Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek laiko vaikelis serga AD? (61 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 30, 10:20)
tik pasikartosiu - hormonai negydo.

tai as ta suprantu. bet tai ka daryti? atrodo laikausi visu nurodymu...
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2011 11 30, 10:23)
tai as ta suprantu.  bet tai ka daryti? atrodo laikausi visu nurodymu...

galite hormonus dar labiau praskiesti, pvz esexo 50g ir tik 10g hormono - arba hidrocortizono arba premandolio. Jeigu blogai su odele - as patepciau, neduociau vaikui kankintis.

Papildyta:
Nepykite, bet kartais cia mamos pasisako taip pries hormonus doh.gif , bet gal pas ju vaikucius nebuvo tokios blogos situacijos su odele, todel ir issisuko be hormoninio ar kokio kito gydomojo tepaliuko - tada tikrai bravo ir pagarba joms. Na bet gi kiekvieno vaiko situacija kitokia, pvz pas mus odele tokia buvo baisi kad be hormono mes negalejome issisukti ir tepemes, ir ka po mazu isaugame manau mes ta liga, nes viso kunelio odele daugmaz apsitvarke, na dar veidukas likes vietom pabertas - bet ji dabar kai labai reikia patepu su Protopicu.
Taip kad jeigu vaiko odos bukle tikrai labai prasta, nusidrasko - tai geriau pasitept gydomuoju tepaliuku - negu kad besidraskydamas dar kokia infekcija uzsinestu...

Elze - tepkite ir ziurekita kad tik vaikui jusu geretu, universiteto vaistineje galite paprasyti - jie ten sumaiso, praskiedzia hormoninius tepaliukus.
Papildyta:
vakar buvau pas dermatologe su suneliu, veidelyje prie lupyciu issoko toks kaip herpes spuogas, tiesiog tos plotelis visas, buvo pradzioje pusleles, dabar jau toks sausas apdziuves. Gavome teptis su Fucidinu kremuku. Kadangi ejau pas nauja dermatologe (jaunute - na gal 28-30 metu) tai nunesiau jai visa musu kremu, tepalu lobi, kuriu turime tikrai nemazai. Tai labai ji isgyre Protopica, klausinejo manes is kur gavome... Zodziu - stazavosi ji Vokietijoje ir labai teigiamai pasisake uz si tepaliuka:super Iseinant tik pasake - jeigu kisene leidzia - tai ir juo ir toliau gydykites bigsmile.gif sakau jai kad gauname is Lenkijos ir ne milionus ten jis kainuoja - tai ji tik atsiprasant ''papizdavojo'' musu farmacininkus - sako kad cia Lietuvoje Farmacija tai savotiska mafija doh.gif jau kai uzdeda kainas vaistu - tai griuk negyvas doh.gif (cia tai ji issireiske kai pasakiau kad tas protopica s is Lenkijos po 60 lt )
Papildyta:
Elze - kiek jusu vaikeliui metu? as savo suneli tepdavau jau 3 menesiu su skiestu hormonu - zinau kad cia mane gali kitos mamos ''uzmetyti akmenim'' - sorry as negalejau leisti kad mano vaikas nusikasytu negyvai iki krauju sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beatka1983: 30 lapkričio 2011 - 10:01
QUOTE(Elzė @ 2011 11 30, 08:31)
mes tik pirmad vakare grizom. atrode viskas puiku. o dabar ir vel vaikas kasosi, ir prasideda kosulys  doh.gif

Nuo astmos taip pat viską kvėpuojat, kaip ir ligoninėj?
Atsakyti
aciu Beatka.
mano vaikui metai ir trys men. Buvo labai labai blogai. Vilniuje viskas susitvarke, o va namie vel blogeja... Ir dar ta astma doh.gif
Skaitau visur info, pirmaja zinute mintinai tuoj ismoksiu. Nu nedraugauju as su tais farmaciniais terminais, man sunku isiminti kas su kuo.... Aisku kai jau, kai kurios mamos 3m ir daugiau su tuo gyvena tai ismoksti. O man viskas taip nauja atrodo.
Papildyta:
QUOTE(carramele @ 2011 11 30, 11:12)
Nuo astmos taip pat viską kvėpuojat, kaip ir ligoninėj?

taip. ir tuos pacius vaistus ir net su tokia pacia "pypke"
Papildyta:
o kas nors si krema bande?

user posted image
Šis universalus bekvapis veido ir kūno kremas idealiai tinka gležnai kūdikių odai, taip pat esant alerginiam odos bėrimui. Jame gausu maistingų ekologiškų aliejų: nakvišų, saulėgrąžų, simondsijų ir migdolų, o taip pat nepaprastai sodraus taukmedžių sviesto bei šorėjų riebalų. Priešuždegiminio poveikio botaninis saldymedžio ekstraktas ramina ir švelnina odą. Priešingai nei kituose kūdikių kremuose, šiame Laveros produkte nėra cinko ir aromatinių medžiagų, todėl jis puikiai tinka labai jautriai odai ir esant alerginiam išbėrimui.

viena pazistama labai gerai atsiliepia. tipo net hormoniniu nebereikia, kaip viska sutvarke (aisku suprantu, kad kas vienam tinka, nebutinai kitam tiks)

Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2011 11 30, 11:28)
aciu Beatka.
mano vaikui metai ir trys men. Buvo labai labai blogai. Vilniuje viskas susitvarke, o va namie vel blogeja... Ir dar ta astma  doh.gif
Skaitau visur info, pirmaja zinute mintinai tuoj ismoksiu. Nu nedraugauju as su tais farmaciniais terminais, man sunku isiminti kas su kuo.... Aisku kai jau, kai kurios mamos 3m ir daugiau su tuo gyvena tai ismoksti. O man viskas taip nauja atrodo.
Papildyta:
taip. ir tuos pacius vaistus ir net su tokia pacia "pypke"
Papildyta:
o kas nors si krema bande?

user posted image
Šis universalus bekvapis veido ir kūno kremas idealiai tinka gležnai kūdikių odai, taip pat esant alerginiam odos bėrimui. Jame gausu maistingų ekologiškų aliejų: nakvišų, saulėgrąžų, simondsijų ir migdolų, o taip pat nepaprastai sodraus taukmedžių sviesto bei šorėjų riebalų. Priešuždegiminio poveikio botaninis saldymedžio ekstraktas ramina ir švelnina odą. Priešingai nei kituose kūdikių kremuose, šiame Laveros produkte nėra cinko ir aromatinių medžiagų, todėl jis puikiai tinka labai jautriai odai ir esant alerginiam išbėrimui.

viena pazistama labai gerai atsiliepia. tipo net hormoniniu nebereikia, kaip viska sutvarke (aisku suprantu, kad kas vienam tinka, nebutinai kitam tiks)

mes nesame bande schmoll.gif
Atsakyti
Laba mamytes mirksiukas.gif
Kazkada kazkuri mamyte buvo rasius recepta kaip guminukus daryti blush2.gif gal galite pakartoti? blush2.gif uzsimaniau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 11 29, 18:56)
Emu taukus bandėm. Mums nieko stebuklingo. Taukmedis palyginus buvo geriau.
O koks pas jus siurblys? Reikėtų su geru Hepa filtru (12 ar 13) ir su s-bag maišeliais. Sviesto nenaudokit geriau, o kukurūzų miltai, makaronai ir košės tai labai tinka.

Siurblys tai paprastas, jei išsiaiškinsim, kad dulkės alergina teks pirkt naują.
Reiks bandyt kažką su kukurūzų miltais keptis, bijau, kad nuo tokio maitinimosi pienas nedingtų, nes man svoris tai baisiai krenta doh.gif o dėl to, kad ir kiauliena gali alergint tai suprantu, manau nėra nei vieno produkto, kuris 100 proc. nealergintų g.gif tiesiog mes tik pradedam atsirinkinėt, tai ir gyd. liepė bandyt nuo to kas retai alergizuoja smile.gif
Kažkaip atrodo padarytų tyrimus, gal pavyktų nustatyti į ką reaguoja, nereikėtų mažiukei kankintis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2011 11 30, 10:28)

man tame kreme labai užkliuvo migdolai, nes šiaip jie gali būt alergizuojantys, bet bandyt verta viską...

o dėl hormonų aš nieko akmenim nemėtau, bet pas mus tikrai bloga situacija buvo ir nusidraskydavo ir šlapiuodavo ir kasydavosi po pusę nakties... bet hormonais tepiau labai trumpai ir tai tik paveikta visų giminių kad nieko čia tokio ir pagerės... kai po to pamačiau rezultatą tai atsižadėjau jųjų ir ką... ir nieko įpratau mažiau miegoti... miegant laikyti rankas kad nesidraskytų... susitvarkė mityba, pradėjo gerėt ir be hormonų... taip pastangų buvo daug įdėta, bet man asmeniškai geriau jau išbertas vaikas, kai tikrai matau kad kažkas negerai nei dirbtinai pagražinta odelė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(beatka1983 @ 2011 11 30, 10:08)
Nepykite, bet kartais cia mamos pasisako taip pries hormonus  doh.gif , bet gal pas ju vaikucius nebuvo tokios blogos situacijos su odele, todel ir issisuko be hormoninio ar kokio kito gydomojo tepaliuko - tada tikrai bravo ir pagarba joms.

aisku kiekviena mama pasirenka uz savo vaika, nieks cia nieko nemeto o tik issako savo nuomene ir pasidalina patirtim smile.gif zinau tokiu kur vos tik spuogelis atsirada ar po keliukais paberia, biski pakrapsto ir jau tepa hormonais ir nekvarsina sau galvos del pasekmiu, buna tikrai sunkiu atveju.
Mes 2 metus nemiegojom, kasemes iki krauju, bet irgi istverem be hormonu, nes pamaciau kad jie neveikia, viena diena patepi kita vel visa raudona, tai koks tikslas. Pasikeite gyvenimo budas, maistas, aplinka ir pamazu gerejom.
Atsakyti
O kaip jusu vaikai po tokiu keliu menesiu nemigo naktu elgiasi? As ir esu dabar pries hormonus..
Bet manoji pradejo sypsostis jau budama gerokai virs metu, iki to budavo tik labai pikta, nervuota, arba geriausiu atveju rimta. Dabar tas pats. Jei buna labai blogai kelis menesius ji pasidaro nebesuvaldoma, verkia pastoviai, pikta, nervuota, nemiega. Isgydzius odele vaikas totaliai pasikeicia. Tai ar tie kad ir laikini pagerejimai nera gerai siuo atveju, nes kaip kazkuri rase tas pastovi bloga busena gali sukelti dar blogesnes pasekmes, nei retkarciais vartojamas kortizonas.
Beje mes negalim pakeisti aplinkos, ar mitybos, nes alergija ne maistui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija23: 30 lapkričio 2011 - 11:51
QUOTE(Elzė @ 2011 11 30, 08:31)
mes tik pirmad vakare grizom. atrode viskas puiku. o dabar ir vel vaikas kasosi, ir prasideda kosulys  doh.gif

gal koks alergenas namie yra, aplinkos ta prasme, nes jei tebenaudojat kvepuojamus hormonus ir ventolina turetu tik gereti bronchu bukle. Gal dulkiu daug, gal kokia pukine pagalve, gyvunelis ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(vija23 @ 2011 11 30, 11:50)
O kaip jusu vaikai po tokiu keliu menesiu nemigo naktu elgiasi? As ir esu dabar pries hormonus..

Aisku reikejo pastoviai skirti jai demesio, negalejau nusisukti ir t.t., bet kad tas hormonas mum nieko nenuimdavo, o ketotifena gerem 9 men, be jokio efekto, net sakyciau ji nutraukus kazkiek pagerejo g.gif
Gal siek tiek patepus pamazedavo paraudimas, bet niezulys niekur nedingdavo. Ligoninei mum irgi uztepdavo, tai jau i savaites pabaiga viskas lindo vel, o grizus namo bukle budavo 4gubai prastesen nei iki hormonu, tai kol vel grizdavome i iprasta prasta bukle uztrukdavo menesi. Tai atsisakem ir hormonu ir antihistamnininiu, pasilikom juos extra atvejams, ir tada jie suveikia.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 11 30, 12:08)
Tai atsisakem ir hormonu ir antihistamnininiu, pasilikom juos extra atvejams, ir tada jie suveikia.

As juos ir naudoju extra atvejais, veikia tiek, kad isgydo oda, aisku laikinai. Bet va po paskutinio kurso kuri skyre gydytojas ir kuri padariau, nes galvojau pradesim is kart fototerapijos kursa jau savaite kai odele labai grazi. Pradejo ir dienom maze miegot, atsigavus tokia. Dabar reik kazkaip tokia padeti islaikyti iki sausio, neneoriu po nepilnu 2 men vel kortizono tept...
Atsakyti