Įkraunama...
Įkraunama...

Lapkritinukai

QUOTE(^Vakarė^ @ 2012 09 01, 16:00)
Gerai, gerai, sutinku su jumis  biggrin.gif
ir as panasiai galvoju, ir taip aisku, kad kiekvienu atveju ir elgiamasi skirtingai, labai daug priklauso ir nuo vaiko, o jie visi skirtingi.
Bet vis tiek as esu uz tai kad geriau leist vaika i mokykla 6m10men, nei 7m10men  tongue.gif

Ar jauciasi mamkos jums kad rugsejo 1 siandien?
Man tai jau nebesijaucia......, siandien vyresnysis pasake, kad su mumis i kavine neis kartu, kad jam rugsejo 1 ir jis nori su draugais eiti, o ne su tevais.....  unsure.gif

Na ir tegu eina su draugais smile.gif Paleisk jau ji nuo savo sijono smile.gif
Papildyta:
QUOTE(^Vakarė^ @ 2012 09 01, 16:00)
Bet vis tiek as esu uz tai kad geriau leist vaika i mokykla 6m10men, nei 7m10men  tongue.gif

O as manau, kad taigeriausia galetu nuspresti kiekvieno vaiko atveju testas smile.gif Kuris parodytu, kiek tas vaikas yra pasiruoses tiek psichologiskai, tiek kitom prasmem. Ir jei jau leidziama isleisti vaika metais ankciau, tai kodel neleist vaikui i mokykla eit metais veliau. Ypac kas liecia vaikus gimusius lapkricio-gruodzio menesiais, kuo jie skiriasi, nuo gimusiu uz menesio, ar net keliu dienu sausi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EDELVEISA: 01 rugsėjo 2012 - 14:33
QUOTE(^Vakarė^ @ 2012 09 01, 15:00)

O kodėl geriau? Koks gerumas būt jauniausiu klasėj?
Per metus žinios, įgūdžiai stipriai patobulėja. Kodėl ankčiau pradėt mokytis galima, o vėliau ne?
Kiekvienas vaikas individualus ir turėtų būt galimybė rinktis.
Atsakyti
http://www.lrytas.lt...-laikysenos.htm
Atsakyti
Sveikos,

Tylu čia niekas gal nesilanko. 4u.gif

Kaip sekas daržely po atostogų. Mano pupa, tai daržely valgyt pradėjo thumbup.gif Bet vis tiek pasirodo yra viena iš mažiausių ir smulkiausių.
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2012 09 01, 15:00)
O kodėl geriau? Koks gerumas būt jauniausiu klasėj?

vyriausiu klasėj būti irgi menkas malonumas.

Grantui darželyje puikiai sekasi. Norei eina, žaidžia, būna...Sese rūpinasi, nuvedam į darželį kartu, kartu pasiimti einam. Veda už rankytės. Kolkas neatsibodo dar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 12 rugsėjo 2012 - 15:09
QUOTE(airv @ 2012 09 12, 17:01)

Kodel?
Mano sunus vyriausias klaseje, kol kas nesiskunde del to.

Dar i ta tema, visi fiziniai normatyvai yra parinkti pagal amziu. Vaikysteje, paauglysteje amzius labai duoda savo, del to jaunesniam metais vaikui, gali but sunkoka atlikt normatyvus, o jei jis dar mazesnis ugiu (kaip kad mano Laima) ar silpnesnes sveikatos, visad kuno kulturos pamokose bus paskutinis, va cia tai jau tikrai menkas malonumas.
O ir apie branda lytine nepamrskim...

As manau amziaus limitas yra nustatytas nu ne siaip sau, del kazkokiu priezasciu gi pakeite sistema, ir leidziama ne be nuo 6 m kaip anksciau, o nuo 7 m.

Atsakyti
QUOTE(airv @ 2012 09 12, 16:01)

Grantui darželyje puikiai sekasi. Norei eina, žaidžia, būna...Sese rūpinasi, nuvedam į darželį kartu, kartu pasiimti einam. Veda už rankytės. Kolkas neatsibodo dar.

Mano vyresnioji iki šiol visad džiaugėsi, kad yra vyriausia iš mergaičių (vienas berniukas buvo už ją 2 dienom vyresni smile.gif ), dabar kolkas neaišku kada kas gimę. smile.gif

Smagu, kad patinka, mano gražuolė, tai vis verslo planus kuria (pinigėlius sakė galim uždirbti aš arba tėtis, o kitas tegul lieka namie ir ją prižiūri), kad nereiktų eit į darželį. doh.gif
Atsakyti
Edelveisa, aš pati buvau viena iš vyriausių klasėje ir man labai nepatiko dėl daugybės priežasčių smile.gif

Jovka, nu neblogai sugalvota smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2012 09 13, 12:17)
Edelveisa, aš pati buvau viena iš vyriausių klasėje ir man labai nepatiko dėl daugybės priežasčių smile.gif

Bet nemanau, kad blogiau, nei but jauniausiu smile.gif . Vel gi viskas ir nuo vaiko, aplinkybiu priklauso smile.gif . Bet manau viskas turi but savo laiku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2012 09 13, 11:17)

Na nežinau kas konkrečiai tau nepatiko, bet gal tos priežastys buvo visai ne dėl to, kad buvai vyriausia klasėje. Jei būtum buvus jauniausia gal būtų buvę dar blogiau.

Bet iš tikrųjų kiekvienu konkrečiu atveju reikia žiūrėti tikrai vaikas vaikui nelygu. Vakar buvau Gustės darželio susirinkime, tai pasirodo ji didžiausia aktyvistė grupėj (nors viena iš jaunesnių). Pirma puola apie daržoves kalbėt, pirma eilėraščius sakyt. Nu vienu žodžiu, pačiai dar sunku tuo patikėt. O va Aistė buvo visiška jos priešingybė, tai ją anksčiau į mokyklą išleidus būtų labai sunku ne tiek dėl moklso, kike dėl bendravimo su bendraamžiais 4u.gif
Atsakyti
Apie amžių kalbate tai irgi pasisakysiu nesusilaikiau smile.gif
Mokykloje, univere visad buvau jauniausia (pradėjau 5 ir suėjo rudenį 6) niekad nesigailėjau patiko visur būti jauniausia, o ir mokiausi visad gerai problemų nebuvo, ir dukrą norėjau 5 jau leisti, bet PPT pažymos reikėjo, ne taip kaip anksčiau paprastai dabar, tai nepavyko priduoti tongue.gif (mama despotė doh.gif)
Aš už tai kad reikia vaikams veiklos visad (patinka mintis kad jie patys dar nežino ko jie nori ir mes turim juos pastūmėti) kad ir dabar lanko fortepijono klasę pernai sunku buvo, bet įsivažiuoja ir pasirodymai atperka mokslo sunkumus patenkinta pati kai gali seneliams pagroti.
Aišku kiekviena savo vaikui norim tik geriausio bet va mažoji lėtesnė ir ramesnė, ir smulkesnė nei dičkė, lyginant su bendraamžiais, bet aš net minties neturiu leisti vėliau tik kaip priklauso 6 ir sueis mokykloje jau 7m tegul "stiebiasi" prie kitų, o ne vietoje stovi.

va dar pasirodysiu prie to pačio jau senai besivaidenom

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zaiza @ 2012 09 14, 22:54)

Aišku kiekviena savo vaikui norim tik geriausio bet va mažoji lėtesnė ir ramesnė, ir smulkesnė nei dičkė, lyginant su bendraamžiais, bet aš net minties neturiu leisti vėliau tik kaip priklauso 6 ir sueis mokykloje jau 7m tegul "stiebiasi" prie kitų, o ne vietoje stovi.

Va ir as tos pacios nuomones drinks_cheers.gif

Kokios dideles panos, svetimi vaikai taip greitai auga smile.gif
O pamenu, kai jums su mazaja artejo operacija, ir dar dabar pamenu kaip rasei, kaip maziukei blogai su akytem, kaip nebemato. Viskas atrodo buvo taip neseniai, visos tada su viltim laukem tavo pasirodymo cia su gerom ziniom. Dziugu dabar matyti tavo maze, kai jau viskas gerai. Kaip dabar jums su akytem?
Atsakyti