Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek laiko vaikelis serga AD? (61 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 12 14, 18:34)
Dilgeline nubere, biski patino. Lakste linksma. 20 min po tavegilio pradejo rekt. Kol issikvieciau greitaja pradejo glebt rankose. Pakisau po saltu vandeniu. Po poros min atsigavo. Ligoninej dabar.
Ar kam yra taip buve po tavegilio??!

Mum nuo tavegilio ateme kojytes,pradejo klupti ir nepaeiti.Ligoninej savaite gulejom,nieko nerado...tj tik vale lasinem organizma. Po to labai bijojau duot,bet dabar geriam ir nieko. Tada buvo mum metukai,gere ketvirtadali tabl. Gal per didele doze,nz...
Papildyta:
QUOTE(wytaute69 @ 2011 12 17, 15:27)
tau liepe gerti ar vaikui duot? Tam 2 menesiu tikrai tikrai neduociau.
Mano vaikui buvo sutrikes kvepavimas.
Zodziu buvao taip - suvalge kasneli zuvies, isbere dilgeline labai.Paraudo visa ziauriai. SKambinausi i greitaja - duot tavegylio puse tabletes, dar pasiskambinau i alergologini, sake duot ketvirti. Sudaviau ketvirti. Ropinejo sau linksma, isrengiau nuogai kad apziuret berimus tai visa patenkinta buvo. Paskui uzsinorejo miegelio, nes jau ir laikas buvo. Paemiau migdyt, rpadejo snaust. Staiga pradeoj labai rekt ir riestis. Greit iskvieciau greitaja, paskambinau vyrui kad vaziuotu namo su dickiais pabut. Kol susisnekejau viska ji pradejo merktis, kvepavimas pasidare retas ir pavirsinis, isbalo visa tik ir susmuko rankose ir NEBEKVEPAVO doh.gif Nuo tabeltes isgerimo praejo apie 25 min, taigi jau pasisavino organizmas, na ir matyt suveike per stipriai....Zodziu daugiau jokio tavegylio ne ligoninej as ne uz ka neduosiu, tegu aiskina tie daktarai ka nori, kad tipo taip negalejo buti, taip nebuna, cia ne nuo to ir tt. Patikrint dar karta kazkaip nekyla noras biggrin.gif

Mums taip pat aiskino,kad negali buti nuo tavegilio,gal namie kokia tablete rado ant zemes...Na,kaip visad daktarai,kad tik savo kaili issukt...Mums buvo metukai,apsilankem pas alergologe...liepe dvi savaites tavegilio po ketvirti ir zyrteko duot metus laiko...As daviau tik tavegilio,nes man tokiam mazam vaikui per daug vaistu vienu metu pasirode...Bet ir nuo to atsidurem ligoninėje...
Atsakyti
CODE
[/CODE][CODE]

mamytes kaip jus ikeliat foto??????
Atsakyti
QUOTE(sylvia @ 2011 12 18, 01:33)
mamytes kaip jus ikeliat foto??????

as keliu situo budu:
Nuotraukų kėlimas iš fotki.com:
1variantas:
Pasirenkat foto -> Spaudžiat Share -> Tada HotLink this image -> Automatiškai peršokat į kitą puslapį, t.y. http://host.fotki.com/ -> Iš dešinėje esančių nuorodų pasirenkat ir nusikopijuojat ketvirtą nuo viršaus, t.y. BBCODE photo for forums: -> Ir įkeliat ją į SM rašomą žinutę (IMG spausti nereikia).

jeigu neturi, susikurk asmenini fotki.com albuma ir per ten kelk

Papildyta:
Mums irgi vel pablogejimas, nors jau taip dziaugiaus kad odele isgrazejo, bet va visas pilvukas ir nugaryte nuberta plemais, tik vienas gerai - musu odele nera sausa, tik beria ir po poros dienu tie berimai tokie siurkstus pasidaro ypac ant kojyciu... O dar penktadieni daviau paragauti darzovienes su namine vista - pirma karta vistos paragavom ir va prasau visas nubertas doh.gif na dar mums apatiniai du dantys dygsta - tai gal dar tai pablogina odeles bukle , nes kazkur esu girdejusi kad dantu dygymas labai itakoja odos bukle g.gif

kazkas klause del sviestmedzio - tai mums jis labai labai thumbup.gif ir zinoma daug pigiau niegu kokie kremai - nes apie 20 lt mokedavome uz bonkute. Dabar jau jo nenaudoju - nes odele nera labai sausa - tai pakanka 1 karta dienoje kokiu esexu ar A-derma sutepti..
patirusios mamytes - patarkite - ar galima veiduka tept su bepanthen tepalu ? kolkas jis mums geriausiai nuima raudonuma aplink lupas ir barzda (nuo seiliu labai negrazi odele - nes pirstai mano vaiko non stop burnyteje - krapsto dantukus)
? ar savo sudetyje daug ''blogio '' turi bepanthenas?
Atsakyti
patirusios mamytes - patarkite - ar galima veiduka tept su bepanthen tepalu ? kolkas jis mums geriausiai nuima raudonuma aplink lupas ir barzda (nuo seiliu labai negrazi odele - nes pirstai mano vaiko non stop burnyteje - krapsto dantukus)
? ar savo sudetyje daug ''blogio '' turi bepanthenas?
[/quote]
as kartais tepu bapanten plius ir jisai mums irgi padeda. net gydytoja pataria tepti juo :)taigi tepk drasiai su BEPANTEN PLIUS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sylvia: 18 gruodžio 2011 - 08:47
mes us bepanthen plius irgi tepdavome kai nusikasydavo ar nutrindavo - mums sake jis dezinfekuojantis tas bepanten plius ..
Papildyta:
sylvia - gal nori parodyti kokia jusu odeles bukle ? kokio amziaus tavo vaikas?
as gal vakare kai perrenginesiu miegui nufotkinsiu kaip nugara atrodo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(beatka1983 @ 2011 12 18, 08:58)
mes us bepanthen plius irgi tepdavome kai nusikasydavo ar nutrindavo - mums sake jis dezinfekuojantis tas bepanten plius ..
Papildyta:

parodyti noriU.pasistenksiu siandien arba rytoj tai padaryti.mano lelei dabar 3men. ir 1 savaiite
Atsakyti
panagrinejau dar ta taqvegyli. Raso sudetyje yra laktozes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 12 18, 10:47)
panagrinejau dar ta taqvegyli. Raso sudetyje yra laktozes  doh.gif

visada reikia perskaityt lapeli pries duodant kazka vaikui, daugelyje tableciu yra laktoze.
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2011 12 17, 22:12)
Jo, ta pati...

tai dbr subalamutinai tu mane...ir nebezinau ka daryt..ar bevaziuot pirmadieni ar ne???? g.gif  g.gif  doh.gif  doh.gif ..MB sako nevaziuojam, bet jeigu mazei bloges - ka tada daryt....

Nueik butinai, padarys jums durio alergenu tyrimus. O gal ka parodys, kam vaikelis alergiskas. Ir bus ramiau...Gal vis del to jums pades. Nenukabink nosies.

QUOTE(beatka1983 @ 2011 12 18, 08:58)
Papildyta:

Bepanten plius g.gif Man gyd neleido tepti veiduko juo.
Paziurejau dabar ant tepaliuko, parasyta antiseptinis. Gyd man sake, kad jis su antibijotikais.

Tokiu tepti daznai ir ypac veiduko nepatartina..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 18 gruodžio 2011 - 12:02
QUOTE(LiloSun @ 2011 12 18, 12:19)
visada reikia perskaityt lapeli pries duodant kazka vaikui, daugelyje tableciu yra laktoze.

niekad nebuciau pagalvojus. be to greitoji ir alergologinis patvirtino - duokit duokit. Net nepaklause ar nealergiska laktozei doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 12 18, 18:13)
niekad nebuciau pagalvojus. be to greitoji ir alergologinis patvirtino - duokit duokit. Net nepaklause ar nealergiska laktozei  doh.gif

atsiprašau, neskaičiau ankstesnių postų, bet ar jūsų smarki alergija laktozei? nes mes pvz tabletes su laktoze galim, nes lengva forma, tai tokį kiekį kiek ten būna, lengvai toleruoja.
Atsakyti
Atnesu danges (medike) komentara del tavegylio is kitos temos:

Tavegilis arba clemastinas yra pirmos kartos antihistamininis vaistas. Dėl greito veikimo ir staigaus efekto yra skiriamas esant ūmioms alerginėms reakcijoms. Tačiau skiriant mažiems vaikams ir pagyvenusiems žmonėms neretai pasireiškia šalutiniai poveikiai. Kvėpavimo sutrikimas nėra būdinga reakcija, tačiau mieguistumas, suglebimas arba atvirkščiai- centrinės nervų sistemos sudirginimo reiškiniai gana dažni. Žodžiu kvėpavimo sutrikimas teoriškai galimas, tačiau taip būna perdozavus.
Farmacininkė neabejotinai teisi dėl vieno dalyko: jaunesniems nei 1 metų vaikams tavegilis, juo labiau tabletėmis nei po ketvirtį nei kitaip neskiriamas.
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2011 12 18, 22:06)
atsiprašau, neskaičiau ankstesnių postų, bet ar jūsų smarki alergija laktozei? nes mes pvz tabletes su laktoze galim, nes lengva forma, tai tokį kiekį kiek ten būna, lengvai toleruoja.

nezinau. Niekas mums stiprumo netyre ir tu klasiu nenustatinejo. Dare tik testukus ant rankytes. Bet kai mazoji istapsnojo piena tai visos rankos ir veidas kur lietesi paraudo baisiai ir nuejo puckiais doh.gif
Papildyta:
verta atsispausdinti raudonom raidem ir pasikabinti matomoj vietoj:

Ir dar šis tas iš mamytės geguzevasaris posto:

"Truputį apie gydytojus:
Kai mano sūnus būdamas 8 mėn papuolė į vaikų reanimaciją, ten dirbo toks baisiai griežtas ir reiklus gydytojas , kurio bijojo visas personalas (pati mačiau kaip išrikiuotos be žodžių seselės klausės jo moralo dėl kažkokios smulkmenos)... Bet vaikams jis buvo super super. Iš reanimacijos mus perkėlė į intensyvios terapijos skyrių kitoj ligoninėj. Išlydėdamas jis man ir sako:
"Mama, žiūrėk ir tikrink viską pati, ką skiria, kaip duoda, kada duoda.Ar supratai? Ne visur bus taip , kaip pas mane..." Tada aš tik linktelėjau ir džiaugiausi , kad mus iškelia iš reanimacijos, o vėliau teko suprasti, ką jis norėjo pasakyt (pvz., seselė lašina vaistus į sveiką akį,kitai lašinė išsilieja ant žemės , ir t.t., ir pan.) Tai va, praėjo jau beveik 9 metai, o aš su didžiausia pagarba prisimenu jį ir jo žodžius"
Atsakyti