Įkraunama...
Įkraunama...

Bausmės darželyje

QUOTE(vota @ 2006 03 29, 01:03)
1-Tai gal tu,geguzevasaris pasakysi, kad nekreipti i vaiko psichologine bukle, kuri pasikeite kai pradejo miegoti pietu miego. Butent, kad yra tokiu, kurios ir sako. Nu tai ka? visiems taip buvo ir taip turi buti, praeis.  schmoll.gif
ir kaip tai ne tevu reikalas. o tai kieno jei ne tevu.
2- Sakai, kad kaip gatveje vaikai kalba... O taip ir kalba, nes tokios aukletojos ar mokytojos imasi savo auklejimo metodu, o ne prabnesa tevams.

1-žinoma kreipti.
Bet tu pati pagalvok ,jei būtum maža mergaitė ,tave paimtų migdyti svetimas žmogus ,svetimoje nei nemų aplinkoje, ar tu neprotestuotum? Aš esu tikra ,kad kokia auklė ,auklėtoja nuostabi bebūtų ,vaikui mama yra viskas.Ir gali būti ,kad tas mažylis išgyvena vien todėl,kad migdo jį ne mama.Tai kaip tuomet mamai nutraukti tą bambagyslę ,kad ji galėtų grįžti į darbą ? Ogi vienas vienintelis dalykas-kantrybė ir geranoriškumas,ir nerodyti vaikui savo susirūpinimo (nes taip tik dar labiau juos padarome popomis).Tikrai žinau ,ką sakau, auginau pati mažus vaikus ir palikdavau ne bet kam ,o savo mamai.Netgi tuomet man plyšdavo širdis kai nenorėdavo manęs paleisti.Sakysi čia ne bambagyslės ryšys? Tiesiog kol vaikai mažučiukai mes esame truputį perekšlės , bet jie užauga ir į viską pradedi žiūrėti nebe perekšlės ,o mamos akimis. Todėl pritariu toms ,kurios sako :taip buvo ,tikrai praeis.

2-Tai pasirodo va kas kaltas ,jog gatvėje antrokas pasiūlo išr.... savo bendrametę ir pasako ,jog jos adresas utėlių 4...
Na tu čia ir pasakei teiginį...Gerai ,kad aš ne pedagogė, o tai tikrai įsižeisčiau.
Atsakyti
Labai palaikau Geguževasarės nuomonę, nei viena mama, kaip bedeklaruotų, kad puikiai pažįsta savo vaiką, negali būti garantuota vaiko teisumu. Vaikai labai greitai perpranta tėvų silpnąsias vietas, ypač didžiulę meilę ir nepatikėsit, kaip greitai tuo pradeda naudotis. Tėvai, dėl didžiulės meilės, laiko stokos ir šventos ramybės linkę taikstytis su vaiko įgeidžiais ir žinoma auklėtoja, kuri nustato kažkokias ribas (žinoma kalbu apie humanistines) tai tokai auklėtoja bus visuomet vaikui bloga. Patikėkit esama tokių atvejų, kai vakare vaikas žiūri angeliškom akytėm, vos ne pilnom ašarų į mamą ir pasakoja, kaip jį siaubingai skriaudžia, o priežastis to, nesusimąstote? Pirmiausiai dėmesio trūkumas, vaikas išbuvęs visą dieną be tėvų, iš kailio neriasi, kad tėvai jį pastebėtų, o apsimetimas silpnu ir skriaudžiamu puikiausia priemonė, tėvuose pabundą prigimtinis palikuonių apsaugos instinktas. Niekuomet nesutiksiu, kad reikia ignoruoti vaiko siunčiamus signalus, kad kažkas ne taip, tačiau situaciją išanalizuoti reikia labai gerai ir nebūti aklam (tiek vaiko atžvilgiu, tie pedagogo).
Rasmai galiu pasakyti tik tiek, kad tik kai tavo vaikai sulauks savų vaikų galėsi sakyti, kad tinkamai juos mylėjai ir kaip jiems atsiliepė tavo tolerancija. Nepyk, tačiau nei vienas negimsta idealiu tėvu ir niekas negali duoti recepto kaip juo tapti.
Atsakyti
Teko man siandien pakalbeti su viena mama apie musu darzeli ir jo aukletojas ir auklyte. Butent apie ta aukletoja, kuri nepatinka mano dukrai gavau tik neigiamos informacijos. Ir turbut tik sutapimas, kad siandien dukra po darzelio kazkokioj krizej. Dirbo toji aukletoja. Nors mes dar mazytes, bet jauciu ir matau, kada i nelaiminga. Kazkodel po pusdienio su ta aukletoja ji buna pikta, irzli ir labai pavargusi. Nors mes einam i darzeli dar neilgai, bet galvoju jau nebevesti. Beje, mamyte, su kuri kalbejau, patvirtino, kad taikomos bausmes ir tikrai nehumanistines bausmes.
Ir as abejojiu, kad musu auklyte ir ta aukletoja turi pedagogini issilavinima doh.gif
Atsakyti
Vota, siūlyčiau kuo greičiau keisti grupę, o jei reikia ir darželį. Kaip bebūtų gaila, bet nekompetentingų pedagogų yra, tačiau ir labai geru tikrai nemažai yra. Darželių pasiūla labai didelė, o ir paskutiniaisiais metais labai mažėja vaikų, tad jie visuomet suinteresuoti priimti. Geriausia keisti būtent šiuo metu, kadangi nuo rugsėjo pradeda daug mažylių ir sunku auklėtojos skirti pakankamai dėmesio visiems besiadaptuojantiems vaikams, o dabar tie kurie pradėjo anksčiau jau bus pripratę ir (jei rasite gera pedagogus) auklėtojos galės pakankamai skirti dėmesio jums.
Atsakyti
QUOTE(MagnolijaB @ 2006 03 30, 10:10)
Rasmai galiu pasakyti tik tiek, kad tik  kai tavo vaikai sulauks savų vaikų galėsi sakyti, kad tinkamai juos mylėjai ir kaip jiems atsiliepė tavo tolerancija.

Kur nors teigiau kitaip? blink.gif
Ir dar ką reiškia "tinkamai mylėjau"?? blink.gif Tikrai nesuprantu. Arba myli, arba ne.

Mano mama turi tris vaikus (aš esu vienas iš tų vaikų) ir visi jie jau augina savus vaikus...jau galima vertinti. Aš nemanau, kad išaugau bloga. Jei ką sau galėčiau "prikišti", tai tik begalinį jautrumą. Per daug "girdžiu kitus", bet tai nėra trūkumas..man baisiau būtų likti akla ir kurčia kitam žmogui. Mano tėvai labai mylėjo, tuo pačiu gerbė mus, mažus žmones, išklausydavo ir įsiklausydavo į nuomonę..bausmių nepatyriau. Jokių. Duok Dieve, kad aš būčiau savo vaikui tokia mama, kokia man yra manoji. Mano turtas didžiausias, artimiausia draugė, žmogus dėl kurio paaukočiau bet ką gyvenime wub.gif Ir norėčiau, kad mano vyras turėtų tiek išminties, kantrybės ir meilės mūsų vaikams, kiek manasis tėvelis jos turi wub.gif
Tikėkit, netikėkit, mes labai daug ką atsinešame iš tos šeimos, kurioje augome.

Nepyk, tačiau nei vienas negimsta idealiu tėvu ir niekas negali duoti recepto kaip juo tapti.

Nepykstu. Aš šioje temoje išsakau savo požiūrį į bausmes vaikų darželiuose.
Ir tikrai nerašiau recepto kaip tapti idealiais tėvais. Pati nežinau. Gal grįžtam prie bausmių darželiuose temos? mirksiukas.gif
Atsakyti
Džiaugiuosi Rasma už tave, tikrai nuoširdžiai. O apie bausmes gali parašyti tiek, kad jos yra, kaip bebūtų baisu ir manu pradės iš jų išeidinėti, tik tuomet, kaip pasikeis pedagogų karta, kai dareliuose dirbs tik kompetentingi, besidomintys švietimo naujovėmis pedagogai. Dar galiu pridurti, kad susidūrus su tokai situacija ir kai esate tikrai teisūs turite ir pasikalbėjimai su auklėtoja neduoda jokių rezultatų, turite kreiptis į direktores, nes jos be jūsų pagalbos tokio nekompetentingo pedagogo negali iš darbo atleisti.
Atsakyti
QUOTE(MagnolijaB @ 2006 03 30, 13:00)
Džiaugiuosi Rasma už tave, tikrai nuoširdžiai. O apie bausmes gali parašyti tiek, kad jos yra, kaip bebūtų baisu ir manu pradės iš jų išeidinėti, tik tuomet, kaip pasikeis pedagogų karta, kai dareliuose dirbs tik kompetentingi, besidomintys švietimo naujovėmis pedagogai. Dar galiu pridurti, kad susidūrus su tokai situacija ir kai esate tikrai  teisūs turite ir pasikalbėjimai su auklėtoja neduoda jokių rezultatų, turite kreiptis į direktores, nes jos be jūsų pagalbos tokio nekompetentingo pedagogo negali iš darbo atleisti.

Tokie dalykai kaip atleidimas is darbo manau yra realus didziuosiuose miestuose, bet tik ne provincijoje. Cia vienikitus pazysta ir vieni kitiems suteikianelegalias paslaugas. Cia tik pvz. Kokia aukletoja yra zmona kokio nors vyriskio dirbancio savivaldybeje ar kokiuose mokesciuose ar dar kur nors. Jei direktore atleis ta aukletoja is darbo, tai susipyks ir negaus nelegalios paslaugos is to aukletojos vyro. Tikiuosi suprantamai isaiskinau.
Atsakyti
Tikrai, kad viskas priklauso nuo žmogaus. Yra labai šaunių pedagogų..gal net kiekvienas tokį atsimintumėm thumbup.gif
Išties labai svarbu pasitikėti pedagogais. Jei kažkas darželio auklėtojų auklėjime nepriimtina, nebūtų pasitikėjimo, tai nieko gero nei mamai, nei vaikui..
Atsakyti
QUOTE(vota @ 2006 03 30, 13:24)
Teko man siandien pakalbeti su viena mama apie musu darzeli ir jo aukletojas ir auklyte. Butent apie ta aukletoja, kuri nepatinka mano dukrai gavau tik neigiamos informacijos. Ir turbut tik sutapimas, kad siandien dukra po darzelio kazkokioj krizej. Dirbo toji aukletoja. Nors mes dar mazytes, bet jauciu ir matau, kada i nelaiminga. Kazkodel po pusdienio su ta aukletoja ji buna pikta, irzli ir labai pavargusi. Nors mes einam i darzeli dar neilgai, bet galvoju jau nebevesti. Beje, mamyte, su kuri kalbejau, patvirtino, kad taikomos bausmes ir tikrai nehumanistines bausmes.
Ir as abejojiu, kad musu auklyte ir ta aukletoja turi pedagogini issilavinima doh.gif

Aš kai saviškės auklėtojos kompetencija ir išsilavinimu suabejojau tai nuėjau pas vedėją ax.gif tai man pasakė kad auklėtoja vos ne profesorius doh.gif gal bijo viešumo. Aš ir manau kad tokiu atveju geriausi keisti ne tik grupę bet ir darželį 4u.gif nes man taip pasakė -vaikas nusineš uodegą.
MagnolijaB gal turi kokį metodą kaip tokias auklėtijas demaskuot 4u.gif nes maniškė tai visada sako kad vaikas meluoja ir išsigalvoja doh.gif buvau jau net pas vedėja, žadėjo ją stebėti bet įrodymų neturim ir rankos mūsu surištos doh.gif parašau keletą vaiko citatų-"nu šikaliai mižaliai - greit rengiatės" "auklėtoja sakė - kad reikia jos bijoti" negana to skundai kad auklėtoja mušė rodo man vaikas kad ją mušė teta ir rodo į auklėtoją, o toji išsprogina akis pakelia toną ant vaiko "aš tavęs nemušiau- gal mušė tave ugnė kol buvai miegamajam" šiuo metu ieškau kito vaikui darželio, nes maniškis jau turi psichologinių problemų verysad.gif
Atsakyti
Ar situacija vyktų provincijoje ar didmiesty, vadovas privalo reaguoti į tėvų skundus ir bent jau pokalbis pedagogų tarybos posėdy tikrai bus. Na o po tokio pokalbio galimi du variantai, arba auklėtoja (jei yra žmogus) stengsis keisti savo elgesį, auklėjimo stilių ir požiūrį į vaikus, arba ( ko nelinkėčiau niekam) gali dar labiau užsiciklinti ant tų tėvų vaikelio, kurie sukėlė vėjus...
Papildyta:
QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 30, 15:30)
MagnolijaB gal turi kokį metodą kaip tokias auklėtijas demaskuot  4u.gif nes maniškė tai visada sako kad vaikas meluoja ir išsigalvoja doh.gif buvau jau net pas vedėja, žadėjo ją stebėti bet įrodymų neturim ir rankos mūsu surištos doh.gif parašau keletą vaiko citatų-"nu šikaliai mižaliai - greit rengiatės" "auklėtoja sakė - kad reikia jos bijoti" negana to skundai kad auklėtoja mušė rodo man vaikas kad ją mušė teta ir rodo į auklėtoją, o toji išsprogina akis pakelia toną ant vaiko "aš tavęs nemušiau- gal mušė tave ugnė kol buvai miegamajam" šiuo metu ieškau kito vaikui darželio, nes maniškis jau turi psichologinių problemų  verysad.gif

Manau jei tokie dalykai vyksta, tai reikėtų surengti akistatinį tėvų, auklėtojos ir direktores susirinkimą, nemanau, kad kiti tėvai tylės.

Tavo situacijoje tikrai riekėtų keisti kuo greičiau darželį, nes kaip minėjai „lieka uodega“, tik gaila, kad bus pabėgta nuo situacijos ir ji liks neišspręsta, su likusiais vaikais ji elgsis taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Sniegas4 @ 2006 03 30, 13:30)
Aš kai saviškės auklėtojos kompetencija ir išsilavinimu suabejojau tai nuėjau pas vedėją  ax.gif tai man pasakė kad auklėtoja vos ne profesorius  doh.gif gal bijo viešumo. Aš ir manau kad tokiu atveju geriausi keisti ne tik grupę bet ir darželį  4u.gif nes man taip pasakė -vaikas nusineš uodegą.
MagnolijaB gal turi kokį metodą kaip tokias auklėtijas demaskuot  4u.gif nes maniškė tai visada sako kad vaikas meluoja ir išsigalvoja doh.gif buvau jau net pas vedėja, žadėjo ją stebėti bet įrodymų neturim ir rankos mūsu surištos doh.gif parašau keletą vaiko citatų-"nu šikaliai mižaliai - greit rengiatės" "auklėtoja sakė - kad reikia jos bijoti" negana to skundai kad auklėtoja mušė rodo man vaikas kad ją mušė teta ir rodo į auklėtoją, o toji išsprogina akis pakelia toną ant vaiko "aš tavęs nemušiau- gal mušė tave ugnė kol buvai miegamajam" šiuo metu ieškau kito vaikui darželio, nes maniškis jau turi psichologinių problemų  verysad.gif

Butent, kad netaip lengva irodyti, kad aukletoja baudzia ar kaip kitaip nedorai elgiasi su vaikais. O kas su tokiais dalykais nesusidures, tai daug gali patarineti ir stebetis, kad nieko neimanoma padaryti. Aisku imanoma, bet tai kainuos ir tu teveliu nervu ir kentes tai vaikutis.
Beje as tik uzrasant vaika kalbejau su direktore apie bausmes ir sakiau jai, kad as tikiuosi tokiu dalyku jusu darzelyje nevyksta.
Atsakyti
QUOTE(MagnolijaB @ 2006 03 30, 14:37)
Tavo situacijoje tikrai riekėtų  keisti kuo greičiau darželį, nes kaip minėjai „lieka uodega“, tik gaila, kad bus pabėgta nuo situacijos ir ji liks neišspręsta, su likusiais vaikais ji elgsis taip pat.

Man ir labai gaila, jau pusę metų bandau kažką padaryti bet atsimušu kaip į sieną doh.gif dar yra viena mamytė kuriai lygiai tas pats, bet ji tyli neva paskui ant jos mergaitės užsisės, tai ji patyliukais nori išeiti į kitą grupę - kaip ir priklauso doh.gif o aš negaliu taip ramiai, ten yra daugiau vaikų kurie kenčia bet kai grupė savaitinė tai tėvai net matomai nenujaučia kas ten darosi verysad.gif Aš savo nepalieku nakvoti.
Atsakyti