Įkraunama...
Įkraunama...

Lapkritinukai

QUOTE(kuha @ 2011 12 20, 18:19)
su artejanciom sventem!!!

norejau paklausti ar lietuvoje taiso protinius dantis. gal kas zino.
gyd.  man sako jie ten taip toli, nepasieki taisymui...
gal nusisneka...
pas mane skylute , taisyt netaiso cia... siuncia rauti...ir dar sako.... rauk visus... tada.
uzsirasaiau i ligonine.. nes noriu tada su pilna narkoze...

vos infrakto negavau...
sakau gal reik skrist i lietuva...

Paprastai tai taip ir pas mus siulo raut, bet kai mano dantys prasti mano dantiste man juos taise.
Atsakyti
QUOTE(kuha @ 2011 12 20, 18:19)
su artejanciom sventem!!!

norejau paklausti ar lietuvoje taiso protinius dantis. gal kas zino.
gyd.  man sako jie ten taip toli, nepasieki taisymui...
gal nusisneka...
pas mane skylute , taisyt netaiso cia... siuncia rauti...ir dar sako.... rauk visus... tada.
uzsirasaiau i ligonine.. nes noriu tada su pilna narkoze...

vos infrakto negavau...
sakau gal reik skrist i lietuva...

...o mano vienas protinis taisytas... gal cia nuo dantistes priklauso: kuri moka-taiso, nemoka-rauna lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
kuha, mano visi 4 protiniai dantys taisyti,nei viena gyd. net pasiule rauti unsure.gif
Atsakyti
matai kaip skirtingai...net nezinau.. uzsirasiau i ligonine (jei raus tai tik su narkoze tada) ... , bet dar ten paklausiu ar tikrai negali sutaisyti...
cia kam nesakau..tai visi stebisi, kad pas mane dar tie protiniai dantys dar yra...
kaip juos cia taip israuna ir viskas net nezinau...

Atsakyti
Sveikinu su sventemis lapkritinukus wub.gif 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Ne visi siūlo rauti tikrai. Jeigu viename tik skylutė, tikrai galima sutaisyti.
Šiaip yra dar viena nuomonė, galvojant apie senatvę, įvertinus savo dantų polinkį gesti ir t.t. protinius dantis kaip tik stengtis išsaugoti, nes būtent už jų labai gerai "kabinasi" protezai. Tai juos saugoti prasmės yra. Tuo labiau, kad tai yra operacija, o operacija, kaip bet kokia intervencija nėra gerai ir sveika. Plius viršutiniai dar dar, o apatiniams specialiai daromas rentgenas, nes jie linkę būti kaip nors kreivai išaugę, juos raunant gali žandikaulis patrupėti, dėl išrautų protinių gali apskritai išplonėti apatinis žandikaulis, todėl ir papildus specialius po to siūlo dažnai pagerti.

Žodžiu, rauti juos yra labai populiaru ir kartais nėra kitos išeities. Pvz. maniškiai viršutiniai yra išrauti, o apatiniai laukia savo eilės, nes irgi nutrupėję jau smarkiai ir iki galo neišdygę, todėl ir genda, nes dantenos juos apgaubusios yra blablabla. Beeeet... nu gąsdina tai jau tikrai. Ypač kad jau du išrauti, tai jausmelis nikoks nikoks buvo virš savaitės. O jeigu visus keturis vienu metu....... omg.. ž
Kita vertus, jie linkę gesti ir smarkiai, greitai, todėl gali užkrėsti ir likusius.. daug pliusų ir minusų ir juos reiktų apsvarstyti visus.

vuo kiek išsiplėčiau

SU ŠVENTĖMIS visas 4u.gif
Pas mus šeimoje Kalėdinė laimė - sesuo laukiasi. Dar nedaug laiko labai. Rugpjūtį nusimato, bet taip tikiu, kad bus ok viskas. Ir nuo Majos dar pakankamai nedaug amžiumi skirsis, bus nepilnai 4 metai, galės augti kartu wub.gif Visus geresnius Majos daiktus laikiau ir saugojau sesės būsimam vaikui, vo, dabar viską panaudos. Žodžiu jėga.

O mažiau džiaugsminga, bet netragiška ir netgi palengvėjimas šioks toks, po nestambaus, bet įgrisusio konfliktinio įvykio su vyru gyvenam atskirai jau kuris laikas. Tai pradžioj su raminamais padraugaudavau, bet darbų turiu marias, su draugų pagalba susitvarkau puikiai pati viską. Žodžiu, gyvenimas tęsiasi tik malonus priedas - grįžus namo taika ir ramybė pasitinka, nes kokią nuotaiką susikuriu, tokia ir būna.

Ir mūsų mažius debiutavo parodoj, labai gerai pasirodė, teisėjai išgyrė, veisėjai patinka, po naujų metų jau pradėsim kinkyti ir nuo pavasario laukia mūsų varžybos, jau tryse dalyvausim. Darbe sėkmės tokios švelnios ir malonios, kai penktokiukai per kalėdinį renginį, išgirdę mano pavardę pradeda šaukt, plot, trypt, žodžiu, ovacijas kelt... tai taip gera pasidaro. Plius kai neramiausi berniukai klausinėja "o ką mes po naujų metų mokysimės" ir kai atsakau, kad ruošimės gegužę eit į lauką piešt, bet iki tol reikia šio bei to išmokti piešime, kai jie pradeda akim žybsėt sužavėti ir vos ne tuoj pat bando priverst praleist tą laisvą šventinę-pramoginę pamoką, nesgi reikia MOKYTIS piešti..... nu žodžiu, ko ne sėkmė?

Oj, čia toks trumpas prisidavimas išėjo "kaip mes gyvename" ax.gif

p.s. kaip jūsų vaikai į "Kalėdų senio reikalą" reagavo? Maja kiek sutrikus buvo. Nes senis gi be galvos, tas dovanas per kelias vietas išbarstė, tai bandė visas dovanas sau priskirt kažkuriuo momentu :hihi:
Atsakyti
Su Sventem visus lapkritinukus ir ju mamytes ir mes sveikinam 4u.gif Dvasines Ramybes, kurios joms truksta, daug vaiku sypseneliu, juoko, ir visokios kitokios palaimos jums linkim smile.gif
Vari, stiprybes 4u.gif
Tik musu sventes kaip praeitais metais namie, nes abu maziai serga. Nebezinau ka cia su tuo darzeliu daryt, paeina kelias dienas ir serga. Ieva dar lengviau, o mazius is paskos jos, bet visad daug stipriau.
Mano Ieva suzaveta seniu liko (cia darzelyje), bet ant keliu sestis nelabai norejo kai fotkintis reikejo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ^Vakarė^: 27 gruodžio 2011 - 00:50
VAri, linkiu, kad ta jusu namine situacija kuo greiciau nusistovetu taip, kaip tau ir Majai geriausiai 4u.gif

Visas su praejusiom ir dar ateinancia (ar ateinanciom, jei yra staciatikiu ir pan. 4u.gif )

As tai chebryte is Siauliu susikvieciau cia - labai smagu buvo. Mano kalakuto debiutas ivyko - likom visi (as tame tarpe biggrin.gif ) maloniai nustebinti mano kulinariniais sugebejimais lotuliukas.gif Vis tik mokytis, mokytis ir dar karta mokytis zmogui gyvenime tikria reikia iki pat mirties... Visas google man padejo ta daryti savaite iki Kaledu. Dariau BUTTER HERB ROASTED TURKEY with GRAVY. Tai ir filmukus ziurejau youtube'j ir receptus nagrinejau - strategavau kaip reikiant. Nu bet vertejo, vajej vajej koks skonis gavosi... thumbup.gif 6 zmones sutarsem beveik 5,5 kg kalakuta blush2.gif Dar visokiu garnyriuku sugebejau pasidaryti pilva besinesiodama, bet uztat vakar uzverciau kojas ir visa dienele lovoj praleidau doh.gif

Mano vaikas uzjuryje pas Kaledu seni irgi ant keliu nesedo schmoll.gif Sake pareikalavo dovanos - GUN! blush2.gif doh.gif Ir pasitrauke is eiles (cia pas juos kur prekybcentriuose buna tie pasisedejimai su kaledu seniais). Namie, aisku, nezinojo kurion pusen mestis, visiems padejo lupti dovanas, susikroves savo karuti man demonstravo ir aiskino kaip tetis viska tures namo parvezti (uzuojauta teciui biggrin.gif ).

Toks va trumpas mano reportazas po svenciu... iki 30 d. liko man 'pasiilseti' nuo vyru.
Namie tvarka, svara - neiprastas reiskinys ir visa tai tarsi akis bado ir kasdien primena, kad NERA mano vaiko salia... Nu liudna, geriau jau lai buna bardakas istisai, bet zuikis aplink kad strakaliotu... wub.gif
Atsakyti
Su šventėm visas mamytes ir lapkritinukus. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(VAri @ 2011 12 25, 18:30)

p.s. kaip jūsų vaikai į "Kalėdų senio reikalą" reagavo? Maja kiek sutrikus buvo. Nes senis gi be galvos, tas dovanas per kelias vietas išbarstė, tai bandė visas dovanas sau priskirt kažkuriuo momentu :hihi:

Mano mažiukės reakcija į senį buvo nereali. Kai tik atėjo senis stovėjo išpūtus akis, net nemirksėdama jį sekiojo akim. Girdėjau, kaip kitos mamos net šnibždėjo pažiūrėkit kokia bitutės reakcija (maniškė buvo bitė). O va paskui ant kelių irgi seniui nesėdo.
Dar vaikai buvo paruošę kelis eilėraštukus, tai maniškė vidury pasirodymo sumąstė pailsėt (pasilenkė, pritūpė ir susidėjo rankas ant kelių), tokioj pozoj ji sau ramiai stovėjo.
Atsakyti
sveikos
buvau pametus tema
galvojau lapkritinukai (tiksliau mamos) visai nebendrauja

mes gyvenam puse velnio
tik darzelis deja nelabai tinka Majai, vis ligos puola
dabar turi sunkia sloga, siaip sloga yra nuolatine drauge, pagerejus bandysiu vesti pas lor'a ziuret ar ner adenoidu
ir bandysiu pas dantista, eisim i Zalgirio klinika
kazkaip visi draugai savo vaikus veda
tai is pradziu ten buna konsultacija, per kuria ziurima situacija ir skiriamas gydymas

dar labai laukiu vasaros, noriu atostogu, pageidautina kur uzsieny tongue.gif

sekmes ir sveikatos visiems lakritinukams

Atsakyti
Su artejanciais Naujais visas ir visus !!!!
Atsakyti
su artejanciais metais visus, visus..

savo maza paguldziau pietu 4, jei iki 7 vakaro ismiegos...
gal ir iki 12 istemps...

sekmingu ir vaisingu 2012!!!
Atsakyti