Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek laiko vaikelis serga AD? (61 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
man kažkada buvo pasiūlę pačiai pagert tavegylio po tabletę į dieną, kad per pieną vaikui šiek tiek kliūtų...
nuo to laiko spjoviau į tokius gydytojus...
Atsakyti
kazkuri mamyte klause apie oilatum - mes naudojame ta minkstikli i vonia - mums jis labai labai, jeigu is vilniaus jus - galiu duot pabandyti truputuka - nes ner jis pigus - gal rimtai jums netiks. Kremukas mums irgi patiko - bet visgi dabar apsistojome ties Aderma exomega.

Papildyta:
mums zyrtek lasiukai - visiskai jokio poveikio nedave
Atsakyti
taigi va, kad jokiu kitokiu mum ji ir nesiulo, na ji ne alergologe. bet kad alergologe irgi nieko nepasiule, siaip Panevezyje su alergologais sudetinga. Issiunte i alergologini Vilniuje, o ten standartiskai ta pati dave ka ir daugumai cia. o namuose liepe teptis berimu vietas skiestu hidrokortizonu, jei bers stipriau elideliu berods, jei nieko nesumaisiau. ir tiek ziniu. tai vat ir mastau, kad man tas menuo biski daug pasirode. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidem @ 2011 11 25, 23:23)
taigi va, kad jokiu kitokiu mum ji ir nesiulo, na ji ne alergologe. bet kad alergologe irgi nieko nepasiule, siaip Panevezyje su alergologais sudetinga. Issiunte i alergologini Vilniuje, o ten standartiskai ta pati dave ka ir daugumai cia. o namuose liepe teptis berimu vietas skiestu hidrokortizonu, jei bers stipriau elideliu berods, jei nieko nesumaisiau. ir tiek ziniu. tai vat ir mastau, kad man tas menuo biski daug pasirode. g.gif

mes geriame jau 3 menesi Fenistil lasiukus - juos galima ilga laika vartuoti, tai pat ketotifena - jis irgi vartojamas ilgesni laika.
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif 4u.gif tikiuosi čia neužsibūsim...
Mes dar labai mažiukai. Maitinu pati. Gydytojai nepatvirtino dar, kad tai AD. Bet liepė laikytis hypoalerginės dietos.
Nuo gimimo jau pastebėjau ant kojyčių papleiskanosjusius plotelius, bet vis galvodavau, kad tai dar senoji odelė nunusilupusi. Gydytoja per vizitus irgi nieko nepastebėdavo ir nesureikšmino. Prieš 2 savaites pastebėjau, kad tose papleiskanojusiose vietose yra atsiradę raudoni taškeliai mažyčiai Kai apsilankėm 3mėn, jai parodžiau. Sakė man prisižiūrėt maistą, nes beria nuo to, kad netinka, ką aš suvalgau. Sakė gali būti AD. Maistą prisižiūrėjau, raudoni taškeliai dingo, liko tik papleiskanojimai. Vakar suvalgiau kelis čipsus, o šiandien žiūriu, kad jau vėl tie spuogeliai atsirado ir ant rankyčių keli ploteliai atsiranda.

Labai bijau, kad tai nebūtų AD.
Pas mus giminėje niekas nesirgo šia liga.
Atsakyti
QUOTE(zaizai @ 2011 11 25, 10:46)
Aga, naudojame ir mes šitą ghee, ačiū  4u.gif
mūsą alergologė liepė nevartoti pieno bet kokiame pavidale, nes aukščiausia alergijos klasė pienui ir kazeinui...  tai mes ščyriai ir skaitom sudėtis ir nevartojam...
na tai su laktoze kaip ir aišku man dabar, kiek nutolęs mano suvokimas nuo realybės buvo  blush2.gif  doh.gif  rolleyes.gif  bet kaip ten tadum su alergija pienui ir kazeinui, kuo jos skiriasi...

alergijos pienui kaip tokios grynis nėra - yra kuriai nors sudedamaji jos daliai. įvairiuose pieno produktuose įvairūs baltymai ir kitos medžiagos išlieka, todėl kartais ir būna, jei tik vienam komponentui, o ne kliems alergiškas, vieus produktus pieniškus gali kitų - ne. bet jei jums aukščiausa klasė, tai manau protingiausia yra visai atsisakyt. kai sukontroliuosit situaciją, tada galėsit pradėt ekperimentuot.

QUOTE(rieduliukas @ 2011 11 25, 17:30)
man kažkada buvo pasiūlę pačiai pagert tavegylio po tabletę į dieną, kad per pieną vaikui šiek tiek kliūtų...
nuo to laiko spjoviau į tokius gydytojus...

prisimenu šita jūsų 'bajerį'... man neseniai buvo - nueinu pas gastroenterologę, sakau, kad mano žemas skrandžio rūgštingumas, sako - taip nebūna, ir išrašo rūgštis mažinančių vaistų... kai pasakiau, kad jau bandžiau, po tokių vaistų aš visiškas ligonis, tai pasakė, kad taip irgi nebūna thumbup.gif trūksta žodžių.

QUOTE(vaidem @ 2011 11 25, 22:23)

su tai hromonais ir viais kitais... mes tik kelias sausas dėmeles turėjom, tai gavom tris receptus, vienas iš jų aišku hormonas. atsiprašau mūsų alergologė,s niu bet Dievą myliu, drėkinti odą turėjau aju kuo,o ėjot tyrimų pasidaryt ir priežastis pasiaiškint. tai ir net nesukau į vaistinę jų pirkt bigsmile.gif
Atsakyti
Labas visoms
Susidūrėme ir mes su šia bėdele schmoll.gif Atsirado dukrytei (1,4m) trys dėmelės ant nugarytės ir viena ant pilviuko. Raudonos, su pabėrimu, pleiskanojimu. Nuėjau į vaistinę, tai iš karto pasiūlė Oilatium tepaliuką, tai ištepiau vakare, o ryte visos kojos išbertos ir ant nugarytės padaugėję.... Siaubas Nutraukiau pabandžiau Esex tepalą tas pats. Žodžiu be dėmelių ir bėrimų tik veidukas liko.Sulaukėm vizito pas šeimos gydytoją, tai išrašė Iricar. Visiškai jokio pagerėjimo. O dar prastyn. Tai žodžiu visai viska nutraukiau, kol sulaukėm eilės pas dermatologą. Jis pasakė, kad dermatitas, išrašė vaistinėje gaminamų vaistų, o visų kitų nenaudoti. Situacija geresnė, bet odelė tokia sausą, tai kai nurenginėji vaiką, pleiskanėlės skraido. verysad.gif Po išrašytų vaistų ištepimo odelė tik kokias 5 min. buna riebesnė. Gal galit parašyti nuomones apie taukmedžio sviestą, sviestmedžio sviestą. Nes įprastuose tepaluose manau yra sudėtyje kažko kas dar labiau alergizuoja dukrytę. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dinuxxx @ 2011 11 26, 00:52)
Labas visoms
Susidūrėme ir mes su šia bėdele  schmoll.gif  Atsirado dukrytei (1,4m) trys dėmelės ant nugarytės ir viena ant pilviuko. Raudonos, su pabėrimu, pleiskanojimu. Nuėjau į vaistinę, tai iš karto pasiūlė Oilatium tepaliuką, tai ištepiau vakare, o ryte visos kojos išbertos ir ant nugarytės padaugėję.... Siaubas Nutraukiau pabandžiau Esex tepalą tas pats. Žodžiu be dėmelių ir bėrimų tik veidukas liko.Sulaukėm vizito pas šeimos gydytoją, tai išrašė Iricar. Visiškai jokio pagerėjimo. O dar prastyn. Tai žodžiu visai viska nutraukiau, kol sulaukėm eilės pas dermatologą. Jis pasakė, kad dermatitas, išrašė vaistinėje gaminamų vaistų, o visų kitų nenaudoti. Situacija geresnė, bet odelė tokia sausą, tai kai nurenginėji vaiką, pleiskanėlės skraido.  verysad.gif  Po išrašytų vaistų ištepimo odelė tik kokias 5 min. buna riebesnė. Gal galit parašyti nuomones apie taukmedžio sviestą, sviestmedžio sviestą. Nes įprastuose tepaluose manau yra sudėtyje kažko kas dar labiau alergizuoja dukrytę.  verysad.gif

Pasiskaityk temą nuo pradžių, mačiau tai jau yra aptarta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 11 25, 23:29)
Sveikos, mamytės  4u.gif  4u.gif  tikiuosi čia neužsibūsim...
Mes dar labai mažiukai. Maitinu pati. Gydytojai nepatvirtino dar, kad tai AD. Bet liepė laikytis hypoalerginės dietos.
Nuo gimimo jau pastebėjau ant kojyčių papleiskanosjusius plotelius, bet vis galvodavau, kad tai dar senoji odelė nunusilupusi. Gydytoja per vizitus irgi nieko nepastebėdavo ir nesureikšmino. Prieš 2 savaites pastebėjau, kad tose papleiskanojusiose vietose yra atsiradę raudoni taškeliai mažyčiai Kai apsilankėm 3mėn, jai parodžiau. Sakė man prisižiūrėt maistą, nes beria nuo to, kad netinka, ką aš suvalgau. Sakė gali būti AD. Maistą prisižiūrėjau, raudoni taškeliai dingo, liko tik papleiskanojimai. Vakar suvalgiau kelis čipsus, o šiandien žiūriu, kad jau vėl tie spuogeliai atsirado ir ant rankyčių keli ploteliai atsiranda.

Ir toliau laikykites hipolergines dietos, gali buti tiesiog alergija maistui. Tik neuzleiskite sito dalyko, ir viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(dinuxxx @ 2011 11 25, 23:52)
Labas visoms
Susidūrėme ir mes su šia bėdele  schmoll.gif  Atsirado dukrytei (1,4m) trys dėmelės ant nugarytės ir viena ant pilviuko. Raudonos, su pabėrimu, pleiskanojimu. Nuėjau į vaistinę, tai iš karto pasiūlė Oilatium tepaliuką, tai ištepiau vakare, o ryte visos kojos išbertos ir ant nugarytės padaugėję.... Siaubas Nutraukiau pabandžiau Esex tepalą tas pats. Žodžiu be dėmelių ir bėrimų tik veidukas liko.Sulaukėm vizito pas šeimos gydytoją, tai išrašė Iricar. Visiškai jokio pagerėjimo. O dar prastyn. Tai žodžiu visai viska nutraukiau, kol sulaukėm eilės pas dermatologą. Jis pasakė, kad dermatitas, išrašė vaistinėje gaminamų vaistų, o visų kitų nenaudoti. Situacija geresnė, bet odelė tokia sausą, tai kai nurenginėji vaiką, pleiskanėlės skraido.  verysad.gif  Po išrašytų vaistų ištepimo odelė tik kokias 5 min. buna riebesnė. Gal galit parašyti nuomones apie taukmedžio sviestą, sviestmedžio sviestą. Nes įprastuose tepaluose manau yra sudėtyje kažko kas dar labiau alergizuoja dukrytę.  verysad.gif

Naujus tepalus bandykit ant nedidelio plotelio prazdioje. o jum israsytas tepaliukas tikriausiai yra hormoninis, todel dar labiau sausina odele. Taukmedi irgi pabandykit prazioj biskiuka, sunku pasakyti ar jis jums pakankamai drekins.
Yra avizu Aveeno i vonia, gal juos pabandykit.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 11 26, 10:35)
Naujus tepalus bandykit ant nedidelio plotelio prazdioje.

ir kodel as kaip visada kaip kokia durne pasielgiu kitaip verysad.gif Zinau, kad reikia bandyti ant mazo ploto...ir ka jus manot...vakar susisviete taip, kad nusipirkau gydytojos rekomenduota oilatum krema ir ta aliejuka i vonia. Aisku ismaudziau vaika ir tame aliejuje ir kremu tepiau visa kuna...Dabar bliaunu krokodilo asaromis, sazine griauzia...Vel mazylis tragiskai atrodo, odyte slapiuoja, visas isbertas cray.gif ir kur mano galva...nebeisivaizduoju kaip vel vaika gelbeti...
Atsakyti
QUOTE(dinuxxx @ 2011 11 26, 01:52)
Labas visoms

Mum tai taukmedis thumbup.gif visus sausumus super sudrekina mirksiukas.gif o del vaistineje gaminamo tepalo.. tai mes irgi pradzioj buvom pas dermatologa, irgi israse vaistineje gaminamo fucicort hormoninio tepalo unsure.gif buvom nusipirke kad jei ka, bet taip ir ismeciau ji net neatidarius rolleyes.gif apie hormonus daug cia rasyta, paskaitykit suprasit kad tai per geris biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(~Serpentine~ @ 2011 11 26, 13:18)
ir kodel as kaip visada kaip kokia durne pasielgiu kitaip verysad.gif Zinau, kad reikia bandyti ant mazo ploto...ir ka jus manot...vakar susisviete taip, kad nusipirkau gydytojos rekomenduota oilatum krema ir ta aliejuka i vonia. Aisku ismaudziau vaika ir tame aliejuje ir kremu tepiau visa kuna...Dabar bliaunu krokodilo asaromis, sazine griauzia...Vel mazylis tragiskai atrodo, odyte slapiuoja, visas isbertas cray.gif ir kur mano galva...nebeisivaizduoju kaip vel vaika gelbeti...

Na va, laikykites 4u.gif baisu ir man tie pablogejimai.. mum viena karta buvo, kol vel atitaisem odele.. doh.gif as kadangi dar pati maitnu tai pati iskart ant baisios dietos, maziukui tada tik pienuka duodu, ir issivalo rolleyes.gif bet kai prades jau pats valgyt neisivaizuoju ka reiks daryt jei vel ka ne ta paduosiu ir nubers.. unsure.gif
Atsakyti