QUOTE(geguzevasaris @ 2006 03 28, 19:20)
O tu pati gali pasakyti, kad esi pakanti savo ir svetimų vaikų išdaigoms?Toleruoji absoliučiai viską?
Vis vien nepatikėsi. Esu labai pakanti.
Iš vaikų nereikalauju tokio elgesio ir sąmoningumo, kaip iš suaugusiųjų.
Sakai visą dieną nori žinoti kas ir kaip?Tai kam tada vesti į darželį-pati augink iki pilnametystės ir saugok nuo vėjo,saulės ir lietaus.Būsi garantuota, būsi rami.
Su didžiausiu malonumu.
Tai bent žinočiau, kad ką užauginsiu tą ir turėsiu, o ne kokia nervuota moteris elgsis su vaiku, kaip nori ir amžinai bus teisi..nes pedagogė
Tačiau žinau, kad mūsų šeima vien iš vyro uždarbio nepragyvens, todėl ir negaliu svajot.
O man būtų gėda ,kad mano vaikas tiek prisidirbo,jog nusipelnė tokios bausmės
Man dėl savo vaiko niekada nebūna gėda. Aš savo vaiką myliu. Net jei jis ir negerai elgiasi. Kai taip nutinka, mes kalbamės ir viską gražiai išsiaiškiname. Senai išaugau iš "gėdos prieš visuomenę ir kitus" marškinėlių. Svarbu, kad pačiam prieš save gėda nebūtų.
Mano didžiojo vaiko(dabar šeštokas) klasės tėvai (t.y. mes) nuolat žiūrėjo į vaikus panašiai kaip ir judvi čia su vota į savo darželinukus-dalyvavo , kišosi ,"nuiminėjo" ,keitinėjo mokytojus(anglų,pvz.),auklėjo mokyklos pavaduotoją ,direktorių savo vizitais ir taip toliau ir panašiai.
Topų topas buvo ,kai vaikai pareiškė jog viena mokytoja jiems nepatinka-ir tėvai savo sena tradicija -kaip taip ,negali būti ,reikia kažką daryti.
Atleisk, bet Tu negali žinoti, kaip aš žiūriu į savo vaiką. Jei netoleruoju bausmių, tai nereiškia, kad "vaikui norint" aš lakstysiu pas ugdymo įstaigos vadovybę. Bet vaikas visada bus išklausytas. O "dalyvaut", tai dalyvausiu ir jei kas bus mano požiūriu blogai, aš išsakysiu auklėtojai, kuri dirba tiesiogiai su mano vaiku, o ne administracijai. Visi žmonės klysta ir aš pati klystu. Bet jei sistema tokia, kad aš teisi, nes n metų dirbu su vaikais ir man neaiškinkit, tada tikrai geriau kažką keisti.
Keitė mano tėvai ir esu be galo dėkinga, nes būčiau likusi be rankų (esu kairiarankė, o žinai, kaip "tarybiniais metais" perauklėdavo tokius "velnio išperas"???), keisiu ir aš, jei tikrai bus reikalinga.
ne visi vaikai supranta gerą žodį ir jei auklėtoja negali jo pabart, tai sunkiai įsivaizduoju jos darbą. Vadinasi, jis (vaikas) gali daryti bet ką nebaudžiamas?
As , pabart ar sudrausmint gali (tik žiūrint kas tas pabarimas
), bet čia kalba eina ne apie pabarimą, o apie bausmes. Sąmoningas, auklėtojos apgalvotas bausmes.
Dar bausmė bausmei nelygu. Kadangi esu ciniška veterinarė, tai galiu pasakyti, kad gyvulius taip "auklėja". Per fiziologinį poreikį ėsti ir sukeliamą skausmą. Tuo pagrįsta visa sąlyginių refleksų sudarymo grandinė ir dresūra. Tai mes norime, kad darželyje ugdytų ir lavintų, ar kad dresuotų?
Būtent, už vaiko poelgius berods iki 14 metų net teisiniu požiūriu atsako tėvai.
Vota labai teisingai parašė "tevai turi aukleti ir rodyti pavyzdi. tevai turi sukurti pradine vaiko pasauleziura". Jei tai vadinama, kad "vaikas gali daryti bet ką nebaudžiamas", tada sakau - taip...kas man belieka
O jūs man pasakykit ką gero duoda bausmė?