Man buvo kiek kitokių situacijų..tiksliau dvi..su svetimomis auklėmis..viena baudė vaiką tąsydama ir bandydama juo pataikyti į namo kampą
(nes užsiplepėjo su drauge, o vaikas vos aparpuolio neįvarė, nes bandė "palįst" po ratais judrioje gatvėje)..Aš tą situaciją mačiau iš šalies. ne vaika skaltas buvo, o neatidi auklė..o jei ir kaltas būtų, tai bent jau ne tokiais auklėjimo metodais veikti..Priėjau ir pasakiau, kad jei tuoj pat nesiliaus, tai paskambinsiu pirmu atveju į policiją, kruei ir tėvus informuos ir gal vaikų teisių kokias tarnybas..nebepamenu..aišku, kad apgalvoti ką ir kaip sakysiu nebuvo
Labai pyko auklė, kurgi ne..vėliau man teko ir tuos vaikučio tėvus įspėti, nes su tuo vaiku atsitiktinai pamačiau parduotuvėje.
Antru atveju, pasitaikė "labai gera auklė"..rašiau forume, galvojau, kad gal kas įtars, gal čia tėveliai skaito..nes nepavyko "susekt" kieno tas vaikiukas..ėjau paskui iki namų, bet auklė pasitaikė gudri ..vaikutis buvo mažas, vaikštantis, bet matyt ne tiek tvirtas, kad retsykiais nepargriūtų..bet kai pamačiau įniršusią moterį, kuri tąso jį po pievą už rūbelių ir siuntančią, kad jis nukrito, tai irgi neištvėriau..o kaip žiūrėt vienoje rankoje triratukas, kitoje už striukės apykaklės ore kojom tabaluojantis vaikas..kai nuslysta iš striukelės, tada žeme klykdama auklė tempia
Niekada nepamiršiu žodžių, kurie man buvo atgal išrėkti "tėvai durni moka už priežiūrą 800 lt, tai ko man nedirbt" (aišku, tai buvo pasakyti su keiksmažodžiais ir labai nemandagiai..šlykščiai net..).
Aš netyliu, todėl niekas man nesutrukdys temoje pasakyti, kad tiesiog žmogiškai stebiuosi tais, kurie "nesivelia", jei tai konkrečiai neliečia jų vaiko.
Ir tikrai džiaugiuos, kad buvo sureaguota. Aš manau, kad jei Vota būtų buvus abejinga, ji net nebūtų užvedusi tokios temos..šaunuolė, neabejinga ji, jei teisingai supratau tik klausė mūsų nuomonės..o mes ką..mes mamos, tuoj ir savo atvejui priotaikome
Aš irgi kartais suabejoju ar tinkamai reaguoju?