Tikrai su tais darželiais labai skirtingai... Aš net pati pagal savo vaiką matau. Pernai man darželis irgi buvo tapęs kaip košmaras, nes visą pavasarį Karolis kosėjo, nors ir man atrodydavo, kad tą kosulį išprovokuoja sloga, tačiau jau ir auklėtojos sakė, kad žiūrėkit, kad nebūtų problemų... o ką aš galiu dar žiūrėti, jeigu nuvedam pas gydytoją, padarom kraują, o išvada tokia pati- plaučiais švarūs, kraujas geras, gerklę vos rausva... atrodo problemų nėra... aišku, vaistai nuo kosulio ir pan... aš jų paskui privengdavau... bet vis sakiau, kad matau, jog sloga iššaukia kosulį... tad tik pradėjus kosėt dėdavau kompresus, karštos arbatos virdavau, taip ir naktį darydavau.... Rudenį šiek tiek mažiau sirgo, o va tfu tfu tfu, jau šį pavasarį visą ėjo į darželį, neleidau tik dvi ar tris dienas per tris mėnesius ir tik tam, kad pažiūrėčiau, ar nepradės kosėti... o kai jį palikdavau namie, tai nei vieno kosuliuko. Nežinau, ar čia pataikiau, bet draugė patarė neuo gerklės vienus žolelinius vaistukus, tai aš jau girdžiu, kad prasidėjusi sloga vaikui gerklę erzina, tada tą dieną duodu vaistų ir viskas, sloga aišku lieka, bet gerklės nesudirgina ir vaikas nesusirgęs... o sloga, jau tikrai Karoliui kimba dažnai
pabūnam apie dvi tris savaites be jos ir vėl pora savaičių sloga...
Buvom pernai pavasarį ir pas LOR nusivedus. Nematė problemų. Džiaugiuosi, kad mano išvada dėl vaiko ligų pasiteisino ir nebereikia be reikalo jam tų vaistų gerti... Jau su savo gydytoja buvom diskutavę, kad pas jį jautri gerklė, bet ten giliai, kur sloga gali erzinti, o jeigu laiku nesusigriebi, tai iššaukia kosulį, kuris po to būna kurį laiką ir skamba baisiai, net baisu klausyt
po to jau su vaistais ir apie pora savaičių...
Rengiu kuo mažiau į darželį. O pernai vasarą pastebėjau, kad būtent sušilęs Karolis susirgdavo.
Jau nuo dabar stengiuosi jiems stiprinti imunitetus rudeniui... Uogos, prieskoninės žolelės ir pan.
O ir šiaip mano abiejų vaikų labai skirtingai net slogos būna- Karoliui nuo savaitės iki dviejų tęsiasi. Jokių vaistų neduodu, nes rezultatas tas pats su ajis ar be jų. Sloga tikrai nesutrumpėja ir jam išsivalo tik taip. O Dovydui sloga trunka dvi dienas, o po to tik iš po nakties reikia pravalyti nosytę, nes jau niekas nebėga, o tik prisirenka po nakties.
Nelabai rišliai parašiau