Sveikos
Kaip jums sekasi?
Mano Jokubas tai pas mociute kaime.
As darbuojuos issijuosusi. Bandziau darba pakeisti, kad nebutu toks varginantis - bet nelabai yra is ko rinktis... tiksliau yra, bet atlyginimai netenkina... tai lieku dar kuriam laikui ten pat vargti... gal isibegesiu...
Jokubas - labai atsikalbineja, labai neklauso, negidri ka sakau ir tik "ka nupirkai", "ar eisim i parduotuve", "duok man pinigu"...
galiausiai kai pasakau, kad jis per mazas dar slaistytis po parduotuves, o pinigeliai ant medziu neauga, jog tam kad juos gauti reikia eiti sunkai dirbti, tai atsake "as didelis jau,esiu dirbti, uzdirbsiu pinigu ir esiu i parduotuve"... nu va taip...
seneliams grieztai uzdrausta vaika vestis i parduotuve, duoti daugiau centu nei 1 lita per savaite... bet neklauso... eina, perka, senelis po 10 litu per savaite kupiurom duoda... isprotesiu - ir seneslius, ir vaika po to reikia peraukleti... i kaima griztu tik savaitgaliais, tad visa vasara vaiko auklejimas perduotas i seneliu rankas...
Imesiu kelias nuotraukas veliau - pasirodysim kaip atrodom...
labas
mes gerai gyvenam, tik orai galėtų būt geresni
Maja irgi, grįžus iš darbo, klausia, ką jai nupirkom
lėlių vis reikalauja, turi jų gal 100
auga su močiutėm
ir vis prašosi eiti į darbą
kalba nelabai taisyklingai, kadangi mūsų su vyru gimtosios kalbos skirtingos
mąstau, gal nuvesti pas logopedą
paskutinėm dienom apie mirtį pradėjo kalbėti
vet šiaip geras vaikas, gal todėl kad mergaitė
berniukai visada labiau išdykę
turiu 10 m. krikštasūnį, tai tsakant, varikliukas šiknoj
Auksine, laikykis, seneliai geriau už auklę ar darželį, nors mane irgi nervuoja jų auklėjimas
mes gerai gyvenam, tik orai galėtų būt geresni
Maja irgi, grįžus iš darbo, klausia, ką jai nupirkom
lėlių vis reikalauja, turi jų gal 100
auga su močiutėm
ir vis prašosi eiti į darbą
vet šiaip geras vaikas, gal todėl kad mergaitė
berniukai visada labiau išdykę
turiu 10 m. krikštasūnį, tai tsakant, varikliukas šiknoj
Auksine, laikykis, seneliai geriau už auklę ar darželį, nors mane irgi nervuoja jų auklėjimas
Kajui siuo metu irgi labai aktualus klausimas apie mirti ir gyvenima. Vis pro kapus vaziuojant aiskina kaip ten kaulai zmoniu amziams guli ir t.t.
QUOTE(Sūpynės @ 2012 07 18, 07:10)
maniskis tai gana taisyklingai kalba, tik minciu destymas dar kol kas be tvarkos - viska nori greitai pasakyti ir rezultate nieko nebesuprantu kur istorijos pradzia kur pabaiga bet seip kai jis daro klaidu tai taisom ir tada jis stengiasi pakartoti taisyklinga varianta - musu pasakyta
Apie mirti kalba kai supyksta ant manes arba seneliu - tada isprusta tokie pasakymai - as tave nusaudysiu (darzely ismoko su sautuvais, namie neturi ir multiku tokiu neziuri) ir taves nebebus... Klausiu - ka darysi kai nebebus... atsako - eisiu i parduotuve... vo teip \
kartais buna labai geras. Gulim kalbames.
Jis: as dabar tave apkabinau
As: as irgi tave apkabinau
Jis: mama as tave labai myliu
As: mazuti, as tave taip pat labai labai myliu
Jis: mamyte, tu pati geriausia mamyte pasaulyje...
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 07 18, 08:08)
Kajui siuo metu irgi labai aktualus klausimas apie mirti ir gyvenima. Vis pro kapus vaziuojant aiskina kaip ten kaulai zmoniu amziams guli ir t.t.
Taip, maniskis irgi kartais pafilosofuoja - viskas idomu, daug fantazuoja...
Kapuose buvom, papasakojau kad cia zmones palaidoti, bet nelabai dar suvoke...
Seip... neisivaizduoju, kaip preis 4 metus galejau gyventi be jo - rodos jis visa gyvenima buvo su manim... per diena kai darbe sedziu labai jo pasiilgstu... visu jo isdykavimu, emociju, fantaziju...
QUOTE(Auksine Zuvele Georgia @ 2012 07 18, 08:59)
Sveikos
Jokubas - labai atsikalbineja, labai neklauso, negidri ka sakau ir tik "ka nupirkai", "ar eisim i parduotuve", "duok man pinigu"...
galiausiai kai pasakau, kad jis per mazas dar slaistytis po parduotuves, o pinigeliai ant medziu neauga, jog tam kad juos gauti reikia eiti sunkai dirbti, tai atsake "as didelis jau,esiu dirbti, uzdirbsiu pinigu ir esiu i parduotuve"... nu va taip...
seneliams grieztai uzdrausta vaika vestis i parduotuve, duoti daugiau centu nei 1 lita per savaite... bet neklauso... eina, perka, senelis po 10 litu per savaite kupiurom duoda... isprotesiu - ir seneslius, ir vaika po to reikia peraukleti... i kaima griztu tik savaitgaliais, tad visa vasara vaiko auklejimas perduotas i seneliu rankas...
Mano vyresnysis kai buvo maziukas, kai ko nors prasydavo nupirkti, pasakydavau, kad neturiu pinigeliu, tai jis sakydavo: Tai nueik i bankomata ir pasiimk Jam atrodydavo, kad jei reikia, gali nueiti ir is ten pasiimti kiek reikia. Niekaip neidavo isaiskinti, kad ten siaip sau nedalina tu pinigu. Jei nugirsdavo senelius ar tetas kokias kalbant kad nera pinigu, ar truksta kazkam, visus mokindavo, kad galima nueiti i bankomata ir pasiimti jei reikia
Mano Ieva butu auksinis vaikas, jei neskriaustu brolio..... Po viena kai buna, tai nuostabus, bet kai kartu.....
O mano Laima labai graziai elgiasi su Dalia, buna uzeina koks piktukas, bet kazkaip praeina greit. Myli jos viena kita. Oapie vyriausiaji is vis tyliu. Jis visa savaite buvo su Laima sode ir ten ja priziurejo, nes vyro mamos ne per zingsni laima neprisileido, tai ir migde, ir zaide, ir maitino ir prause. Tobulas tas mano bernas
QUOTE(EDELVEISA @ 2012 07 22, 08:55)
O mano Laima labai graziai elgiasi su Dalia, buna uzeina koks piktukas, bet kazkaip praeina greit. Myli jos viena kita. Oapie vyriausiaji is vis tyliu. Jis visa savaite buvo su Laima sode ir ten ja priziurejo, nes vyro mamos ne per zingsni laima neprisileido, tai ir migde, ir zaide, ir maitino ir prause. Tobulas tas mano bernas
Faina
As va irgi laukiau laukiau Kajaus pavydo priepuoliu seses atzvilgiu, na bet ir nesulaukiau (buvo pacapinedavo nosi, aki ar ausi, bet ten labiau tyrinejimo buvo nei pavydo)... va jau 5 men Gimtadieni Ella svencia, o brolis ja myluoja, ciucuoja ir 'best friende' vadina. Kai nuvarau kur skalbtis ar ka, tai Kajus ja ir uzima, jei zirzalioja, kikena abu, kvatojasi
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 07 22, 11:33)
Faina
As va irgi laukiau laukiau Kajaus pavydo priepuoliu seses atzvilgiu, na bet ir nesulaukiau (buvo pacapinedavo nosi, aki ar ausi, bet ten labiau tyrinejimo buvo nei pavydo)... va jau 5 men Gimtadieni Ella svencia, o brolis ja myluoja, ciucuoja ir 'best friende' vadina. Kai nuvarau kur skalbtis ar ka, tai Kajus ja ir uzima, jei zirzalioja, kikena abu, kvatojasi
Smagu
Sveikos mamos,
Atsiprašau, kad taip įsibroviau į Jūsų temą.
Nežinau ar jau mąstėte apie Jūsų vaikučių mokyklinius reikalus. Kviečiu pamąstyti, nes gal keletas Jūsų susidursite su ta pačia problema, kaip ir aš. Mano vaikas gimęs 2006-12 mėn. pabaigoje. Visada maniau, kad vaiką į mokyklą norėsiu leisti, kai jam sukaks pilni 7 metai. Tačiau, kai jau priėjom prie "reikalo", pasirodo Lietuvoje įstatymiškai to padaryti neįmanoma. Anksčiau vaiką į mokyklą leisti galima, o vėliau ne. T.y. vaikas, kuriam tais kalendoriniais metais sukanka 7, privalo išeiti į mokyklą. Bandžiau kreiptis į įvairias instatncijas, bet toks jausmas, kad bandžiau galva pramušti mūrinę sieną.
Todėl kviečiu Jus jungtis ir pabandyti prisibelsti į atsakingų žmonių protus, kad įstatymas būtų vienodas visiems. Kad vaikas į mokyklą galėtų eiti brandus. Aš galbūt savo vaikui jau pavėlavau, Jūs gal dar suspėsite. Bandykime kažką pakeisti kartu Tema: noriu vaiką į mokyklą leisti vėliau.
Atsiprašau, kad taip įsibroviau į Jūsų temą.
Nežinau ar jau mąstėte apie Jūsų vaikučių mokyklinius reikalus. Kviečiu pamąstyti, nes gal keletas Jūsų susidursite su ta pačia problema, kaip ir aš. Mano vaikas gimęs 2006-12 mėn. pabaigoje. Visada maniau, kad vaiką į mokyklą norėsiu leisti, kai jam sukaks pilni 7 metai. Tačiau, kai jau priėjom prie "reikalo", pasirodo Lietuvoje įstatymiškai to padaryti neįmanoma. Anksčiau vaiką į mokyklą leisti galima, o vėliau ne. T.y. vaikas, kuriam tais kalendoriniais metais sukanka 7, privalo išeiti į mokyklą. Bandžiau kreiptis į įvairias instatncijas, bet toks jausmas, kad bandžiau galva pramušti mūrinę sieną.
Todėl kviečiu Jus jungtis ir pabandyti prisibelsti į atsakingų žmonių protus, kad įstatymas būtų vienodas visiems. Kad vaikas į mokyklą galėtų eiti brandus. Aš galbūt savo vaikui jau pavėlavau, Jūs gal dar suspėsite. Bandykime kažką pakeisti kartu Tema: noriu vaiką į mokyklą leisti vėliau.
QUOTE(Jordė @ 2012 08 26, 20:16)
Sveikos mamos
As asmeniskai nematau tame problemos. Kaip tik manau, kad geriau anksciau nei veliau pradet vaika lavinti.
Pati namuose turiu gyva pvz. Musu maziukas (1m10men) moka skaiciuot iki 10, pazysta pagrindines spalvas, dainuoja daineles, sako eilerascius. Apie tai net nebuciau pagalvojusi, kad taip galetu buti. Sese Benui didelis autoritetas, o ji su juo labai daug uzsiima, "skaito" jam pasakas, moko ivairiu dalyku. Turbut ir i mokykla gales pradet kartu eiti O jei dar neskriaustu brolio tai isvis butu pasaka
QUOTE(^Vakarė^ @ 2012 08 28, 11:38)
As asmeniskai nematau tame problemos. Kaip tik manau, kad geriau anksciau nei veliau pradet vaika lavinti.
Pati namuose turiu gyva pvz. Musu maziukas (1m10men) moka skaiciuot iki 10, pazysta pagrindines spalvas, dainuoja daineles, sako eilerascius. Apie tai net nebuciau pagalvojusi, kad taip galetu buti. Sese Benui didelis autoritetas, o ji su juo labai daug uzsiima, "skaito" jam pasakas, moko ivairiu dalyku. Turbut ir i mokykla gales pradet kartu eiti O jei dar neskriaustu brolio tai isvis butu pasaka
Deja ne visi vaikai vienodi. O i mokykla ne siaip sau yra nustatytas amzius vest vaikus Nes tarp metu pradzioje gimusiu vaiku ir metu pabaigoje, is tikro yra labai ne mazas skirtumas. Tai ne tik kazkokiu gebejimu reikalas, bet ir vaiko psichologija ir fiziologija. As galiu pasakyt tik tiek, kad mano sunus nuejo i mokykla budamas 7 m ir 8 men, ir mokytoja sake, kad tie vaikai kurie atejo metais jaunesni (nes tevai pageidavo leisti metais anksciau) jiems buvo sunkiau susikaupti, issiblaske. Ir ji sake kad skirtumas imant statistini vidurki yra matomas. nekalbu apie kai kuriuos ypac gabius vaikus.
As irgi sutinku, kad vaikas vaikui nelygu. O galimybe tevu pageidavimu leisti vaika anksciau ar veliau i mokykla turetu palikti ko gero (vis tik tevai savo vaika pazista geriausiai). Kad ir pateikiant pvz. pazyma is psichologo, nurodancia, kad vaikas yra dar nepasiruoses mokyklai... Tarkim