QUOTE(^Vakarė^ @ 2012 08 31, 01:15)
As ir nesakau, kad ju vaikai kvailesni, tik sakau, kad ju toks poziuris i moksla, nes patys jo nemego, nesimoke, vaikui net knygos nei vienos nera perskaite. jei tevu toks poziuris i moksla tai ir vaiko toks pat formuojamas. aisku, visada buna isimciu.
As taip pat savo vaiku neleisiu i mokykla 5 metu. Jie eis tada kada priklauso, bet jei ir butu galima pasirinkti, tai leisciau 6m10men, o ne 7m10men.
Mano nuomone, kad kuo anksciau vaikas lavinamas, su juo daugiau uzsiimama, tuo labiau ugdomi jo gebejimai. tada ir tas vaikas labiau pasiruoses buna eiti i mokykla nei tas, kuris ir taip maziau gabus ir dar su juo niekas neuzsiima.tai kam tada vedam i burelius, kam tada mokinam eilerascius, mokinam skaiciuoti, rasyti, piesti ir t.t. tai palikim tada viska kad mokykla ismokytu. O del to anksciau ejimo, tai kitas vaikas gal ir 8 metu neatrodo pasiruoses eiti i mokykla, tai negi tada ji leisti nuo 10? nemanau kad tie keli menesiai kol sueina 7 metai daro labai didele itaka proto formavimuisi.
Aisku, kiekvienas turi savo nuomone, ir kiekvienas augina savo vaikus kaip nori
Juk cia istatymu nepriiminejam, tik diskutuojam
Butent diskutuojam
Kas link bureliu iki mokyklos, tai zinai yra kelios nuomones, vena is ju, kad jei vaikas lanko darzeli, tai nereikalinga papildoma tokio tipo veikla, geriau ta laika vaikas praleistu su tevais. Siai nuomonei ir as pritariu.
Kas link knygu skaityma, tai cia ir iv variantu yra, mano sunus galejo valandom klausyt, o Laima siaip ne taip susikaupia puses puslapio teksta isklausyt.
Ir as labai gerai pamenu savo vaiko pirmos mokytojos pastabas, del jaunesniu vaikuciu, kad jiems buvo sunkiau issedet visa pamoka, jie greiciau pavarkdavo... Ir jei imsiu sunaus pvz tai jis i mokykla isejo budamas 7 m 8 men, o dukrai teks eit 6 men 9 men ir tikrai matau, kad ji nebus dar pasiruosusi, gal as ir klystu, laikas parodys. Bet man gaila is vaiko atimti visus metus vaikystes.
O kas link mokyti piesti, tai VARI jau ne karta sake, kodel vaikui neleist sitoj srity tobulet ir piest savitai?
Ir dar tu akcentuoji ugdyma: skaityma, skaiciavima ir tt. Bet stuos dalykus tikrai vaikas ismoks mokykloje. Yra nuomone, kad vaikms atejusiems i mokykla mokantiems skaityti, veliau prasciau sekasi gramatika, nes mokytojai akcentuoja, kad idealu kai vaikas mokosi ir skaityt ir rasyt vienu metu.
O as akcentuoju psichologinius ir fiziologinius dalykus. Nes vyresnis vaikas gali lengviau sutelkt demesi, pakelt kruvius ir tt.
Zodziu cia diskusija be pabaigos, mano broliene siemet ir metais anksciau vaika i parengiamaja isgrudo, nes jai atrodo, kam cia laukt. Jos valia.
Bet as pritariu mamytes uzvedusis sia tema norui pasirinkt, ar leist metais ankciau ar veliau. Nes tarp vaiku gimusiu vienu metu pradzioje ir gale gali but milziniska praraja.
O kas link "musu" laiku, kai alia visi eidavo 6 m, tai zinai- visi ziopliukai suvesti buvo ir atitinkamai mokytoja savo darba organizavo, dabar kruviai yra didesni, tempai didesni, ir deja tu to nepaneisgsi.