QUOTE(a79 @ 2009 10 22, 22:55)
Nematau kuom čia didžiuotis
Auklėtoja nuramino, kad daržely pirmas nepradeda, gal kad mažiausias grupėj
Įvardinu auklėjimo metodiką, kur jūs čia didžiavimosi apraiškas matote.
Konstatuoju tik faktą. Mano irgi nepradeda pirmas stumdytis, bet užtenka, kad vaikai prie jo eina bendrauti, kai jam to nereikia ir jis stumia juos
Na gal dar laiko reikia-apsitrins
QUOTE(Sanita @ 2009 10 23, 10:11)
Jei vaikas judrus, aktyvus, reikia aukleti-mokyti, kad moketu gyventi kolektyve
o ne isgyventi..
O didziuotis spartietisku auklejimu..
Vaikutis visad bus vienas, netures draugu
bus visad keistuoliu, vienisium.. Kumsciais draugu neprisirisi...
O Jūs manote, kad labai reikalingas kolektyvizmas
. Kas nusprendė, kad to reikia vaikui, kaip ir tai kad nereikia. Kur sukame vairą, ta kryptimi ir važiuojame
.
Didžiuotis galime išaugusių vaikų pasiekimais. Tarp mano vaikų labai didelis amžiaus skirumas. Per tiek laiko darželiuose ir ugdymo institucijose pasikeitė auklėjimo principai-ar jie geri parodys laikas
QUOTE(Morgan @ 2009 10 23, 10:46)
Del musimusi.Pas mus grupej yra jau grupele tokia susidarius mustuku ir jie labai puikiai sutaria,kaip rasiau tik pirma menesi buvo toks apsitrynmas.Mano nuomone vaikas turi moket ir bendraut ir pastovet uz save jei reikia.Tik kol mazas juk kalbet ir issiaiskint nemoka,todel eina kumsciai i trasa
O jus isivaizduokit tokia situacija:jei jusu vaika musa kitas ir jis nieko nedaro nes mustis yra negrazu,tai ji visada ir stumdys.Zinau nes pas mus yra toks vaikas grupej.Tarp tokiu maziuku kol neisauga ir neismoksta kitaip parodyt kad jie nepastumdeliai tik sitaip viskas aiskinasi.Vaikai labai jaucia kuris silpnesnis ir prie kurio geriau ne su kumsciais lyst o graziai bendraut.
Priimtini Jūsų samprotavimai. Tikrai vaikai tikrina vieni kitus, o mūsų grupėje pasitaikė "minkšti" vaikai, kaip auklėtojos sako-neturim mušeikų. Tik pergyvenu dėl iškilusių problemų auklėtojai
. Pasiūliau atitraukti sūnų kelioms minutėms nuo veiklos, kuria tuo metu užsiima. Gal bus suvoktas blogas elgesys.
Lauksiu kelis mėnesius, gal susiniveliuos santykiai