
Tiesa, mano vaikas padejo be galo dometis zemelapiais... Ar yra tarp musud ar tokiu geografu? g.gif Ant lapo piesia zemelapius (keliai smeliniai, ezerai, upse, zali plotai, tada Iceland - zydra... zodziu kaip is lektuvo skrydzio). Tai galvoju kaip cia jam paskatinus ta domejimasi...Gal koki zemelapi jam dideli ant sienos isklijuoti, nupirkti SAVO zemelapiu..? Reik pasidometi kas per do polinkis idomus toks g.gif
Atsakyti
O tą pripučiamą ratą kur pirkt? Kas gal nuorodą galit duoti kaip jis atrodo?
O gal dar kokią nors žieminę "techniką" naudojat? Štai pvz mačiau sniego kastuvus vaikams, bet pagalvojau - o ko paprastas kastuvas ilga rankena netiktų?

O bet tačiau noriu pabrėžti, kad rogutės vis tiek patogu - įsodinai vaiką ir tempi thumbup.gif Greičiau, lėčiau...

MR, mums darželis irgi gėris. Mergina nuolat reikalauja ją ten vesti (kai neina).

O šiaip buvau užmačius tapetų - žemėlapių idėjų vaikokambarys.lt Kažkoks vienas buvo įstrigęs, labai spalvotas ir pilnas gyvūnų, kurie tose vietose gyvena, paveikslėlių.
Atspausdinčiau juodai baltą žemėlapį, gal išdidintą pvz. jūsų rajono, Europos, Lietuvos konturą duočiau ir tegul piešia vidun. Gaublį pirkit thumbup.gif Yra pirkti gaublių - ant kurių su kreida galima piešti. Arba pasidaryti tokį gaublį patiems, nudažius su kreidos lentos dažais (mėlyni turėtų būti wow), šalia turėti "normalų" gaublį ir tegul perpiešia. Dar galima piešti kas kur gyvena. Paieškok, manau, kad pasaulio pažinimo knygose vaikams turėtų būti vaikams suprantamų žemėlapių.
Žodžiu, puiku, kai kažkuo domisi thumbup.gif

Maja dabar raidėmis visai domisi, daug kalba, pasakoja, o kas smagiausia - fiziškai išsivystė ir pasivijo bendraamžius. Buvom kaimynės gimtadienyje, tai žaidimų kambaryje kabarojosi į patį palubį su vyresniais doh.gif Gal valandą sėdėjau sustingus, kol pripratau. Jos bendraamžiai taip aukštai net nelipo nei vienas.
Na ir žinoma žaidimai su šunimis. Vyresnysis nelabai, o mažiukas labai meiliai žaidžia kartu. Jau tokie draugeliai draugeliai wub.gif Rytais sveikinasi. Maja keliasi ir eina jo apsikabinti wub.gif . JEigu šunys įsisiunta, eina jų ramint. Vieną kartą net pavyko. Nubėgo į kitą kambarį ir labai ryžtingai "a ką šia dalot!" . Matyt sobakos nesitikėjo ir apsiramino abu. Gaila, kad nenoriu vargt, tai kitą savaitgalį nesivešiu į parodas, o jai ten tooookia atrakcija.
Atsakyti
Va kaip atrodo tos pripuciamos rogutės.
user posted image

Šiaip tai jų yra įvairių. Mes kur turim, tai viena pailg dvivietė, kita tokia apvali. Toj dvivietėj ir su mamyte galėtų kartu leistis. 4u.gif Pirkom tai senukuose prieš kelis metus. Pernai jau ir Gustė su juo leidos, labai patiko, nors ir su rogėm viena buvom paleidę. blush2.gif

O kas dėl paprastų rogių, tai jos lygumoj patogios, bet ant kalnų patogiau pripučiamos 4u.gif (nors jau mums biggrin.gif )

Dėl kastuvo, tai duosiu aš saviškei paprastą ilga rankena ir bus gerai.

MR, Vari, Smagu kad jūsų vaikams patinka daržiuke. 4u.gif Pavydžiu jums baltai, norėčiau, kad ir maniškei patiktų. Deja ji ne iš tų vaikų. Nors gal kai sirgtų ir pasilgtų to daržo, nežinau, nesirgo dar nuo rugsėjo tfiu tfiu
Atsakyti
kaip faina jums del sniego.

man tai vis delto isrove ta protini.

viena kol kas...))) su vietine narkoze.

o del nikitos tai jauciu gal irgi uzsaldytu jei taisytu...
kol kas nera skyluciu.

mes tai valomes pora kart per diena su weleda pasta be fluoro..

kazkaip paskaiciau apie fluora, kad nesveikia.
tai ziuresiu kaip ir kada tie dantys ges.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuha: 17 sausio 2012 - 00:43
Kas link dantu prieziuros tai as esu isitikinus, kad pirmiausia viska lemia genetika. Jei dantys stiprus, valyk, nevales, jie tokie ir bus. Jei jie silpni - tada be prieziuros niekur nedingsi. Nes kazkiek vis vien padeda juos islaikyt sveikesnius.

Roges -geris, ir nuo kalno ir siaip vaika paveziot smile.gif , o ir mamai visai nieko nuo kalno nuvaziuot, ypac kai mamos uzpakalis vis dar telpa i tarybines paprastas rogutes lotuliukas.gif

Mes laikomes puikiai, augam kitaip sakant tystam lotuliukas.gif , Dalia 5 men tokio ugio kaip Laima 1 metuku lotuliukas.gif .

Darzas-geris, bet as po triju dienu darze ir menesio namie, kuris baigesi Dalios bronchitu ir antibiotikais (Algirdas per 16 m 1 kart gaves antibus, Laima-dar nezino kas tai), atidejau darza, kazkuriam laikui lotuliukas.gif . Man ir namie smagu su sveikom panom mirksiukas.gif Nors Laima puikiai zino kas tas darzas, jai labai patiko ir ji praeidama pro darza prasosi ten vedama, bet mama nepasirengus jam kol kas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EDELVEISA: 17 sausio 2012 - 07:48
Sveikos 4u.gif
Mano Ieva vel serga. si karta stomatitu. Mazasis persirgo gan lengvai, o Ieva mazike nesirgo, tai dabar pasigavo is brolio. tik jai tai jau labai sunkiai. visa savaite labai auksta temperatura, ir ta burnyte labai smarkiai kencia. Dantenos labai istinusios, daug kraujosruvu, liezuvis visas nusetas puslelem. jau lyg pries kelias dienas i geraja puse buvo pradeje eiti, bet siandien vel temperatura soktelejo, ir jau net lupos ispiltos tom puslelem. Ir labai skauda jai, net nakti verkia. Su valgymu prasta is vis situacija, dar gerai kad bent geria. Tepliojam visokiu biesu, ir skalaujam bet kaip gydytoja sake, kuo vyresnis vaikas, tuo sunkesnes tos kudikiskos ligos. Greiciau jau baigtusi, nes nusikamavusi visai mano mergaite verysad.gif
Kovo men isvaziuoju su visais trim i Palangos sanatorija. Neisivaizduoju kaip as viena su maziais susitvarkysiu proceduru metu, bet tikiuos geru rezultatu biggrin.gif
Atsakyti
Vakare, sveikatytės Ievutei 4u.gif 4u.gif
O kas dėl stomatito, tai pirmą kart girdžiu, kad čia kūdikių liga blush2.gif Maniškės nesirgo, bet gal ir nebesusirgs, kaip sakant viltis...

EDELVEISA, gaila, kad nepasisekė su daržu, bet geriau tegul neserga, o ateis laikas ir eis į daržą, jei ne į daržą, tai į mokyklą tikrai eis biggrin.gif

O va sniegas, tai gėris mano panelėm. 4u.gif Pasak Gustės, kai pataisė sniego malūną, tai dėl to dabar ir sninga. biggrin.gif Grįžtam iš daržo ir į lauką su rogėm, dar labai faina atrakcija - voliotis po sniegą.
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2012 01 25, 11:57)
EDELVEISA, gaila, kad nepasisekė su daržu, bet geriau tegul neserga, o ateis laikas ir eis į daržą, jei ne į daržą, tai į mokyklą tikrai eis  biggrin.gif

drinks_cheers.gif , ms nuo rudens leisim i baleta ja (tik del laikysenos, tikrai nesiruosiu is jos balerina daryt), dar tai kvan do noriu ja paleist, tai veiklos uzteks mums, nesiparinu del darzo.
Atsakyti